14.11.2019

Skidejä muistoja – Laineen Kasperi

Skidejä muistoja on kuusiosainen sarja, jossa artistit kertovat rakkaimpia lapsuusmuistojaan.

Ensimmäisessä osassa esittäytyy musiikin monitoimimies ja suomiräpin pioneeri Laineen Kasperi.

Nykyään helsinkiläistynyt rap-artisti, musiikkituottaja ja DJ kertoo tapahtumarikkaasta lapsuudestaan 80- ja 90-luvun Lappeenrannassa, jossa punkkiskene rehotti ja rap oli vielä tabu. Pieni Kasperi Laine diggaili vahvasti trash-metallia, kunnes sinnikäs räppikärpänen onnistui puraisemaan teini-iässä, jolloin nuoresta anarkistista kasvoi erinäisten vaiheiden myötä Laineen Kasperi.

Mitä oikein tapahtui ja kuinka tarinaan liittyvät isän kitaran kaikukoppa, hevareiksi tuunatut He-Man-äijät ja räppipäinen Raipati? Kuuntele, mitkä olivat ensimmäiset Laineen Kasperin kirjoittamat lainit ja millaista alkoholikasvatusta nuoren Kassun ukki antoi jälkikasvulleen.

Skidejä muistoja -juttusarjan on toimittanut Vilja Sorsa. Ohjelman tunnusmusiikki Kimmo Rauhanen.