Ohjelma: Ruokatunti

25.2.2019

Miten ruoalla voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen?

Kevään viimeisen jakson kunniaksi Pipsa ja Meri-Tuuli muistelevat parhaita paloja jo satajaksoiseksi ehtineeltä Ruokatunti-sarjalta.

Jaksossa vierailevat myös Emma Puikkonen ja Meira Valtonen, jotka ovat Ilmastokahvit-verkoston perustajia. He osallistuvat ilmastotalkoisiin jakamalla tietoutta siitä, miten voisimme syödä eettisemmin ja ilmastoystävällisemmin. Puikkonen ja Valtonen ovat myös Ilmastomenu-tapahtuman takana. Tapahtumassa 26 ravintolaa ympäri Suomen tarjoilevat ilmastoystävällisiä lounaita viikon ajan.

Onko eettisempää pistää vaikkapa lammas omalta takapihalta lihoiksi kuin ostaa papuja, jotka ovat kotoisin toiselta puolelta maailmaa? Onko ilmastoystävällisempää lämmittää talvella omaa kasvihuonetta vai kannattaako suosiolla ostaa ulkomailla viljeltyjä tomaatteja?

Ohjelman tarjoaa Heinon tukku.