Kippis!

Kippis! on Radio Helsingin oluen erikoisohjelma, jossa on olutta, ruokaa ja kaikki olutskenen kiinnostavimmat persoonat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa syödään, maistellaan olutta ja puhutaan olutmaailman kaikista ilmiöistä. Juontajana toimittaja ja olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään myös olutmaailman kuumimmat juorut ja suositellaan parhaimmat olutkirjat.

Kippis! – Olut ystävien seurassa torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Mallaskosken Panimo.

Tilaa Kippis! podcastina:

iTunes

Android

Tekijät

Tulossa

  • Kippis! 23.11.2017 18.00
    Kippis käy lähiöpubissa! Voiko olla uskottava olutravintola lähiössä? Tästä keskustelemassa Puotilassa olevan ravintola Pikkulinnun ravintolapäällikkö Atte Erkkilä ja töölöläisen Janoisen Lohen ravintolapäällikkö Daniel Wallenius. Samalla syödään sipsejä ja juodaan hedelmä-IPAa. Oluet: Thornbridge Melba Peach IPA, Brewdog My Name is Sari Bilberry IPA, Kona Brewing Hanalei Island IPA.
  • Kippis! 30.11.2017 18.00
  • Kippis! 7.12.2017 18.00
  • Kippis! 14.12.2017 18.00

Podcast - pelkkää puhetta

Soittolistat

to 2.11.2017 18.00
  • N.E.R.D & Rihanna
    Lemon
to 26.10.2017 18.00
  • BLOC PARTY
    Hunting For Witches
  • BECK
    Ghost Range
  • DAVID BOWIE
    Scary Monsters (And Super Creeps)
to 19.10.2017 18.00
  • BLOOD ORANGE
    Best To You
  • THE ROOTS
    Essaywhuman?!!!??!
  • THE NATIONAL
    Fake Empire
to 12.10.2017 18.00
  • MÅRTENSON LASSE & CAROLA
    Mä lähden Stadiin
  • HECTOR
    Jokamiehen fjonga
  • Saijaa saijaa
    Sunnuntai Sibeliuspuistossa
to 5.10.2017 18.00
  • SIOUXSIE & THE BANSHEES
    Passenger
  • ABSOLUUTTINEN NOLLAPISTE
    Pidän maastanne
  • DINOSAUR JR
    Start Choppin
to 28.9.2017 18.00
  • HURRIGANES
    Love Potion No. 9
  • DARIN BOBBY
    Dream Lover
  • DUANE EDDY
    Blueberry Hill
to 21.9.2017 18.00
  • FUNKADELIC
    Can You Get To That
  • TALMUD BEACH
    Hobo Don't Mind A Little Rain
to 14.9.2017 18.00
  • BETH DITTO
    Oh la la
  • THE LEMON TWIGS
    I Wanna Prove to You
  • THE KINKS
    Everybody's Gonna Be Happy

On-demand

  • play / pause 16.11.2017 18.00
    Kippiksessä olut käy museossa ja ruokapöydässä! Oluen voi helposti yhdistää hyvinkin erilaisiin huveihin, miten se sopii museoon tai illallisen ohjelmanumeroksi? Tästä keskustelemassa Hotelli- ja Ravintolamuseon Antti Tuomola ja Alexander Winberg Hotel Havenista. Maistetaan myös kypsytettyä goudaa sinapilla. Oluet: Innins&Gunn Oak Aged Beer, La Chouffe Blonde ja La Trappe Quadrupel.
  • play / pause 9.11.2017 18.00
    Ketkä kaikki tekevät oluesi? Ravintoloille räätälöidyistä oluesta juttelemassa Gastropub Stone'sin ravintolapäällikkö Katja Takkinen-Merkl ja Vastarannan Kiisken ravintolapäällikkö Andreas von Bell. Ohjelmassa maistellaan erilaisia porttereita mehevän suklaakakun kera. Oluet: Takatalo&Tompuri Kauraporter, Freigeist Bierkultur Salzspecher Raspberry Sour Porter ja Põhjala Talveöö.
  • play / pause 2.11.2017 18.00
    Mikä oluessa myy juuri nyt? Kippiksessä olutmakujen monimuotoisuutta pohditaan Cool Head-panimon Pietari Kruusin ja Diamond Beveragesin Juha Heusalan kanssa. Ohjelmassa nautitaan lihattoman lokakuun päättymisen takia lihaa kolmen hyvin erilaisen oluen kera. Oluet: Redchurch UFH Pilar of Salt, Whitstable Bay Red IPA, Little Valley Brewey Vanilla Porter.
  • play / pause 26.10.2017 18.00
    Mikä on oluen etiketin merkitys? Vieraina oululaisen Maistilan Panimon Riku Harjun ja virolaisen Tanker Breweryn Jaanis Tanker. Lisäksi kerrataan oluttrendejä ja nautitaan sirkkasnacksejä lager-oluen kera. Oluet: Mallaskosken Panimo Frost Bite, Hartwall Pole Monkeys Handyman Pale Lager ja Kanavan Panimon Sulku Pils.
  • play / pause 19.10.2017 18.00
    Munkkeja ja kaljaa! Samalla puhutaan oluen myymisestä ja siitä, ketkä sitä nykyään ostavat. Vieraina Brewdog Helsingin baarimestari Christa Krook ja Pien -olutkaupan myymälävastaava Hanna Montonen. Lakritsiappelsiinimunkin kylkeen kokeillaan Fiskarsin Panimon Katkera Nunna-olutta, La Trappe-panimon Witte Trappistia ja Hopping Brewstersin Grim Gruitia.
  • play / pause 12.10.2017 18.00
    Vuoden parhaan suomalaisen oluen panneen Hopping Brewstersin Kimmo Kyllönen ja Nilkko Brewingin Iiro Heikkilä juttelevat Anikón kanssa käsityöläisoluiden tulevaisuudesta. Samalla maistetaan lihattoman lokakuun hengessä IPA-oluita kasvispekonitahnan kera. Oluet: Pohjala Uus Maailm Session IPA, Thornbridge Crackendale Citra Pale Ale, Freigeist Bierkultur Miss Florida Citrus IPA.
  • play / pause 5.10.2017 18.00
    Puhetta oluesta ja sen vastuullisuudesta. Vieraina hävikkileivästä olutta ideoineen Brewniverse-blogin Juha Sinisalo sekä olutbloggari Jukka Kuva Helppoa Juotavaa -blogista. Studiossa maistellaan vehnäolutta ja vuohenjuustoa. Oluet: Honkavuoren Panimo Heili, Espoon Oma Panimo Cheers from Westend ja SoindVille BoomSelecta Witbier.
  • play / pause 28.9.2017 18.00
    Mitä uutta on Viron panimokulttuurissa ja mitkä trendit siellä vaikuttavat? Asiasta keskustelemassa Põhjala panimon Enn Parel sekä toimittaja Heikki Kähkönen. Samalla maistetaan tummia oluita perinteisen olutsnacksin eli valkosipuliruistikkujen kanssa. Oluet: Olvi American Brown Ale, Mallaskosken Pitch Black Porter, Young´s Double Chocolate Stout. Mukana myös olutmenovinkit!
  • play / pause 21.9.2017 18.00
    Vieraina Espoon Oman Panimon oluentekijä Jukka Terho sekä Pohjanmaalla sijaitsevan Mallaskosken Panimon panimomestari Jyri Ojaluoma. Samalla maistetaan hedelmillä maustettuja IPA-oluita sinihomejuuston ja keksien kera. Oluet: To Øl Tropical Rumble IPA, Brewski Pineapple Unplugged APA, RPS Brewing Scissors IPA
  • play / pause 14.9.2017 18.00
    Aiheena uudet panimot ja vieraina Mikko Suur-Uski Takatalo&Tompuri Brewerystä sekä Honkavuoren Panimosta Jani Honkanen. Samalla maistellaan trappist-oluita, juustoa ja ryytisinappia belgialaiseen tapaan. Oluet: La Trappe Dubbel, Chimay Blue, Spencer Trappist Ale.
  • play / pause 7.9.2017 18.00
    Kippiksessä tavataan kansainvälisiä olutvieraita, kun La Trappe-luostaripanimon Dieter Lauwers ja Freigeist Bierkulturin Sebastian Sauer saapuvat studioon. Samalla vieraat maistavat suomalaisia lager-oluita ja karjalanpiirakkaa kanttarellivoilla. Oluet: Tornion Panimon North Arctic Lager, Vakka-Suomen Panimon Agda Blom Juhlapils, Takatalo&Tompuri Brewery:n Kaski Pils.
  • play / pause 31.8.2017 18.00
    Miten olutravintolan ruokalista laaditaan? Voiko oluen raaka-aineista tehdä maistuvaa ruokaa? Oluesta ja ruoasta keskustelemassa Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö Maija Saarman ja yrittäjä Juha Teerimäki, joka valmistaa oluenkeitosta ylijääneestä maltaasta katuruokaa. Samalla maistetaan erilaisia oluita Teerimäen ruokien seuraksi.
  • play / pause 24.8.2017 18.00
    Kippiksessä tutustutaan uusiin panimoihin. Vieraana Hartwallin uuden erikoisolutpanimon panimomestari Hannele Alakarhu sekä Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander.
  • play / pause 17.8.2017 18.00
    Miten musiikkifestareiden olutarjonta on muuttunut ja toivotaanko bäkkärillekin erikoisoluita? Vieraana Ruisrockin vastaava tuottaja Annakaisa Jaakkola ja Tuska-festivaalin pääpromoottori Eeka Mäkynen.
  • play / pause 10.8.2017 18.00
    Millä keinoilla kotiolutkilpailuissa voittaa ja mitä kaikkea kotiolutkilpailun tuomarointiin kuuluu? Keskustelemassa kansainvälinen oluttuomari André Brunnsberg sekä Vuoden Kotiolutmestari Sampo Järvi.
  • play / pause 3.8.2017 18.00
    Millaisia ovat helsinkiläiset pienpanimot? Aiheesta Ikke Ikäläisen kanssa keskustelemassa Krouvi & Panimo Ohranan Ilja Björs ja Stadin panimon oluentekijä Aki Uutela. Samalla maistellaan erilaisia vehnäoluita ja pähkinöitä.
  • play / pause 27.7.2017 18.00
    Paljonko olutkilpailuja Suomeen mahtuu? Asiaa selvittämässä Suomen Paras Olut -kilpailun järjestäjä Kari Likovuori ja Helsinki Beer Festivalin Markku Korhonen.
  • play / pause 20.7.2017 18.00
    Mitä tapahtuu Virossa ja Unkarissa pienolutrintamalla? Viron oluttilanteesta ja panimotoiminnasta Virosssa on Iken kanssa keskustelemassa Virossa toimivan suomalaisen panimon, Sori Brewingin Pyry Hurula ja Virosta Suomeen oluita maahantuova Pekka Montin. Lisäksi Anikó raportoi Unkarin pienpanimotilanteesta. Lähetys tehdään suorana G Livelabissa, tervetuloa mukaan!
  • play / pause 13.7.2017 18.00
    Onko Suomessa kiertolaispanimoita ja miten ne toimivat? Keskustelemassa kiertolaispanijat Laura Weckström Brewcatsilta ja Jussi Korkeela Ice Beaverilta. Kuulemme myös olut- ja hampurilaisravintolan pyörittämisestä sekä maistelemme IPA-oluita sipsien kera. Lähetys tehdään suorana G Livelabista!
  • play / pause 6.7.2017 18.00
    Mitä on suomalainen sahti ja mikä merkitys sillä on suomalaisessa olutkulttuurissa? Onko sahti oma oluttyylinsä vai alueellinen olut? Radio Helsingin olutohjelmassa sahdista keskustelemassa sahtimestarit Marjokaisa “Sahti-Kaisa” Piironen sekä Mika Pasonen. Ohjelmassa maistetaan muutamaa sahtia sekä luostariolutta. Naposteltavana sinihomejuustoja ja makeansuolaisia hunajapähkinöitä. Mukana myös olutjuorut!

Yhteistyö­kumppanit