19.12.2019

Skidejä muistoja – Sami Yaffa

Skidejä muistoja on kuusiosainen sarja, jossa artistit kertovat rakkaimpia lapsuusmuistojaan.

Viimeisessä jaksossa kultaista nuoruuttaan muistelee basisti ja elämäntaparokkari Sami Yaffa, joka on uransa aikana skulannut alapään soundeja mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa, joista tunnetuimpina Pelle Miljoona, Hanoi Rocks ja Michael Monroe.

Espoossa 60-luvulla varttunut Sami maalasi ala-asteen piirustustunneilla Picasso-kaloja ja söi välillä puiden lehtiä. Hänen perheensä diggaili fanaattisesti urheilua, ja niin myös Sami harrasti lapsena liikuntaa laidasta laitaan. Nuoren miehen urheilu-uran kohokohta oli Tanskan futismatka, jonka aikana 13-vuotiaiden poikien mielenkiinto keskittyi kuitenkin pitkälti kaljaan ja pornoon.

Jo varhain pikkurokkari raivasi tiensä perheessä vallitsevan musiikillisen sekamelskan halki. Sami kehitti oman tyylinsä ja loi itse ensimmäisen instrumenttinsa. Vaiherikkaiden vuosien myötä tämä musiikkimatka johti lopulta pestiin Pelle Miljoonan yhtyeessä. Ensimmäiseltä rundiltaan 16-vuotias Sami muistaa jääkylmän keikkabussin ja reisiä hivelevät teinitytöt – sekä käsittämättömän fiiliksen.

Kuuntele, minkä rakkaan asian Sami joutui uhraamaan, jotta sai ensimmäisen oman bassonsa. Entä mikä oli Suopo?

Skidejä muistoja -juttusarjan on toimittanut Vilja Sorsa. Ohjelman tunnusmusiikki Kimmo Rauhanen.

Kuuntele alta sarjan aiemmat osat:

Laineen Kasperi
Aida
Shiraz Lane
Suad
Pesso