Kippis!

Kippis! on Radio Helsingin oluen ja muiden alkoholijuomien erikoisohjelma, jossa juomaskenen kiinnostavimmat persoonat kokoontuvat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa syödään, juodaan ja puhutaan juomamaailman kaikista ilmiöistä olut edellä. Juontajana toimittaja ja olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään myös olut- ja juomamaailman kuumimmat juorut sekä suositellaan parhaimmat juomia käsittelevät kirjat.

Kippis! – Olut ystävien seurassa keskiviikkoisin klo 13-14.

Ohjelman tarjoaa HOK-Elannon Oluthuoneet.

Tilaa Kippis! podcastina:

iTunes

Android

Tekijät

Tulossa

  • Kippis! 28.2.2018 13.00
  • Kippis! 7.3.2018 13.00
  • Kippis! 14.3.2018 13.00
  • Kippis! 21.3.2018 13.00

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Soittolistat

ke 14.2.2018 13.00
  • THE CURE
    Close To Me
  • PEKKA STRENG
    Puutarhassa
  • REINO & THE RHINOS
    Lempee
ke 7.2.2018 13.00
  • THE CLASH
    Charlie Don't Surf
  • THE CLASH
    Lost In The Supermarket
  • THE CLASH
    Train In Vain
ke 31.1.2018 13.00
  • ATOMIROTTA
    Skruudaamaan
  • GRIZZLY BEAR
    Gun-shy
ke 24.1.2018 13.00
  • SUGABABES
    Overload
  • ULTRA BRA
    Veturi, taksi, valtamerilaiva
ke 17.1.2018 13.00
  • BANANARAMA
    Cheers Then
  • THE CURE
    Meathook
  • THE JAM
    London Girl
ke 10.1.2018 13.00
  • DAVID BOWIE
    China Girl
  • ORBISON ROY
    California Blue
  • HOLLY BUDDY & THE CRICKETS
    Maybe Baby
to 4.1.2018 18.00
  • ARRESTED DEVELOPMENT
    People Everyday
  • RUUDOLF
    Doupeimmat Jumala seivaa
  • MADNESS
    One Step Beyond
to 28.12.2017 18.00
  • VESTA
    Sun katu
to 21.12.2017 18.00
  • PRESLEY ELVIS
    Burning Love
ke 20.12.2017 23.00
  • TEUVO LOMAN
    Helsinki City Boy
  • SOUND OF R.E.L.S
    Raising My Family
  • POPEDA
    Lihaa ja perunaa

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

  • play / pause 21.2.2018 13.00
    Miten päädytään kotioluentekijästä panimoammattilaiseksi? Vieraina entisiä kotioluentekijöitä ja nykyisiä oluen ammattilaisia, Jani Suomalainen Ohrana Krouvi ja Panimosta sekä Level Eleven Brewingin Petro Salonen. Lisäksi maistetaan ravintola Zetorin blinejä tummien oluiden kera. Oluet: Maistila Talventäkki, Panimo Hiisi Pöllöhillo Stout, Andechs DoppelBock
  • play / pause 14.2.2018 13.00
    Suuri lonkero- ja limuviinajakso! Mikä on lonkeron kulttuurillinen merkitys? Entä miten lonkeron vienti vetää? Vieraina Hartwallin CMI ja tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri ja Helsinki Distilleryn Kai Kilpinen. Lisäksi maistetaan itämaishenkistä ruokaa lonkeroiden kera. Lonkerot: Laitilan Brändy Long Drink, Swing Stron Long Drink Grapefruit, Ägräs Long Drink.
  • play / pause 7.2.2018 13.00
    Kippis tutustuu uusiin panimoihin! Vieraina musiikkia ja olutta yhdistelevästä Soundville Brewing:stä Johannes Hakulinen ja mäntsäläläisestä Panimo Kiiskestä Janne Ahola. Maistamme myös Alkon käsityöolutviikkojen oluita rapukeksin ja avokadon kera. Oluet: Suomenlinnan Panimon Kealakekua IPA, Ruosniemen Panimon Lomittaja Mandarine Saison ja Radbrew Don of Wasteland Saison.
  • play / pause 31.1.2018 13.00
    Mitä kaikkea oluella voi nyt puuhata ravintolassa uuden alkoholilain säätämisen jälkeen? Juttelemassa espoolaisen Gallows Bird -olutravintola Thomas Aschan sekä Kitty’s Public Housen Katja Gentz. Samalla maistetaan perinteistä viiniruokaa eli kampasimpukkarisottoa ja vuohenjuustopastaa erilaisten oluiden kera. Oluet: Kimito Rhubarb Sour Saison, Grimbergen Blanche, Top Fuel Hippie in the Can.
  • play / pause 24.1.2018 13.00
    Millainen panimokaupunki on Espoo? Studiossa espoolaisen Fat Lizard -panimon Tuomas Koskipää ja Leppävaaran mukaan nimetyn kiertolaispanimo Albergan Miikka Parviainen. Tällä kertaa ohjelmassa myös yllätysoluet.
  • play / pause 17.1.2018 13.00
    Alkoholin ambassadorit puhuvat oluesta ja viskistä! Alkoholilähettiläiden työstä kertovat Brooklyn Brewery Brand Ambassador Ramses Showlah ja Whisky Ambassador Jarkko Nikkanen. Lähetyksessä selviää, onko viski ja olut täydellinen yhdistelmä sekä maistetaan oluthilloa juuston kera. Oluet: Maku Brewing IPA, Mallaskosken Black Imperial Rye, Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie BA Russian Imperial Stout
  • play / pause 10.1.2018 13.00
    Kippis on nyt uudistunut ja käsittelee oluen lisäksi myös muita alkoholijuomia. Ohjelman vieraina juoma- ja ruokatoimittaja Peter Tammenheimo sekä Oluthuone Kaislan ravintolapäällikkö Petri Loponen, joiden kanssa käydään läpi mitä Suomessa juodaan tänä vuonna. Samalla maistetaan ultratrendikkäitä oluita nyhtökaurapullien kera. Oluet: Perhon Panimon ja Hävikkiravintola Loopin Wasted Ale, St Peter´s Porter Alcoholfree, Panimo Hiisi & Borg Bryggeri Kojufylleri.
  • play / pause 4.1.2018 18.00
    Kuulijoiden toivoma spesiaalijakso, jossa Anikó käy läpi omaa suhdettaan olueen ja olutkulttuuriin. Vieraana ohjelman entinen juontaja, pitkän linjan ravintola-ammattilainen ja DJ Ikke Ikäläinen, jonka kanssa käydään läpi myös Iken oluthistoriaa. Samalla valotetaan miten Kippis uudistuu keväällä. Ohjelmassa maistellaan oluita happamasta päästä pilsin kautta brittityyleihin mallasetikkasipsien kera. Oluet: BönthööBöthoo&Kanavan Panimo On Marjat Gose, Bryggeri Golden Pilsener, Swanney Brewery Scapa Special, Olarin Panimo MC Taakibörsta IPA Remix
  • play / pause 28.12.2017 18.00
    Hyvän olutravintolan perustamisesta ja uudistamisesta juttelevat Iso-Roballe evakosta palaavan, uudistuneen Black Doorin ravintolapäällikkö Sami Tuominen ja tammikuussa Kallioon avautuvan Panema-panimoravintolan yrittäjä Jussi Korkeela. Samalla maistetaan ale-oluita ja mustapippuricheddaria. Oluet: Shepherd Neame Ale, Swanney Scapa Special, Honkavuoren Panimon Joki Pale Ale.
  • play / pause 21.12.2017 18.00
    Mitä tapahtuu 1.1.2018 kaupan oluen myynnissä ja mitä se merkitsee pienpanimoille sekä maahantuojille? Uudesta alkoholilaista keskustelemassa Pienpanimoliiton uusi puheenjohtaja, Panimon Hiisin Mikko Mäkelä ja Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg. Samalla maistetaan suklaakonvehteja tuhtien stouttien kera. Oluet: Mikkeller BeerGeek Flat White Oatmeal Stout, Laitilan Portteri ja Pohjala Öö Imperial Baltic Porter.
  • play / pause 14.12.2017 18.00
    Turku ja Tampere! Turun olut- ja ruokaskenestä on puhumassa olutravintola Old Bankissa työskentelevä Turun ruokakulttuurilähettiläs Tanja Raunio ja Tampereesta keskustelemassa pitkän linjan olut- ja ruoka-ammattilainen, nyt Nordic Breweryssä olutta paneva Jani Mikkonen. Samalla nautitaan oluita Turusta, Tampereelta ja Helsingistä sipsien kera. Oluet: Toys Juhlaolut 2017, Pyynikin Käsityöläispanimo Petri Nygårdin Kaljaa! ja Vallilan Panimon Katu Session IPA.
  • play / pause 7.12.2017 18.00
    Kippis kännää oikein! Miten olutta kannattaa juoda, että olo on hyvä seuraavanakin aamuna? Mitä kannattaa syödä, jos haluaa juoda paljon olutta? Juttelemassa Riku Rantala, toinen Mad Spirit -kirjan tekijöistä, sekä BönthööBönthöö-olutblogin Teemu Lahtinen. Tarjolla joulutorttuja ja jouluolutta tiptap-henkeen. Oluet: Olvi Xmas IPA, Mikkeller Do They Know It's Christmas IPA ja St Feuillien Cuvée de Noël.
  • play / pause 30.11.2017 18.00
    Oman suvun ja työn yhteenliittämisestä sekä perheiden pyörittämistä panimoista keskustelemassa Kanavan Panimon Jan Karlstedt sekä Pyynikin käsityöläispanimon Jenni Pere. Lisäksi maistetaan erilaisia ale-oluita hunajapähkinöiden kera. Oluet: Swannay Brewery Pale Ale, Beer Hunters Mufloni APA, Soundville Liven Loud Brown Ale
  • play / pause 23.11.2017 18.00
    Kippis käy lähiöpubissa! Voiko olla uskottava olutravintola lähiössä? Tästä keskustelemassa Puotilassa olevan ravintola Pikkulinnun ravintolapäällikkö Atte Erkkilä ja töölöläisen Janoisen Lohen ravintolapäällikkö Daniel Wallenius. Samalla syödään sipsejä ja juodaan hedelmä-IPAa. Oluet: Thornbridge Melba Peach IPA, Brewdog My Name is Sari Bilberry IPA, Kona Brewing Hanalei Island IPA.
  • play / pause 16.11.2017 18.00
    Kippiksessä olut käy museossa ja ruokapöydässä! Oluen voi helposti yhdistää hyvinkin erilaisiin huveihin, miten se sopii museoon tai illallisen ohjelmanumeroksi? Tästä keskustelemassa Hotelli- ja Ravintolamuseon Antti Tuomola ja Alexander Winberg Hotel Havenista. Maistetaan myös kypsytettyä goudaa sinapilla. Oluet: Innins&Gunn Oak Aged Beer, La Chouffe Blonde ja La Trappe Quadrupel.
  • play / pause 9.11.2017 18.00
    Ketkä kaikki tekevät oluesi? Ravintoloille räätälöidyistä oluesta juttelemassa Gastropub Stone'sin ravintolapäällikkö Katja Takkinen-Merkl ja Vastarannan Kiisken ravintolapäällikkö Andreas von Bell. Ohjelmassa maistellaan erilaisia porttereita mehevän suklaakakun kera. Oluet: Takatalo&Tompuri Kauraporter, Freigeist Bierkultur Salzspecher Raspberry Sour Porter ja Põhjala Talveöö.
  • play / pause 2.11.2017 18.00
    Mikä oluessa myy juuri nyt? Kippiksessä olutmakujen monimuotoisuutta pohditaan Cool Head-panimon Pietari Kruusin ja Diamond Beveragesin Juha Heusalan kanssa. Ohjelmassa nautitaan lihattoman lokakuun päättymisen takia lihaa kolmen hyvin erilaisen oluen kera. Oluet: Redchurch UFH Pilar of Salt, Whitstable Bay Red IPA, Little Valley Brewey Vanilla Porter.
  • play / pause 26.10.2017 18.00
    Mikä on oluen etiketin merkitys? Vieraina oululaisen Maistilan Panimon Riku Harjun ja virolaisen Tanker Breweryn Jaanis Tanker. Lisäksi kerrataan oluttrendejä ja nautitaan sirkkasnacksejä lager-oluen kera. Oluet: Mallaskosken Panimo Frost Bite, Hartwall Pole Monkeys Handyman Pale Lager ja Kanavan Panimon Sulku Pils.
  • play / pause 19.10.2017 18.00
    Munkkeja ja kaljaa! Samalla puhutaan oluen myymisestä ja siitä, ketkä sitä nykyään ostavat. Vieraina Brewdog Helsingin baarimestari Christa Krook ja Pien -olutkaupan myymälävastaava Hanna Montonen. Lakritsiappelsiinimunkin kylkeen kokeillaan Fiskarsin Panimon Katkera Nunna-olutta, La Trappe-panimon Witte Trappistia ja Hopping Brewstersin Grim Gruitia.
  • play / pause 12.10.2017 18.00
    Vuoden parhaan suomalaisen oluen panneen Hopping Brewstersin Kimmo Kyllönen ja Nilkko Brewingin Iiro Heikkilä juttelevat Anikón kanssa käsityöläisoluiden tulevaisuudesta. Samalla maistetaan lihattoman lokakuun hengessä IPA-oluita kasvispekonitahnan kera. Oluet: Pohjala Uus Maailm Session IPA, Thornbridge Crackendale Citra Pale Ale, Freigeist Bierkultur Miss Florida Citrus IPA.
Näytä lisää