Ruokatunti

Ruokatunnissa puhutaan joka viikko ruoasta ja ravintoloista mielenkiintoisten alan vieraiden kera Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin johdolla. Ohjelmassa paljastetaan myös ravintola-alan uusimmat juorut ja kerrotaan hyvän ruoan ystäville parhaat stadilaiset menovinkit.

Ruokatunti taajuudella maanantaisin klo 18–19.

Ohjelman tarjoaa Stockmann.

Tekijät

Tulossa

  • Ruokatunti 21.8.2017 18.00
    Vieraana Hans Välimäki. Lidlin kassallakin viime aikoina työskennellyt Hans on avannut Vespan tilalle uuden ravintolansa Sämin ja aikeissa on avata lisää uusia rafloja lähivuosina. Millä mielellä entinen Michelin-ravintoloitsija katsoo tämänhetkistä ravintolakenttää?
  • Ruokatunti 28.8.2017 18.00
  • Ruokatunti 4.9.2017 18.00
  • Ruokatunti 11.9.2017 18.00

Podcast - pelkkää puhetta

Soittolistat

ma 19.6.2017 18.00
  • GAINSBOURG SERGE
    Sea Sex And Sun
  • KATRI HELENA
    Vasten auringon siltaa
  • TEHOSEKOITIN
    Asfaltti polttaa
  • HENLEY DON
    The Boys of Summer
  • NOTKEA ROTTA
    Syö! Juo! Nai!
ma 12.6.2017 18.00
  • GAINSBOURG SERGE
    Sea, Sex and Sun
  • NOTKEA ROTTA
    Syö! Juo! Nai!
  • KATRI HELENA
    Vasten auringon siltaa
  • HENLEY DON
    The Boys of Summer
  • TEHOSEKOITIN
    Asfaltti polttaa
ma 5.6.2017 18.00
  • THE SMITHS
    Ask
  • THE BEATLES
    Norwegian Wood (This Bird Has Flown)
  • KOIVU MATTI JOHANNES
    Kalastaja
  • ZETTERLUND MONICA
    Kärlek och pepparort
  • MÅRTENSON LASSE
    En Sjökapten
ma 29.5.2017 18.00
  • KRAFTWERK
    Computer world
  • THE ROLLING STONES
    She's A Rainbow
  • MITCHELL JONI
    California
  • DEL REY LANA
    Young And Beautiful
  • LIANNE LA HAVAS
    Green & Gold

On-demand

  • play / pause 14.8.2017 18.00
    Ruokatunti palaa kesälomalta ja tarttuu heti Flow-festivaaleihin. Pipsan ja Meri-Tuulin kanssa Flow’n parasta annosta valitsemassa Henri Pulkkinen. Lisäksi haastattelussa Wilcon John Stirrat, joka on armoton foodie ja kertoo omat parhaat festariruokamuistonsa. Ruokatunnilla on myös paljon uutisia ja muutama ravintolahuhu, joita spekuloidaan ohjelman ehtoopuolella.
  • play / pause 7.8.2017 18.00
    Ruokatunnilla kuullaan uusintana viime vuoden Flow Festival -erikoisjakso.
  • play / pause 31.7.2017 18.00
    Ruokatunti tutustuu alkuviineihin, siidereihin ja kivijalkayrittämiseen. Vieraana naturaaliviinibaari Winon Oona Bondestam sekä siideribaari Sidrerian Ingrid Viertola. Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 24.7.2017 18.00
    Tomato, tomatoe. Vieraana tomaattikirjan julkaissut Sonja Lumme. Miten saa kaupungissa parhaan sadon parvekkeella tai viljelylaarissa ja milloin siemenet pitää laittaa itämään?
  • play / pause 17.7.2017 18.00
    Ruokatunnilla puhutaan kananmunasta Samuli Karjulan ja Sanna Mansikkamäen kanssa. Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 10.7.2017 18.00
    Ruokatunnilla maisteltiin sardiineja, sivuttiin seksin ja ruoan yhteyttä sekä keskusteltiin tunteita kuumentaneesta Hieta & Salve -keissistä. Vieraana Hieta-ravintolan keittiömestari Ali Toppinen.
  • play / pause 3.7.2017 18.00
    Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 26.6.2017 18.00
    Ruokatunnissa puhutaan joka viikko ruoasta ja ravintoloista mielenkiintoisten alan vieraiden kera Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin johdolla.
  • play / pause 19.6.2017 18.00
    Pipsa ja Meri-Tuuli kertovat miten viettävät juhannusta ja ennen kaikkea mitä juhannuksena syödään. Vieraana keittiömestari Timo ‘Lintsi’ Linnamäki (Pastis/Muru/Bystro/Finnjävel), jolta kysytään grillausvinkkejä. Ohjelma jää kesälomalle ja kesän aikana kuullaan Ruokatunnin uusintoja.
  • play / pause 12.6.2017 18.00
    Taste of Helsinki -spesiaali! Vieraana tänä vuonna Taste of Helsinkiin osallistuvan Shelterin Teemu Laurell. Haastattelussa myös Islannin ensimmäisen Michelin-tähden napanneen Dill-ravintolan Ragnar Eiríksson sekä Sasu Laukkonen, jotka kertovat yhteisestä pop up -ravintolastaan.
  • play / pause 5.6.2017 18.00
    Vieraana Ask ja Jord -ravintoloiden omistaja ja keittiömestari Filip Langhoff. Minkä matkan Filip ja hänen vaimonsa ovat kulkeneet tullakseen Michelin-tähden ravintoloitsijoiksi? Lähetyksessä puheenaiheina New Nordic -ruokatrendi ja sunnuntaina Jordissa järjestettävä Chefs Dinner -illallinen.
  • play / pause 29.5.2017 18.00
    Vieraana Instagramista keittokirjailijaksi bongattu, Date+Kalen toinen ravintoloitsija Anni Kravi. Studiossa puhutaan terveellisestä ja kauniista ruoasta.
  • play / pause 22.5.2017 18.00
    Pipsa ja Meri-Tuuli selvittävät miten leivotaan taikinajuuresta ja miksi Helsingissä on meneillään melkoinen baakkelssibuumi. Vieraina uusimman leipomotulokkaan Levainin leipurit Susanna Vuori ja Kaisa Johansson. Ohjelman tarjoaa Stockmann ja Helsingin kaupunki.
  • play / pause 15.5.2017 18.00
  • play / pause 8.5.2017 18.00
  • play / pause 1.5.2017 18.00
    Krapula - miten siitä selvitään ja miten siltä voi välttyä, jos kuitenkin haluaa kaataa kuohuvaa kurkustaan alas koko vapun.
  • play / pause 24.4.2017 18.00
    Valmistaudutaan lämpimiin keleihin ja tulevaan vappuun puhumalla piknikeistä ja herkuttelusta ulkona. Vieraana Anikó Lehtinen, jonka Ihan Ulkona -retkieväskeittokirja ilmestyy huomenna. Enää ei ehdi laittamaan simaa, joten kysytään Anikón juomavinkit ja piknik-kikat vapun juhlintaan.
  • play / pause 17.4.2017 18.00
    Meri-Tuuli ja Pipsa kertovat parhaat vinkit pääsiäisen jämien käytölle - mitä tehdä kaikelle pääsiäismunasuklaalle sitten kun se alkaa tökkimään? Pipsa kertoo herkullisen mämminkäyttövinkin sille varalle, että häneltä sattuisi mämmiä jäämään. Entä miksi pääsiäisenä pitää syödä lammasta ja mitä kaikkea ihanaa potkan rääppeistä voi valmistaa?
  • play / pause 10.4.2017 18.00
    Tomato, tomatoe. Vieraana tomaattikirjan julkaissut Sonja Lumme. Miten saa kaupungissa parhaan sadon parvekkeella tai viljelylaarissa ja milloin siemenet pitää laittaa itämään? Ohjelman tarjoaa Stockmann ja Helsingin kaupunki.
  • play / pause 3.4.2017 18.00
    Ruokatunnilla keskustellaan ammatillisesta bloggaamisesta, miten blogilla voi elää sekä miten bloggaaminen on muuttanut ruokaviestintää.