Ruokatunti

Ruokatunnissa puhutaan joka viikko ruoasta ja ravintoloista mielenkiintoisten alan vieraiden kera Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin johdolla. Ohjelmassa paljastetaan myös ravintola-alan uusimmat juorut ja kerrotaan hyvän ruoan ystäville parhaat stadilaiset menovinkit.

Ruokatunti taajuudella maanantaisin klo 18–19.

Ohjelman tarjoaa Stockmann ja Helsingin kaupunki.

Tekijät

Tulossa

  • Ruokatunti 1.5.2017 18.00
    Krapula - miten siitä selvitään ja miten siltä voi välttyä, jos kuitenkin haluaa kaataa kuohuvaa kurkustaan alas koko vapun.
  • Ruokatunti 8.5.2017 18.00
  • Ruokatunti 15.5.2017 18.00
  • Ruokatunti 22.5.2017 18.00

Soittolistat

ma 17.4.2017 18.00
  • THE 5TH DIMENSION
    Stoned Soul Picnic
ma 10.4.2017 18.00
  • FITZGERALD ELLA & ARMSTRONG LOUIS
    Let's Call The Whole Thing Off
  • SONJA LUMME
    Eläköön elämä
  • DENVER JOHN
    Home grown tomatoes
  • STRENG PEKKA
    Puutarhassa
ma 3.4.2017 18.00
  • WILLIAMS HANK
    Hey Good Lookin'
  • THE BEATLES
    Paperback Writer
  • NAS
    Cherry Wine f. Amy Winehouse
  • Sellers, Peter; Loren, Sophia
    bangers and mash
ma 27.3.2017 18.00
  • Gary Portnoy
    Where Everybody Knows Your Name
  • ERIC BURDON & WAR
    Spill The Wine
  • BUCKLEY JEFF
    Lilac Wine
  • THE GRATEFUL DEAD
    Jack Straw
ma 20.3.2017 18.00
  • THE BEATLES
    I Am The Walrus
  • MOOGETMOOGS
    Kolmen minuutin muna
  • BEASTIE BOYS
    Egg Man
ma 13.3.2017 18.00
  • SPRINGSTEEN BRUCE
    Queen Of The Supermarket
  • Tank and The Bangas
    Boxes And Squares
  • JANE'S ADDICTION
    Been Caught Stealing
  • The Muppets
    Popcorn
ma 6.3.2017 18.00
  • Williams, John
    Cantina Song
  • THE DOORS
    Alabama Song (Whisky Bar)
  • ANDREWS SISTERS
    Rum And Coca-Cola
  • SNOOP DOGG
    GIN & JUICE
  • 8BALL & MJG
    Alcohol Pussy Weed
ma 27.2.2017 18.00
  • RADIOHEAD
    Knives Out
  • NICK CAVE & THE BAD SEEDS
    Cannibals Hymn
  • FURTADO NELLY
    Maneater
  • DANZIG
    Devils Plaything
ti 21.2.2017 17.00
  • JOHN WILLIAMS
    Cavatina (Them From The Deer Hunter)
  • IRON MAIDEN
    Bring Your Daughter To The Slaughter
  • A-HA
    Hunting High Low
  • TURMION KÄTILÖT
    Teurastaja
ti 7.2.2017 17.00
  • RED HOT CHILI PEPPERS
    Pea
  • ELTON JOHN
    Rocket Man (I Think It's Going To Be A Long, Long Time)
  • MICHAEL JACKSON
    Beat It
  • PRESIDENTS OF THE UNITED STATES OF AMERICA
    Peaches

On-demand

  • play / pause 24.4.2017 18.00
    Valmistaudutaan lämpimiin keleihin ja tulevaan vappuun puhumalla piknikeistä ja herkuttelusta ulkona. Vieraana Anikó Lehtinen, jonka Ihan Ulkona -retkieväskeittokirja ilmestyy huomenna. Enää ei ehdi laittamaan simaa, joten kysytään Anikón juomavinkit ja piknik-kikat vapun juhlintaan.
  • play / pause 17.4.2017 18.00
    Meri-Tuuli ja Pipsa kertovat parhaat vinkit pääsiäisen jämien käytölle - mitä tehdä kaikelle pääsiäismunasuklaalle sitten kun se alkaa tökkimään? Pipsa kertoo herkullisen mämminkäyttövinkin sille varalle, että häneltä sattuisi mämmiä jäämään. Entä miksi pääsiäisenä pitää syödä lammasta ja mitä kaikkea ihanaa potkan rääppeistä voi valmistaa?
  • play / pause 10.4.2017 18.00
    Tomato, tomatoe. Vieraana tomaattikirjan julkaissut Sonja Lumme. Miten saa kaupungissa parhaan sadon parvekkeella tai viljelylaarissa ja milloin siemenet pitää laittaa itämään? Ohjelman tarjoaa Stockmann ja Helsingin kaupunki.
  • play / pause 3.4.2017 18.00
    Ruokatunnilla keskustellaan ammatillisesta bloggaamisesta, miten blogilla voi elää sekä miten bloggaaminen on muuttanut ruokaviestintää.
  • play / pause 27.3.2017 18.00
    Ruokatunti puhuu tällä viikolla Helsingin kivijalkabaareista. Mikä on johtanut siihen onnelliseen tilanteeseen, että Helsingissä on nykyään lukuisia paikkoja, mihin oluen ja viinin ystävät voivat mennä nauttiman pienistä käsityötuotteista? Entä minkälaista ruokaa niissä tarjotaan? Vieraina valottamassa aihetta ovat tuoreen naturaaliviinibaari Winon Oona Bondestam sekä viime viikolla avatun siideribaari Sidrerian Ingrid Viertola. Ohjelman tarjoaa Stockmann ja Helsingin kaupunki.
  • play / pause 20.3.2017 18.00
    Ruokatunnilla puhetta kananmunasta. Vieraana Samuli Karjula Egg-ravintolasta ja Sanna Mansikkamäki, jolta ilmestyy keittokirja Muna - Herkulliset ohjeet kananmunasta maaliskuun lopussa.
  • play / pause 13.3.2017 18.00
    Pipsan ja Meri-Tuulin käsittelyssä on tänään kaupungin ravintolauutiset. Lisäksi keskustellaan ruokakaupasta, vieraana studiossa on Stockmannin Herkun Soili Saarinen, joka kertoo tällä viikolla aukeavasta Tapiolan Herkusta ja siitä miten suunnitellaan unelmien ruokakauppa.
  • play / pause 6.3.2017 18.00
    Ruokatunti on tänään cocktailtunti. Vieraina baarimestari Jenna Mansikka sekä Kai Kilpinen Helsinki Distilling Companystä.
  • play / pause 27.2.2017 18.00
    Ohjelman vieraana ravintoloitsija Antto Melasniemi.
  • play / pause 21.2.2017 17.00
    Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Lindström tutustuvat WWF:n Lihaoppaaseen ja puhuvat kestävästä lihansyönnistä – onko sellaista? Vieraina WWF:n Jussi Nikula sekä metsästystä harrastava kokki Matti Liipo. Ohjelman tarjoavat Stockmann ja Helsingin kaupunki.
  • play / pause 7.2.2017 17.00
    Pipsa Hurmerinnan ja Me­ri-Tuu­li Lindst­römin vieraiksi saapuvat Jonna Vormala ja Pupu salaattibaarin avannut Petri Hotti. Ruokatunnilla puhutaan salaatista raaka-aineena siitä ja miksi hyvää salaattia on niin vaikeaa saada Helsingissä. Oh­­jel­­ma teh­­dään yh­­teis­­työs­­sä Stock­­man­­nin ja Hel­sin­gin kau­pun­gin kans­­sa.
  • play / pause 31.1.2017 17.00
    Ruokatunnin vieraana keittiömestari Henri Alén. Tiistain jaksossa puhutaan suomalaisesta ruoasta ja sen arvostuksesta, tai enemmänkin sen puutteesta. Miten oppisimme paukuttelemaan ruoka-asioissa henkseleitämme samaan tyyliin kuin Italialaiset? Miksi harva tuntee oman kotipaikkakuntansa raaka-aineita tai erikoisuuksia? Ruokatunnilla kuullaan myös ruokamaailman uutiset ja stadin kuumimmat ravintolajuorut. Studiossa Pipsa Hurmerinta ja Me­ri-Tuu­li Lindst­röm. Ohjelma tehdään yhteistyössä Stockmannin ja Helsingin kaupungin kanssa.