12.12.2019

Skidejä muistoja – Pesso

Skidejä muistoja on kuusiosainen sarja, jossa artistit kertovat rakkaimpia lapsuusmuistojaan.

Viidennen jakson tähti on itsensä jonkinlaiseksi rap-artistiksi mieltävä helsinkiläinen biisintekijä Miika Pesso. Herkkiä laineja rustaava Pesso kokeilee mielellään uutta, eikä pelkää tuottaa musiikkiaan valtavirrasta poikkeavilla menetelmillä.

Hyvinkäällä varttunut Pesso katseli ysärillä telkkarista saksalaista musiikkikanavaa, diggaili vironkielistä Fintelligenssiä ja kuunteli iltasaduksi Den Glider In isän kitarasovituksena. Jouluisin heillä vieraili lampaantaljaan sonnustautunut, ranskaksi hoilaava pukki. Kirsikkana kakun päällä nuoren artistin ensimmäinen radioesiintyminen kuului Afganistanissa saakka.

Kuuntele, kuinka tämä pienen pojan varhainen kansainvälistyminen oikein tapahtui.

Skidejä muistoja -juttusarjan on toimittanut Vilja Sorsa. Ohjelman tunnusmusiikki Kimmo Rauhanen.