Kippis!

Kippis! on oluen ja muiden alkoholijuomien erikoisohjelma, jossa juomaskenen kiinnostavimmat persoonat kokoontuvat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa syödään, juodaan ja puhutaan juomamaailman kaikista ilmiöistä olut edellä. Juontajana toimittaja ja olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään myös olut- ja juomamaailman kuumimmat juorut sekä suositellaan parhaimmat juomia käsittelevät kirjat.

Kippis! – Olut ystävien seurassa keskiviikkoisin klo 13-14.

Ohjelman tarjoaa HOK-Elannon Oluthuoneet.

Tilaa Kippis! podcastina: iTunesAndroid, Spotify

Tekijät

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Soittolistat

ma 4.6.2018 23.00
  • LEINONEN VILLE
    Me Emme Laske Viiteen
  • Billy Ocean
    Lover Boy
ke 30.5.2018 13.00
  • LEINONEN VILLE
    Me Emme Laske Viiteen
  • Billy Ocean
    Lover Boy
ma 28.5.2018 23.00
  • STEWART JERMAINE
    We Don't Have To Take Our Clothes Off
  • ALLEN LILY
    Alfie
  • BAILEY PHILIP / COLLINS PHIL
    Easy Lover
ke 23.5.2018 13.00
  • ALLEN LILY
    Alfie
  • STEWART JERMAINE
    We Don't Have To Take Our Clothes Off
  • BAILEY PHILIP / COLLINS PHIL
    Easy Lover
ma 21.5.2018 23.00
  • KARI PEITSAMO JA ANKKULI
    Pakko Päästä Helsinkiin
  • LOOST KOOS
    HELSINKII
ke 16.5.2018 13.00
  • KARI PEITSAMO JA ANKKULI
    Pakko Päästä Helsinkiin
  • LOOST KOOS
    HELSINKII
ma 14.5.2018 23.00
  • ALANKO ISMO SÄÄTIÖ
    Rakkaus on ruma sana
  • TOM WAITS
    Old 55
ke 9.5.2018 13.00
  • ALANKO ISMO SÄÄTIÖ
    Rakkaus on ruma sana
  • TOM WAITS
    Old 55
ma 7.5.2018 23.00
  • MATISYAHU
    Sunshine
ke 2.5.2018 13.00
  • MATISYAHU
    Sunshine

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

  • play / pause 30.5.2018 13.00
    Voiko olut yhdistää saman perheen sukupolvia? Vieraana oluttoimittajan poika, Sinebrychoffin Beverage Master Joonas Ylänne ja olutperheen tytär, toimittajaopiskelija Ester Laiho. Samalla maistetaan suklaakakkua erilaisilla oluilla ja jätetään kesäksi hyvästit Kippikselle. Oluet: Kaleva Brewing Mellow Mood Milk Stout, Mustan Virran Panimon Pistolekors Porter sekä Panimoyhtiö Tuju Export Stout nro 2.
  • play / pause 23.5.2018 13.00
    Millaista on toimia panimona pienemmässä kaupungissa? Pienpanimotoiminnasta keskustelemassa Mustan Virran Panimon Santeri Vänttinen ja Panimoyhtiö Tujun Tuomas Mäkiniemi. Samalla maistelemme Gastropub Stone's:n vegenapostelulajitelmaa oluiden kera. Oluet: Nilkko Brewing Nelson Blond Ale, Mikkeller Henry and His Science Ale ja Bossuwé Betty B APA.
  • play / pause 16.5.2018 13.00
    Kippis selvittää miten olut päätyy maailmalta tai suomalaisesta panimosta kuluttajan käteen. Kuka päättää mitä olutta ostat, millä perusteella oluet ilmestyvät kauppoihin ja ravintoloihin, mitkä trendit Suomeen kannattaa tuoda. Keskustelemassa Diamond Beveragesin oluiden tuotepäällikkö Erkka Talvela ja ravintola Zetorin ravintolajohtaja Petri Mälkiä. Samalla maistetaan ravintola Raffaellon parsa&jättikatkarapurisottoa erilaisten oluiden kanssa. Oluet: Soundwille Brewing Boom Selecta Sour Wit, Brevski Rye APA ja Kastaar Blond Ale.
  • play / pause 9.5.2018 13.00
    Viskiä, olutta ja musiikkia! Kuulijat ovat toivoneet viskiasiaa ja Kippis vastaa kutsuun. Ohjelmassa maistellaan viskiä ja olutta ruoan sekä musiikin kera. Samalla pohditaan, miten syvä on suhde on näiden alkoholijuomien ja musiikin välillä. Vieraina ravintola Pikkulinnun ravintolapäällikkö Atte Erkkilä ja Olutposti Median tuottaja Mikko Hentunen. Oluet: Linden Brewery Black IPA, Nordic Brewery Brown Ale ja Finnjävel, gruit pale ale.
  • play / pause 25.4.2018 13.00
    Toiveaihe: Isojen panimoiden siiderit! Miten isot panimot tekevät siideriä ja mitä mystiikkaa siidereihin liittyy? Siidereistä keskustelemassa Sinebrychoffin tuotekehitystiimin vetäjä Saara Pöyri ja Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä. Samalla maistetaan turkkilaista ruokaa ulkomaalaisten siidereiden kera. Siiderit: Manoir d´Apreval Cide Cascade, Cidre Bouché Le Clos Fleuri ja Louis Raison Original Crisp.
  • play / pause 18.4.2018 13.00
    Kippis tutustuu Porin ja Rauman panimoskeneen. Vieraina Linden Breweryn Mikko Linden sekä Karhun panimoeläimena Poriin takaisin tuoneen Rocking Bear Brewersin Kasper Toroska. Kevään kunniaksi maistamme ravintola Kappelin parsaa pirteän happamien oluiden kera. Oluet: Brekeriet Purple Rain, Maistila La Ola! Ja Het Uiltje Miss Hooter White IPA.
  • play / pause 11.4.2018 13.00
    Miten olutfestarit ovat muuttuneet ja ketkä niillä käyvät? Olutfestivaaleista juttelemassa Helsinki Beer Festivalin toiminnanjohtaja Markku Korhonen ja restonomiopiskelija Meiju Jokinen, jonka lopputyön aiheena ovat naiset olutfestivaaleilla. Samalla maistetaan kesäoluita ja juustoa. Oluet: Laitilan Kölssi, Hartwallin Lahden Erikois Kesä ja Stallhagenin Honungsöl.
  • play / pause 4.4.2018 13.00
    Miten viini ja olut eroavat toisistaan ravintolassa? Viinin ja oluen eroista, niiden mauista ja roolista ravintolassa keskustelemassa ravintoloitsija, sommellier Samuil Angelov ravintola Murusta sekä Ølhus Københavnin ravintolapäällikkö Julia Valtavaara. Samalla nautitaan hedelmäoluita välipalapatukoiden kera. Oluet: Teerenpeli Grepa pale ale, Brevski Mangohallonfever APA ja Synthesis Meggyes kirsikkaolut.
  • play / pause 28.3.2018 13.00
    Myykö olut itse itsensä vai tarvitseeko panimo brändäystä? Miten tärkeää panimolle on brändi ja sen päivitys? Vieraina Juha-Matti Karpale Ruosniemi Brewerystä ja Hanna Montonen Olarin Panimosta. Pääsiäisen kunniaksi maistetaan mämmiä oluiden kanssa. Oluet: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Mämmi-olut, Teerenpeli Kellariolut ja Kimito Brewing Tropical Thunder.
  • play / pause 21.3.2018 13.00
    Miten panimo voi syntyä ja miten olutalalla voi työskennellä useassa paikassa? Vieraina Kimito Brewingin oluentekijä Jonas Salhberg ja Teerenpelin panimomestari Juha Kylä-Kaila. Studiossa maistetaan myös ravintola Kaarnan smörrebrödiä erilaisten oluttyylien kera, spessuna mukana unkarilaista pienpanimo-olutta. Oluet: Founders PC Pils, Olvi Summer Ale, Synthesis Craft Beer És Egy Lesz Pale Ale.
  • play / pause 14.3.2018 13.00
    Kuinka olutbloggaus on muuttunut olutbuumin myötä? Vieraina pitkän linjan olutbloggarit, Ari Juntunen Arde arvioi-blogista sekä Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen. Samalla maistamme erimakuisia oluita linssichipsien kera. Oluet: Hailuodon Panimo Talvivehnä, Brewed by Numbers 70/01 Double Red ja Espoon Oma Panimo Cheers from Metro IPA.
  • play / pause 7.3.2018 13.00
    Miltä tuntuu järjestää uusi oluttapahtuma? Anikó juttelee oluttapahtuman järjestämisestä yhdessä uuden Turku Craft Beer Festivalin Samuli Pasasen ja Hok-Elannon Finnish Craft Beer Revolution -viikkoa järjestäneen Aleksi Juutisen kanssa. Samalla käydään läpi kevään oluttapahtumat, juodaan lageria ja syödään sushia. Oluet: Maku Brewing New Zeland Lager, Panimo Kiiski Vastaranta Savulager ja Stadin Panimo Modern Pils.
  • play / pause 28.2.2018 13.00
    Kippis perehtyy siiderin saloihin. Mitä siiderille kuuluu, mitä eroa on craft-siiderillä ja kaupan perussiiderillä? Vieraina fiskarsilaisen Kuura Ciderin Petri Halmetoja ja siideriä maahantuovan Stadin Panimon Ingrid Viertola. Ohjelmassa maistetaan olutruokana pidettyjä makkaroita siiderin kera. Siiderit: Nude Flat Cider, Gaiteron Red Grape, Suomenlinnan Panimo Tin Soldiers Hard Cider.
  • play / pause 21.2.2018 13.00
    Miten päädytään kotioluentekijästä panimoammattilaiseksi? Vieraina entisiä kotioluentekijöitä ja nykyisiä oluen ammattilaisia, Jani Suomalainen Ohrana Krouvi ja Panimosta sekä Level Eleven Brewingin Petro Salonen. Lisäksi maistetaan ravintola Zetorin blinejä tummien oluiden kera. Oluet: Maistila Talventäkki, Panimo Hiisi Pöllöhillo Stout, Andechs DoppelBock
  • play / pause 14.2.2018 13.00
    Suuri lonkero- ja limuviinajakso! Mikä on lonkeron kulttuurillinen merkitys? Entä miten lonkeron vienti vetää? Vieraina Hartwallin CMI ja tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri ja Helsinki Distilleryn Kai Kilpinen. Lisäksi maistetaan itämaishenkistä ruokaa lonkeroiden kera. Lonkerot: Laitilan Brändy Long Drink, Swing Stron Long Drink Grapefruit, Ägräs Long Drink.
  • play / pause 7.2.2018 13.00
    Kippis tutustuu uusiin panimoihin! Vieraina musiikkia ja olutta yhdistelevästä Soundville Brewing:stä Johannes Hakulinen ja mäntsäläläisestä Panimo Kiiskestä Janne Ahola. Maistamme myös Alkon käsityöolutviikkojen oluita rapukeksin ja avokadon kera. Oluet: Suomenlinnan Panimon Kealakekua IPA, Ruosniemen Panimon Lomittaja Mandarine Saison ja Radbrew Don of Wasteland Saison.
  • play / pause 31.1.2018 13.00
    Mitä kaikkea oluella voi nyt puuhata ravintolassa uuden alkoholilain säätämisen jälkeen? Juttelemassa espoolaisen Gallows Bird -olutravintola Thomas Aschan sekä Kitty’s Public Housen Katja Gentz. Samalla maistetaan perinteistä viiniruokaa eli kampasimpukkarisottoa ja vuohenjuustopastaa erilaisten oluiden kera. Oluet: Kimito Rhubarb Sour Saison, Grimbergen Blanche, Top Fuel Hippie in the Can.
  • play / pause 24.1.2018 13.00
    Millainen panimokaupunki on Espoo? Studiossa espoolaisen Fat Lizard -panimon Tuomas Koskipää ja Leppävaaran mukaan nimetyn kiertolaispanimo Albergan Miikka Parviainen. Tällä kertaa ohjelmassa myös yllätysoluet.
  • play / pause 17.1.2018 13.00
    Alkoholin ambassadorit puhuvat oluesta ja viskistä! Alkoholilähettiläiden työstä kertovat Brooklyn Brewery Brand Ambassador Ramses Showlah ja Whisky Ambassador Jarkko Nikkanen. Lähetyksessä selviää, onko viski ja olut täydellinen yhdistelmä sekä maistetaan oluthilloa juuston kera. Oluet: Maku Brewing IPA, Mallaskosken Black Imperial Rye, Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie BA Russian Imperial Stout
  • play / pause 10.1.2018 13.00
    Kippis on nyt uudistunut ja käsittelee oluen lisäksi myös muita alkoholijuomia. Ohjelman vieraina juoma- ja ruokatoimittaja Peter Tammenheimo sekä Oluthuone Kaislan ravintolapäällikkö Petri Loponen, joiden kanssa käydään läpi mitä Suomessa juodaan tänä vuonna. Samalla maistetaan ultratrendikkäitä oluita nyhtökaurapullien kera. Oluet: Perhon Panimon ja Hävikkiravintola Loopin Wasted Ale, St Peter´s Porter Alcoholfree, Panimo Hiisi & Borg Bryggeri Kojufylleri.
Näytä lisää