Ohjelma: Ruokatunti

30.10.2017

Arkistojen aarre: Huippukokki Helena Puolakka: Työ on minulle yhtä tärkeä asia kuin lapset

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Ruokatunti sai vieraakseen määrätietoisen naisen, jolla on takanaan 20 vuoden ura Lontoon ja Pariisin huippuravintoloissa. Helena Puolakka on yksi Suomen menestyneimmistä naiskokeista ja työskentelee tällä hetkellä kulinaarisena johtajana The Company of Cooks –yrityksessä Lontoossa. Suomessa hänet on nähty muun muassa Top Chef-ohjelman tuomarina.

Ravintolakoulu Perhon kasvatti tiesi jo opiskeluaikoinaan, että haluaa töihin maailman parhaisiin ravintoloihin. Sinnikkyys ja ahkeruus palkittiin ja Helenan ansioluettelossa komeilee useita Euroopan huippuravintoloita, kuten Lontoossa sijainnut legendaarinen kolmen Michelin-tähden ravintola, Pierre Koffmanin La Tante Claire. Vuonna 2000 Helenalle tuli tarve kokea myös Pariisin parhaat keittiöt ja hän työskenteli siellä 1,5 vuoden ajan. Miten suomalainen naiskokki pärjäsi miesvaltaisessa ranskalaisessa keittiössä?

”Kyllä mun piti aika paljon taistella omasta paikastani keittiössä ja osoittaa miespuolisille kokeille, että olen ihan yhtä hyvä kuin tekin olette.”

Studiossa keskusteltiin myös siitä, miksi niin monen naiskokin ura katkeaa äitiyden myötä. Helena Puolakka on itse kahden lapsen äiti. Miten hän on saanut yhdistettyä huippukokin uran ja äitiyden? Helena myöntää, että se ei ole aina ollut helppoa, mutta haluaa toisaalta antaa tyttärilleen esimerkin siitä, että myös nainen ja äiti voi luoda uraa. Että kaikki on mahdollista.

”Työ on minulle yhtä tärkeä asia kuin lapset. Ne eivät ole toisiaan poissulkeva asia. Kun pienin lapseni oli nuorempi ja itki ovella aamuisin kun lähdin töihin, niin isompi tyttäreni lohdutti: don’t you worry, mommy is just going to work. It’s just a job. Äiti tulee illalla kotiin.”

Helena kertoi ohjelmassa myös Lontoon ruokamaailman tämän hetken trendeistä ja omista suosikkiravintoloistaan kulinaristien mekassa.

Jakso on tullut taajuudella 6.9.2016