Ruokatunti

Ruokatunnilla puhutaan joka viikko ruoasta ja ravintoloista mielenkiintoisten alan vieraiden kera Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin johdolla. Ohjelmassa paljastetaan myös ravintola-alan uusimmat juorut ja kerrotaan hyvän ruoan ystäville parhaat stadilaiset menovinkit.

Ruokatunti taajuudella maanantaisin klo 18–19.

Ohjelman tarjoaa Stockmannin Herkku.

Tilaa Ruokatunti podcastina:

iTunes

Android

Tekijät

Tulossa

  • Ruokatunti 23.10.2017 18.00
    Halloween special! Vieraana New Yorkin Upper East Sidellä lapsuutensa viettänyt Lissu Moulton. Lissu kertoo, mistä Halloweenissä oikein on kyse.
  • Ruokatunti 30.10.2017 18.00
  • Ruokatunti 6.11.2017 18.00
  • Ruokatunti 13.11.2017 18.00

Podcast - pelkkää puhetta

Soittolistat

ma 25.9.2017 18.00
  • JACKSON JANET
    That's the way love goes
  • KUBE
    3 Michelin Tähtee feat. Eevil Stöö
  • BILLY JOEL
    River Of Dreams
  • SPANDAU BALLET
    Gold
ma 18.9.2017 18.00
  • LAIKA & THE COSMONAUTS
    Surfs You Right!
  • NAS
    The Message
  • Dj Cappel & Smitty / Frank & Biggie
    Everyday Struggle / A Day in the Life of A Fool
  • IAM
    La Saga
ma 11.9.2017 18.00
  • WRIGHT, SAMUEL E.
    Under the Sea
  • THE JAYHAWKS
    Poor Little Fish
  • MARVELETTES
    Too many fish in the sea
  • THE WATERBOYS
    Fisherman's Blues
ma 4.9.2017 18.00
  • Lasse Mårtenson
    Vihreät Omenat
  • HARCOURT ED
    Apple Of My Eye
  • WONDER STEVIE
    You Are The Sunshine Of My Life
  • PINK FLOYD
    Apples And Oranges
ma 28.8.2017 18.00
  • HALKOLA KRISTIINA
    Jos rakastat
  • KLAMYDIA
    Pohjanmaalla
  • LEEVI AND THE LEAVINGS
    Pohjois-Karjala
  • WILLBERG PEPE
    Rööperiin
ma 21.8.2017 18.00
  • PIZZICATO FIVE
    Twiggy Twiggy
  • YUKARI FRESH
    Yukarin' Disco
  • PSY
    Gangnam Style
  • ALPHAVILLE
    Big In Japan
ma 14.8.2017 18.00
  • ORANSSI PAZUZU
    Lahja
  • ALMA
    Karma (Femme En Fourrure Remix)
  • WILCO
    Pickled Ginger
  • TERVOMAA JONNA
    Uudet Jumalat

On-demand

  • play / pause 16.10.2017 18.00
    Pipsa ja Meri-Tuuli käsittelevät tällä viikolla kestävää kalankasvatusta. Mukana studiossa on Raisioaquan Tomi Kantola. Raisioaqua on kehittänyt rehun, jolla ruokkimalla Itämerta puhdistetaan. Mitä on kassilohi ja minkälaista kasvatettua kalaa kannattaa suosia?
  • play / pause 9.10.2017 18.00
    Vieraana Saimi Nousiainen, joka kertoo Hotelli Punkaharjusta. Luonnollisesti ohjelmassa fiilistellään myös sieniä ja puhutaan uudesta turismista. Ohjelmassa kuullaan lisäksi haastattelu Wilcon basistin John Stirratin hotellihankkeesta.
  • play / pause 2.10.2017 18.00
    Vieraana Sikke Sumari. Asiaa mm. Siken omakustantamasta keittokirjasta Nami Namaste. Ohjelmassa hehkutetaan anjoviksia ja muistellaan italialaisen ruokakulttuurin rantautumista Helsingin ravintolaskeneen.
  • play / pause 25.9.2017 18.00
    Vieraana keittiömestari Benjamin Frostell, joka valmistautuu marraskuussa pidettäviin Suomen Bocuse D’Or edustajan karsintoihin. Pipsa ja Meri-Tuuli koittavat myös onkia Benjaminilta millaisen ravintolan hän luo Kaartinkaupunkiin, kun hän ryhtyy luotsaamaan Juuri-ravintoloiden uusinta paikkaa Kaartinkaupungissa.
  • play / pause 18.9.2017 18.00
    Vieraana Tomi Björck. Miltä maistuu huippukokin elämä Australiassa?
  • play / pause 11.9.2017 18.00
    Ruokatunnilla puhutaan kalastuksesta ja kalasta kauppatavarana. Vieraina Topi Vaissi Stockmannilta ja Karl Huttunen Tukkutorin kalasta. Ohjelman tarjoaa Stockmannin Herkku.
  • play / pause 4.9.2017 18.00
    Ruokatunnilla sukelletaan omenasatoon - nyt kun kotimainen omena on tullut taas kauppoihin. Vieraana Susanna Pykäläinen, joka on perustanut Omenasieppari -yrityksen, joka puristaa omppumehua kaupunkilaisten ylijäämäomenista ja tarjoaa vaikeasti työllistyville töitä. Jaossa myös Pipsan ja Meri-Tuulin suosikki omppureseptit.
  • play / pause 28.8.2017 18.00
    Ruokatunnilla fiilistellään suomalaista perinneruokaa! Vieraana Modernia Maakuntaruokaa -kirjan tekijä Juuli Hakkarainen.
  • play / pause 21.8.2017 18.00
    Vieraana Hans Välimäki. Lidlin kassallakin viime aikoina työskennellyt Hans on avannut Vespan tilalle uuden ravintolansa Sämin ja aikeissa on avata lisää uusia rafloja lähivuosina. Millä mielellä entinen Michelin-ravintoloitsija katsoo tämänhetkistä ravintolakenttää?
  • play / pause 14.8.2017 18.00
    Ruokatunti palaa kesälomalta ja tarttuu heti Flow-festivaaleihin. Pipsan ja Meri-Tuulin kanssa Flow’n parasta annosta valitsemassa Henri Pulkkinen. Lisäksi haastattelussa Wilcon John Stirrat, joka on armoton foodie ja kertoo omat parhaat festariruokamuistonsa. Ruokatunnilla on myös paljon uutisia ja muutama ravintolahuhu, joita spekuloidaan ohjelman ehtoopuolella.
  • play / pause 7.8.2017 18.00
    Ruokatunnilla kuullaan uusintana viime vuoden Flow Festival -erikoisjakso.
  • play / pause 31.7.2017 18.00
    Ruokatunti tutustuu alkuviineihin, siidereihin ja kivijalkayrittämiseen. Vieraana naturaaliviinibaari Winon Oona Bondestam sekä siideribaari Sidrerian Ingrid Viertola. Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 24.7.2017 18.00
    Tomato, tomatoe. Vieraana tomaattikirjan julkaissut Sonja Lumme. Miten saa kaupungissa parhaan sadon parvekkeella tai viljelylaarissa ja milloin siemenet pitää laittaa itämään?
  • play / pause 17.7.2017 18.00
    Ruokatunnilla puhutaan kananmunasta Samuli Karjulan ja Sanna Mansikkamäen kanssa. Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 10.7.2017 18.00
    Ruokatunnilla maisteltiin sardiineja, sivuttiin seksin ja ruoan yhteyttä sekä keskusteltiin tunteita kuumentaneesta Hieta & Salve -keissistä. Vieraana Hieta-ravintolan keittiömestari Ali Toppinen.
  • play / pause 3.7.2017 18.00
    Ohjelma on uusinta.
  • play / pause 26.6.2017 18.00
    Ruokatunnissa puhutaan joka viikko ruoasta ja ravintoloista mielenkiintoisten alan vieraiden kera Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin johdolla.
  • play / pause 19.6.2017 18.00
    Pipsa ja Meri-Tuuli kertovat miten viettävät juhannusta ja ennen kaikkea mitä juhannuksena syödään. Vieraana keittiömestari Timo ‘Lintsi’ Linnamäki (Pastis/Muru/Bystro/Finnjävel), jolta kysytään grillausvinkkejä. Ohjelma jää kesälomalle ja kesän aikana kuullaan Ruokatunnin uusintoja.
  • play / pause 12.6.2017 18.00
    Taste of Helsinki -spesiaali! Vieraana tänä vuonna Taste of Helsinkiin osallistuvan Shelterin Teemu Laurell. Haastattelussa myös Islannin ensimmäisen Michelin-tähden napanneen Dill-ravintolan Ragnar Eiríksson sekä Sasu Laukkonen, jotka kertovat yhteisestä pop up -ravintolastaan.
  • play / pause 5.6.2017 18.00
    Vieraana Ask ja Jord -ravintoloiden omistaja ja keittiömestari Filip Langhoff. Minkä matkan Filip ja hänen vaimonsa ovat kulkeneet tullakseen Michelin-tähden ravintoloitsijoiksi? Lähetyksessä puheenaiheina New Nordic -ruokatrendi ja sunnuntaina Jordissa järjestettävä Chefs Dinner -illallinen.

Yhteistyö­kumppanit