28.11.2019

Skidejä muistoja – Shiraz Lane

Skidejä muistoja on kuusiosainen sarja, jossa artistit kertovat rakkaimpia lapsuusmuistojaan.

Kolmannessa osassa muistojen äärellä ovat Shiraz Lane -yhtyeen hymyilevät hipit eli laulaja Hannes Kett ja rumpali Ana Willman. Rauhaa ja rakkautta julistava energinen hard rock -bändi palasi juuri Etelä-Amerikan rundilta ja valmistelee parhaillaan tammikuussa putoavaa EP:tä.

Tikkurilan kasvatit Hannes ja Ana ovat kaveeranneet pienestä pitäen. Ennen musahommia pojat tykittelivät ahkerasti pleikkarin äärellä, kikkailivat futiskentällä ja harrastivat ovikellopränkkejä. Samaan aikaan Hannes kummasteli koulussa epävireisiä jeesuslauluja, ja Ana paukutteli tahollaan kattiloita isobroidin kanssa.

Vuosien kuluessa pojat ajautuivat erilleen, mutta lopulta IRC-Galleria, Skid Row ja Gunnarit toivat lapsuudenystävät jälleen yhteen.

Kuuntele, mitä merkittävää tapahtui naapurissa sijaitsevan helluntailaiskirkon portailla. Entä mikä oli Case Nojatuoli ja sohva, ja kuinka siihen liittyi kaksi teinityttöä ja jätskikioski?

Skidejä muistoja -juttusarjan on toimittanut Vilja Sorsa. Ohjelman tunnusmusiikki Kimmo Rauhanen.