Kippis!

Kippis! on oluen ja muiden alkoholijuomien erikoisohjelma, jossa juomaskenen kiinnostavimmat persoonat kokoontuvat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa syödään, juodaan ja puhutaan juomamaailman kaikista ilmiöistä olut edellä. Juontajana toimittaja ja olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään myös olut- ja juomamaailman kuumimmat juorut sekä suositellaan parhaimmat juomia käsittelevät kirjat.

Kippis! on tauolla.

Tekijät

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Soittolistat

ke 30.5.2018 13.00
  • LEINONEN VILLE
    Me Emme Laske Viiteen
  • Billy Ocean
    Lover Boy
ke 23.5.2018 13.00
  • ALLEN LILY
    Alfie
  • BAILEY PHILIP / COLLINS PHIL
    Easy Lover
ke 16.5.2018 13.00
  • KARI PEITSAMO
    Pakko Päästä Helsinkiin
  • LOOST KOOS
    HELSINKII
ke 9.5.2018 13.00
  • ALANKO ISMO SÄÄTIÖ
    Rakkaus on ruma sana
  • WAITS TOM
    Old 55
ke 2.5.2018 13.00
  • MATISYAHU
    Sunshine
ke 25.4.2018 13.00
  • ALLEN LILY
    Alfie
  • A TRIBE CALLED QUEST
    The Space Program
ke 18.4.2018 13.00
  • KARO BROMAN
    HUOLENI
  • SCISSOR SISTERS
    Take your Mama
ke 11.4.2018 13.00
  • KINGS OF CONVENIENCE
    I'd Rather Dance With You
  • NOUVELLE VAGUE
    Dancing With Myself
ke 4.4.2018 13.00
  • Juice Leskinen Coitus Int.
    Cuba Libre
  • EAGLES
    Tequila Sunrise
ke 28.3.2018 13.00
  • HAIM
    The Wire
  • EVERYTHING BUT THE GIRL
    Missing

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

  • play / pause 30.5.2018 13.00
    Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
    Linkin haku epäonnistui!
    Haetaan jakson linkkiä...
    Voiko olut yhdistää saman perheen sukupolvia? Vieraana oluttoimittajan poika, Sinebrychoffin Beverage Master Joonas Ylänne ja olutperheen tytär, toimittajaopiskelija Ester Laiho. Samalla maistetaan suklaakakkua erilaisilla oluilla ja jätetään kesäksi hyvästit Kippikselle. Oluet: Kaleva Brewing Mellow Mood Milk Stout, Mustan Virran Panimon Pistolekors Porter sekä Panimoyhtiö Tuju Export Stout nro 2.
  • Millaista on toimia panimona pienemmässä kaupungissa? Pienpanimotoiminnasta keskustelemassa Mustan Virran Panimon Santeri Vänttinen ja Panimoyhtiö Tujun Tuomas Mäkiniemi. Samalla maistelemme Gastropub Stone's:n vegenapostelulajitelmaa oluiden kera. Oluet: Nilkko Brewing Nelson Blond Ale, Mikkeller Henry and His Science Ale ja Bossuwé Betty B APA.
  • Kippis selvittää miten olut päätyy maailmalta tai suomalaisesta panimosta kuluttajan käteen. Kuka päättää mitä olutta ostat, millä perusteella oluet ilmestyvät kauppoihin ja ravintoloihin, mitkä trendit Suomeen kannattaa tuoda. Keskustelemassa Diamond Beveragesin oluiden tuotepäällikkö Erkka Talvela ja ravintola Zetorin ravintolajohtaja Petri Mälkiä. Samalla maistetaan ravintola Raffaellon parsa&jättikatkarapurisottoa erilaisten oluiden kanssa. Oluet: Soundwille Brewing Boom Selecta Sour Wit, Brevski Rye APA ja Kastaar Blond Ale.
  • Viskiä, olutta ja musiikkia! Kuulijat ovat toivoneet viskiasiaa ja Kippis vastaa kutsuun. Ohjelmassa maistellaan viskiä ja olutta ruoan sekä musiikin kera. Samalla pohditaan, miten syvä on suhde on näiden alkoholijuomien ja musiikin välillä. Vieraina ravintola Pikkulinnun ravintolapäällikkö Atte Erkkilä ja Olutposti Median tuottaja Mikko Hentunen. Oluet: Linden Brewery Black IPA, Nordic Brewery Brown Ale ja Finnjävel, gruit pale ale.
  • Toiveaihe: Isojen panimoiden siiderit! Miten isot panimot tekevät siideriä ja mitä mystiikkaa siidereihin liittyy? Siidereistä keskustelemassa Sinebrychoffin tuotekehitystiimin vetäjä Saara Pöyri ja Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä. Samalla maistetaan turkkilaista ruokaa ulkomaalaisten siidereiden kera. Siiderit: Manoir d´Apreval Cide Cascade, Cidre Bouché Le Clos Fleuri ja Louis Raison Original Crisp.
  • Kippis tutustuu Porin ja Rauman panimoskeneen. Vieraina Linden Breweryn Mikko Linden sekä Karhun panimoeläimena Poriin takaisin tuoneen Rocking Bear Brewersin Kasper Toroska. Kevään kunniaksi maistamme ravintola Kappelin parsaa pirteän happamien oluiden kera. Oluet: Brekeriet Purple Rain, Maistila La Ola! Ja Het Uiltje Miss Hooter White IPA.
  • Miten olutfestarit ovat muuttuneet ja ketkä niillä käyvät? Olutfestivaaleista juttelemassa Helsinki Beer Festivalin toiminnanjohtaja Markku Korhonen ja restonomiopiskelija Meiju Jokinen, jonka lopputyön aiheena ovat naiset olutfestivaaleilla. Samalla maistetaan kesäoluita ja juustoa. Oluet: Laitilan Kölssi, Hartwallin Lahden Erikois Kesä ja Stallhagenin Honungsöl.
  • Miten viini ja olut eroavat toisistaan ravintolassa? Viinin ja oluen eroista, niiden mauista ja roolista ravintolassa keskustelemassa ravintoloitsija, sommellier Samuil Angelov ravintola Murusta sekä Ølhus Københavnin ravintolapäällikkö Julia Valtavaara. Samalla nautitaan hedelmäoluita välipalapatukoiden kera. Oluet: Teerenpeli Grepa pale ale, Brevski Mangohallonfever APA ja Synthesis Meggyes kirsikkaolut.
  • Myykö olut itse itsensä vai tarvitseeko panimo brändäystä? Miten tärkeää panimolle on brändi ja sen päivitys? Vieraina Juha-Matti Karpale Ruosniemi Brewerystä ja Hanna Montonen Olarin Panimosta. Pääsiäisen kunniaksi maistetaan mämmiä oluiden kanssa. Oluet: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Mämmi-olut, Teerenpeli Kellariolut ja Kimito Brewing Tropical Thunder.
  • Miten panimo voi syntyä ja miten olutalalla voi työskennellä useassa paikassa? Vieraina Kimito Brewingin oluentekijä Jonas Salhberg ja Teerenpelin panimomestari Juha Kylä-Kaila. Studiossa maistetaan myös ravintola Kaarnan smörrebrödiä erilaisten oluttyylien kera, spessuna mukana unkarilaista pienpanimo-olutta. Oluet: Founders PC Pils, Olvi Summer Ale, Synthesis Craft Beer És Egy Lesz Pale Ale.
  • Kuinka olutbloggaus on muuttunut olutbuumin myötä? Vieraina pitkän linjan olutbloggarit, Ari Juntunen Arde arvioi-blogista sekä Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen. Samalla maistamme erimakuisia oluita linssichipsien kera. Oluet: Hailuodon Panimo Talvivehnä, Brewed by Numbers 70/01 Double Red ja Espoon Oma Panimo Cheers from Metro IPA.
  • Miltä tuntuu järjestää uusi oluttapahtuma? Anikó juttelee oluttapahtuman järjestämisestä yhdessä uuden Turku Craft Beer Festivalin Samuli Pasasen ja Hok-Elannon Finnish Craft Beer Revolution -viikkoa järjestäneen Aleksi Juutisen kanssa. Samalla käydään läpi kevään oluttapahtumat, juodaan lageria ja syödään sushia. Oluet: Maku Brewing New Zeland Lager, Panimo Kiiski Vastaranta Savulager ja Stadin Panimo Modern Pils.
  • Kippis perehtyy siiderin saloihin. Mitä siiderille kuuluu, mitä eroa on craft-siiderillä ja kaupan perussiiderillä? Vieraina fiskarsilaisen Kuura Ciderin Petri Halmetoja ja siideriä maahantuovan Stadin Panimon Ingrid Viertola. Ohjelmassa maistetaan olutruokana pidettyjä makkaroita siiderin kera. Siiderit: Nude Flat Cider, Gaiteron Red Grape, Suomenlinnan Panimo Tin Soldiers Hard Cider.
  • Miten päädytään kotioluentekijästä panimoammattilaiseksi? Vieraina entisiä kotioluentekijöitä ja nykyisiä oluen ammattilaisia, Jani Suomalainen Ohrana Krouvi ja Panimosta sekä Level Eleven Brewingin Petro Salonen. Lisäksi maistetaan ravintola Zetorin blinejä tummien oluiden kera. Oluet: Maistila Talventäkki, Panimo Hiisi Pöllöhillo Stout, Andechs DoppelBock
  • Suuri lonkero- ja limuviinajakso! Mikä on lonkeron kulttuurillinen merkitys? Entä miten lonkeron vienti vetää? Vieraina Hartwallin CMI ja tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri ja Helsinki Distilleryn Kai Kilpinen. Lisäksi maistetaan itämaishenkistä ruokaa lonkeroiden kera. Lonkerot: Laitilan Brändy Long Drink, Swing Stron Long Drink Grapefruit, Ägräs Long Drink.
  • Kippis tutustuu uusiin panimoihin! Vieraina musiikkia ja olutta yhdistelevästä Soundville Brewing:stä Johannes Hakulinen ja mäntsäläläisestä Panimo Kiiskestä Janne Ahola. Maistamme myös Alkon käsityöolutviikkojen oluita rapukeksin ja avokadon kera. Oluet: Suomenlinnan Panimon Kealakekua IPA, Ruosniemen Panimon Lomittaja Mandarine Saison ja Radbrew Don of Wasteland Saison.
  • Mitä kaikkea oluella voi nyt puuhata ravintolassa uuden alkoholilain säätämisen jälkeen? Juttelemassa espoolaisen Gallows Bird -olutravintola Thomas Aschan sekä Kitty’s Public Housen Katja Gentz. Samalla maistetaan perinteistä viiniruokaa eli kampasimpukkarisottoa ja vuohenjuustopastaa erilaisten oluiden kera. Oluet: Kimito Rhubarb Sour Saison, Grimbergen Blanche, Top Fuel Hippie in the Can.
  • Millainen panimokaupunki on Espoo? Studiossa espoolaisen Fat Lizard -panimon Tuomas Koskipää ja Leppävaaran mukaan nimetyn kiertolaispanimo Albergan Miikka Parviainen. Tällä kertaa ohjelmassa myös yllätysoluet.
  • Alkoholin ambassadorit puhuvat oluesta ja viskistä! Alkoholilähettiläiden työstä kertovat Brooklyn Brewery Brand Ambassador Ramses Showlah ja Whisky Ambassador Jarkko Nikkanen. Lähetyksessä selviää, onko viski ja olut täydellinen yhdistelmä sekä maistetaan oluthilloa juuston kera. Oluet: Maku Brewing IPA, Mallaskosken Black Imperial Rye, Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie BA Russian Imperial Stout
  • Kippis on nyt uudistunut ja käsittelee oluen lisäksi myös muita alkoholijuomia. Ohjelman vieraina juoma- ja ruokatoimittaja Peter Tammenheimo sekä Oluthuone Kaislan ravintolapäällikkö Petri Loponen, joiden kanssa käydään läpi mitä Suomessa juodaan tänä vuonna. Samalla maistetaan ultratrendikkäitä oluita nyhtökaurapullien kera. Oluet: Perhon Panimon ja Hävikkiravintola Loopin Wasted Ale, St Peter´s Porter Alcoholfree, Panimo Hiisi & Borg Bryggeri Kojufylleri.
  • Kuulijoiden toivoma spesiaalijakso, jossa Anikó käy läpi omaa suhdettaan olueen ja olutkulttuuriin. Vieraana ohjelman entinen juontaja, pitkän linjan ravintola-ammattilainen ja DJ Ikke Ikäläinen, jonka kanssa käydään läpi myös Iken oluthistoriaa. Samalla valotetaan miten Kippis uudistuu keväällä. Ohjelmassa maistellaan oluita happamasta päästä pilsin kautta brittityyleihin mallasetikkasipsien kera. Oluet: BönthööBöthoo&Kanavan Panimo On Marjat Gose, Bryggeri Golden Pilsener, Swanney Brewery Scapa Special, Olarin Panimo MC Taakibörsta IPA Remix
  • Hyvän olutravintolan perustamisesta ja uudistamisesta juttelevat Iso-Roballe evakosta palaavan, uudistuneen Black Doorin ravintolapäällikkö Sami Tuominen ja tammikuussa Kallioon avautuvan Panema-panimoravintolan yrittäjä Jussi Korkeela. Samalla maistetaan ale-oluita ja mustapippuricheddaria. Oluet: Shepherd Neame Ale, Swanney Scapa Special, Honkavuoren Panimon Joki Pale Ale.
  • Mitä tapahtuu 1.1.2018 kaupan oluen myynnissä ja mitä se merkitsee pienpanimoille sekä maahantuojille? Uudesta alkoholilaista keskustelemassa Pienpanimoliiton uusi puheenjohtaja, Panimon Hiisin Mikko Mäkelä ja Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg. Samalla maistetaan suklaakonvehteja tuhtien stouttien kera. Oluet: Mikkeller BeerGeek Flat White Oatmeal Stout, Laitilan Portteri ja Pohjala Öö Imperial Baltic Porter.
  • Turku ja Tampere! Turun olut- ja ruokaskenestä on puhumassa olutravintola Old Bankissa työskentelevä Turun ruokakulttuurilähettiläs Tanja Raunio ja Tampereesta keskustelemassa pitkän linjan olut- ja ruoka-ammattilainen, nyt Nordic Breweryssä olutta paneva Jani Mikkonen. Samalla nautitaan oluita Turusta, Tampereelta ja Helsingistä sipsien kera. Oluet: Toys Juhlaolut 2017, Pyynikin Käsityöläispanimo Petri Nygårdin Kaljaa! ja Vallilan Panimon Katu Session IPA.
  • Kippis kännää oikein! Miten olutta kannattaa juoda, että olo on hyvä seuraavanakin aamuna? Mitä kannattaa syödä, jos haluaa juoda paljon olutta? Juttelemassa Riku Rantala, toinen Mad Spirit -kirjan tekijöistä, sekä BönthööBönthöö-olutblogin Teemu Lahtinen. Tarjolla joulutorttuja ja jouluolutta tiptap-henkeen. Oluet: Olvi Xmas IPA, Mikkeller Do They Know It's Christmas IPA ja St Feuillien Cuvée de Noël.
  • Oman suvun ja työn yhteenliittämisestä sekä perheiden pyörittämistä panimoista keskustelemassa Kanavan Panimon Jan Karlstedt sekä Pyynikin käsityöläispanimon Jenni Pere. Lisäksi maistetaan erilaisia ale-oluita hunajapähkinöiden kera. Oluet: Swannay Brewery Pale Ale, Beer Hunters Mufloni APA, Soundville Liven Loud Brown Ale
  • Kippis käy lähiöpubissa! Voiko olla uskottava olutravintola lähiössä? Tästä keskustelemassa Puotilassa olevan ravintola Pikkulinnun ravintolapäällikkö Atte Erkkilä ja töölöläisen Janoisen Lohen ravintolapäällikkö Daniel Wallenius. Samalla syödään sipsejä ja juodaan hedelmä-IPAa. Oluet: Thornbridge Melba Peach IPA, Brewdog My Name is Sari Bilberry IPA, Kona Brewing Hanalei Island IPA.
  • Kippiksessä olut käy museossa ja ruokapöydässä! Oluen voi helposti yhdistää hyvinkin erilaisiin huveihin, miten se sopii museoon tai illallisen ohjelmanumeroksi? Tästä keskustelemassa Hotelli- ja Ravintolamuseon Antti Tuomola ja Alexander Winberg Hotel Havenista. Maistetaan myös kypsytettyä goudaa sinapilla. Oluet: Innins&Gunn Oak Aged Beer, La Chouffe Blonde ja La Trappe Quadrupel.
  • Ketkä kaikki tekevät oluesi? Ravintoloille räätälöidyistä oluesta juttelemassa Gastropub Stone'sin ravintolapäällikkö Katja Takkinen-Merkl ja Vastarannan Kiisken ravintolapäällikkö Andreas von Bell. Ohjelmassa maistellaan erilaisia porttereita mehevän suklaakakun kera. Oluet: Takatalo&Tompuri Kauraporter, Freigeist Bierkultur Salzspecher Raspberry Sour Porter ja Põhjala Talveöö.
  • Mikä oluessa myy juuri nyt? Kippiksessä olutmakujen monimuotoisuutta pohditaan Cool Head-panimon Pietari Kruusin ja Diamond Beveragesin Juha Heusalan kanssa. Ohjelmassa nautitaan lihattoman lokakuun päättymisen takia lihaa kolmen hyvin erilaisen oluen kera. Oluet: Redchurch UFH Pilar of Salt, Whitstable Bay Red IPA, Little Valley Brewey Vanilla Porter.
  • Mikä on oluen etiketin merkitys? Vieraina oululaisen Maistilan Panimon Riku Harjun ja virolaisen Tanker Breweryn Jaanis Tanker. Lisäksi kerrataan oluttrendejä ja nautitaan sirkkasnacksejä lager-oluen kera. Oluet: Mallaskosken Panimo Frost Bite, Hartwall Pole Monkeys Handyman Pale Lager ja Kanavan Panimon Sulku Pils.
  • Munkkeja ja kaljaa! Samalla puhutaan oluen myymisestä ja siitä, ketkä sitä nykyään ostavat. Vieraina Brewdog Helsingin baarimestari Christa Krook ja Pien -olutkaupan myymälävastaava Hanna Montonen. Lakritsiappelsiinimunkin kylkeen kokeillaan Fiskarsin Panimon Katkera Nunna-olutta, La Trappe-panimon Witte Trappistia ja Hopping Brewstersin Grim Gruitia.
  • Vuoden parhaan suomalaisen oluen panneen Hopping Brewstersin Kimmo Kyllönen ja Nilkko Brewingin Iiro Heikkilä juttelevat Anikón kanssa käsityöläisoluiden tulevaisuudesta. Samalla maistetaan lihattoman lokakuun hengessä IPA-oluita kasvispekonitahnan kera. Oluet: Pohjala Uus Maailm Session IPA, Thornbridge Crackendale Citra Pale Ale, Freigeist Bierkultur Miss Florida Citrus IPA.
  • Puhetta oluesta ja sen vastuullisuudesta. Vieraina hävikkileivästä olutta ideoineen Brewniverse-blogin Juha Sinisalo sekä olutbloggari Jukka Kuva Helppoa Juotavaa -blogista. Studiossa maistellaan vehnäolutta ja vuohenjuustoa. Oluet: Honkavuoren Panimo Heili, Espoon Oma Panimo Cheers from Westend ja SoindVille BoomSelecta Witbier.
  • Mitä uutta on Viron panimokulttuurissa ja mitkä trendit siellä vaikuttavat? Asiasta keskustelemassa Põhjala panimon Enn Parel sekä toimittaja Heikki Kähkönen. Samalla maistetaan tummia oluita perinteisen olutsnacksin eli valkosipuliruistikkujen kanssa. Oluet: Olvi American Brown Ale, Mallaskosken Pitch Black Porter, Young´s Double Chocolate Stout. Mukana myös olutmenovinkit!
  • Vieraina Espoon Oman Panimon oluentekijä Jukka Terho sekä Pohjanmaalla sijaitsevan Mallaskosken Panimon panimomestari Jyri Ojaluoma. Samalla maistetaan hedelmillä maustettuja IPA-oluita sinihomejuuston ja keksien kera. Oluet: To Øl Tropical Rumble IPA, Brewski Pineapple Unplugged APA, RPS Brewing Scissors IPA
  • Aiheena uudet panimot ja vieraina Mikko Suur-Uski Takatalo&Tompuri Brewerystä sekä Honkavuoren Panimosta Jani Honkanen. Samalla maistellaan trappist-oluita, juustoa ja ryytisinappia belgialaiseen tapaan. Oluet: La Trappe Dubbel, Chimay Blue, Spencer Trappist Ale.
  • Kippiksessä tavataan kansainvälisiä olutvieraita, kun La Trappe-luostaripanimon Dieter Lauwers ja Freigeist Bierkulturin Sebastian Sauer saapuvat studioon. Samalla vieraat maistavat suomalaisia lager-oluita ja karjalanpiirakkaa kanttarellivoilla. Oluet: Tornion Panimon North Arctic Lager, Vakka-Suomen Panimon Agda Blom Juhlapils, Takatalo&Tompuri Brewery:n Kaski Pils.
  • Miten olutravintolan ruokalista laaditaan? Voiko oluen raaka-aineista tehdä maistuvaa ruokaa? Oluesta ja ruoasta keskustelemassa Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö Maija Saarman ja yrittäjä Juha Teerimäki, joka valmistaa oluenkeitosta ylijääneestä maltaasta katuruokaa. Samalla maistetaan erilaisia oluita Teerimäen ruokien seuraksi.
  • Kippiksessä tutustutaan uusiin panimoihin. Vieraana Hartwallin uuden erikoisolutpanimon panimomestari Hannele Alakarhu sekä Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander.
  • Miten musiikkifestareiden olutarjonta on muuttunut ja toivotaanko bäkkärillekin erikoisoluita? Vieraana Ruisrockin vastaava tuottaja Annakaisa Jaakkola ja Tuska-festivaalin pääpromoottori Eeka Mäkynen.
  • Millä keinoilla kotiolutkilpailuissa voittaa ja mitä kaikkea kotiolutkilpailun tuomarointiin kuuluu? Keskustelemassa kansainvälinen oluttuomari André Brunnsberg sekä Vuoden Kotiolutmestari Sampo Järvi.
  • Millaisia ovat helsinkiläiset pienpanimot? Aiheesta Ikke Ikäläisen kanssa keskustelemassa Krouvi & Panimo Ohranan Ilja Björs ja Stadin panimon oluentekijä Aki Uutela. Samalla maistellaan erilaisia vehnäoluita ja pähkinöitä.
  • Paljonko olutkilpailuja Suomeen mahtuu? Asiaa selvittämässä Suomen Paras Olut -kilpailun järjestäjä Kari Likovuori ja Helsinki Beer Festivalin Markku Korhonen.
  • Mitä tapahtuu Virossa ja Unkarissa pienolutrintamalla? Viron oluttilanteesta ja panimotoiminnasta Virosssa on Iken kanssa keskustelemassa Virossa toimivan suomalaisen panimon, Sori Brewingin Pyry Hurula ja Virosta Suomeen oluita maahantuova Pekka Montin. Lisäksi Anikó raportoi Unkarin pienpanimotilanteesta. Lähetys tehdään suorana G Livelabissa, tervetuloa mukaan!
  • Onko Suomessa kiertolaispanimoita ja miten ne toimivat? Keskustelemassa kiertolaispanijat Laura Weckström Brewcatsilta ja Jussi Korkeela Ice Beaverilta. Kuulemme myös olut- ja hampurilaisravintolan pyörittämisestä sekä maistelemme IPA-oluita sipsien kera. Lähetys tehdään suorana G Livelabista!
  • Mitä on suomalainen sahti ja mikä merkitys sillä on suomalaisessa olutkulttuurissa? Onko sahti oma oluttyylinsä vai alueellinen olut? Radio Helsingin olutohjelmassa sahdista keskustelemassa sahtimestarit Marjokaisa “Sahti-Kaisa” Piironen sekä Mika Pasonen. Ohjelmassa maistetaan muutamaa sahtia sekä luostariolutta. Naposteltavana sinihomejuustoja ja makeansuolaisia hunajapähkinöitä. Mukana myös olutjuorut!
  • Ohjelmassa pureudutaan päivänpolttavaan aiheeseen eli alkoholilakimuutokseen ja sen merkitykseen olutteollisuudelle ja -alalle. Keskustelemassa Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen ja ravintolakonserni NPG:n toimitusjohtaja Antti Raunio. Juttelun lomassa maistellaan pale ale -oluita Estrella-sipsien kera.
  • Radio Helsingin olutohjelmassa pohditaan gluteenittoman oluen syvintä olemusta. Vieraana Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan markkinointipäällikkö Ville Alanko ja Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska.
  • Torstaina Kippis kysyy miksi ravintolalle kannattaa suunnitella oma olut? Vieraana Nokian Panimon Matti Heikkilä ja oman oluen omaavan ravintola Hietan Jani Hiltunen.
  • Teemana olutfestarit ja studiossa myös festarivieraita! Anikón ja Iken kanssa IPA-oluita maistelemassa ovat Jyväskylän OlutSataman Roosa Pihlajamäki ja Craft Beer Helsingin Jukka Forsberg. Palanpainikkeena nautitaan sipsileivitettyjä kanafileitä ja savupaprikamajoneesia.
  • Kesän ensimmäisessä Kippis!-ohjelmassa puhutaan bändioluista! Vieraana Viikate- ja Amorphis-oluiden tekijät Antti Isomäki Ruosniemen Panimosta sekä Jussi Tamminen Maku Brewingistä. Uutena osiona ohjelmassa mukana olutjuorut ja olutkirjat!
Näytä lisää