Kippis!

Kippis! on oluen ja muiden alkoholijuomien erikoisohjelma, jossa juomaskenen kiinnostavimmat persoonat kokoontuvat saman pöydän ääressä. Ohjelmassa syödään, juodaan ja puhutaan juomamaailman kaikista ilmiöistä olut edellä. Juontajana toimittaja ja olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Ohjelmassa käsitellään myös olut- ja juomamaailman kuumimmat juorut sekä suositellaan parhaimmat juomia käsittelevät kirjat.

Kippis! – Olut ystävien seurassa keskiviikkoisin klo 13-14.

Ohjelman tarjoaa HOK-Elannon Oluthuoneet.

Tilaa Kippis! podcastina:

iTunes

Android

Tekijät

Tulossa

  • Kippis! 25.4.2018 13.00
  • Kippis! 2.5.2018 13.00
  • Kippis! 9.5.2018 13.00
  • Kippis! 16.5.2018 13.00

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Soittolistat

ma 19.2.2018 23.00
  • PEKKA STRENG
    Puutarhassa
  • THE CURE
    Close To Me
  • REINO & THE RHINOS
    Lempee
ke 14.2.2018 13.00
  • THE CURE
    Close To Me
  • PEKKA STRENG
    Puutarhassa
  • REINO & THE RHINOS
    Lempee
ma 12.2.2018 23.00
  • THE CLASH
    Lost In The Supermarket
  • THE CLASH
    Charlie Don't Surf
  • THE CLASH
    Train In Vain
ke 7.2.2018 13.00
  • THE CLASH
    Charlie Don't Surf
  • THE CLASH
    Lost In The Supermarket
  • THE CLASH
    Train In Vain
ma 5.2.2018 23.00
  • ATOMIROTTA
    Skruudaamaan
  • GRIZZLY BEAR
    Gun-shy
ke 31.1.2018 13.00
  • ATOMIROTTA
    Skruudaamaan
  • GRIZZLY BEAR
    Gun-shy
ma 29.1.2018 23.00
  • SUGABABES
    Overload
  • ULTRA BRA
    Veturi, taksi, valtamerilaiva
ke 24.1.2018 13.00
  • SUGABABES
    Overload
  • ULTRA BRA
    Veturi, taksi, valtamerilaiva
ma 22.1.2018 23.00
  • BANANARAMA
    Cheers Then
  • THE JAM
    London Girl
  • THE CURE
    Meathook
ke 17.1.2018 13.00
  • BANANARAMA
    Cheers Then
  • THE CURE
    Meathook
  • THE JAM
    London Girl

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

  • play / pause 18.4.2018 13.00
    Kippis tutustuu Porin ja Rauman panimoskeneen. Vieraina Linden Breweryn Mikko Linden sekä Karhun panimoeläimena Poriin takaisin tuoneen Rocking Bear Brewersin Kasper Toroska. Kevään kunniaksi maistamme ravintola Kappelin parsaa pirteän happamien oluiden kera. Oluet: Brekeriet Purple Rain, Maistila La Ola! Ja Het Uiltje Miss Hooter White IPA.
  • play / pause 11.4.2018 13.00
    Miten olutfestarit ovat muuttuneet ja ketkä niillä käyvät? Olutfestivaaleista juttelemassa Helsinki Beer Festivalin toiminnanjohtaja Markku Korhonen ja restonomiopiskelija Meiju Jokinen, jonka lopputyön aiheena ovat naiset olutfestivaaleilla. Samalla maistetaan kesäoluita ja juustoa. Oluet: Laitilan Kölssi, Hartwallin Lahden Erikois Kesä ja Stallhagenin Honungsöl.
  • play / pause 4.4.2018 13.00
    Miten viini ja olut eroavat toisistaan ravintolassa? Viinin ja oluen eroista, niiden mauista ja roolista ravintolassa keskustelemassa ravintoloitsija, sommellier Samuil Angelov ravintola Murusta sekä Ølhus Københavnin ravintolapäällikkö Julia Valtavaara. Samalla nautitaan hedelmäoluita välipalapatukoiden kera. Oluet: Teerenpeli Grepa pale ale, Brevski Mangohallonfever APA ja Synthesis Meggyes kirsikkaolut.
  • play / pause 28.3.2018 13.00
    Myykö olut itse itsensä vai tarvitseeko panimo brändäystä? Miten tärkeää panimolle on brändi ja sen päivitys? Vieraina Juha-Matti Karpale Ruosniemi Brewerystä ja Hanna Montonen Olarin Panimosta. Pääsiäisen kunniaksi maistetaan mämmiä oluiden kanssa. Oluet: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Mämmi-olut, Teerenpeli Kellariolut ja Kimito Brewing Tropical Thunder.
  • play / pause 21.3.2018 13.00
    Miten panimo voi syntyä ja miten olutalalla voi työskennellä useassa paikassa? Vieraina Kimito Brewingin oluentekijä Jonas Salhberg ja Teerenpelin panimomestari Juha Kylä-Kaila. Studiossa maistetaan myös ravintola Kaarnan smörrebrödiä erilaisten oluttyylien kera, spessuna mukana unkarilaista pienpanimo-olutta. Oluet: Founders PC Pils, Olvi Summer Ale, Synthesis Craft Beer És Egy Lesz Pale Ale.
  • play / pause 14.3.2018 13.00
    Kuinka olutbloggaus on muuttunut olutbuumin myötä? Vieraina pitkän linjan olutbloggarit, Ari Juntunen Arde arvioi-blogista sekä Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen. Samalla maistamme erimakuisia oluita linssichipsien kera. Oluet: Hailuodon Panimo Talvivehnä, Brewed by Numbers 70/01 Double Red ja Espoon Oma Panimo Cheers from Metro IPA.
  • play / pause 7.3.2018 13.00
    Miltä tuntuu järjestää uusi oluttapahtuma? Anikó juttelee oluttapahtuman järjestämisestä yhdessä uuden Turku Craft Beer Festivalin Samuli Pasasen ja Hok-Elannon Finnish Craft Beer Revolution -viikkoa järjestäneen Aleksi Juutisen kanssa. Samalla käydään läpi kevään oluttapahtumat, juodaan lageria ja syödään sushia. Oluet: Maku Brewing New Zeland Lager, Panimo Kiiski Vastaranta Savulager ja Stadin Panimo Modern Pils.
  • play / pause 28.2.2018 13.00
    Kippis perehtyy siiderin saloihin. Mitä siiderille kuuluu, mitä eroa on craft-siiderillä ja kaupan perussiiderillä? Vieraina fiskarsilaisen Kuura Ciderin Petri Halmetoja ja siideriä maahantuovan Stadin Panimon Ingrid Viertola. Ohjelmassa maistetaan olutruokana pidettyjä makkaroita siiderin kera. Siiderit: Nude Flat Cider, Gaiteron Red Grape, Suomenlinnan Panimo Tin Soldiers Hard Cider.
  • play / pause 21.2.2018 13.00
    Miten päädytään kotioluentekijästä panimoammattilaiseksi? Vieraina entisiä kotioluentekijöitä ja nykyisiä oluen ammattilaisia, Jani Suomalainen Ohrana Krouvi ja Panimosta sekä Level Eleven Brewingin Petro Salonen. Lisäksi maistetaan ravintola Zetorin blinejä tummien oluiden kera. Oluet: Maistila Talventäkki, Panimo Hiisi Pöllöhillo Stout, Andechs DoppelBock
  • play / pause 14.2.2018 13.00
    Suuri lonkero- ja limuviinajakso! Mikä on lonkeron kulttuurillinen merkitys? Entä miten lonkeron vienti vetää? Vieraina Hartwallin CMI ja tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri ja Helsinki Distilleryn Kai Kilpinen. Lisäksi maistetaan itämaishenkistä ruokaa lonkeroiden kera. Lonkerot: Laitilan Brändy Long Drink, Swing Stron Long Drink Grapefruit, Ägräs Long Drink.
  • play / pause 7.2.2018 13.00
    Kippis tutustuu uusiin panimoihin! Vieraina musiikkia ja olutta yhdistelevästä Soundville Brewing:stä Johannes Hakulinen ja mäntsäläläisestä Panimo Kiiskestä Janne Ahola. Maistamme myös Alkon käsityöolutviikkojen oluita rapukeksin ja avokadon kera. Oluet: Suomenlinnan Panimon Kealakekua IPA, Ruosniemen Panimon Lomittaja Mandarine Saison ja Radbrew Don of Wasteland Saison.
  • play / pause 31.1.2018 13.00
    Mitä kaikkea oluella voi nyt puuhata ravintolassa uuden alkoholilain säätämisen jälkeen? Juttelemassa espoolaisen Gallows Bird -olutravintola Thomas Aschan sekä Kitty’s Public Housen Katja Gentz. Samalla maistetaan perinteistä viiniruokaa eli kampasimpukkarisottoa ja vuohenjuustopastaa erilaisten oluiden kera. Oluet: Kimito Rhubarb Sour Saison, Grimbergen Blanche, Top Fuel Hippie in the Can.
  • play / pause 24.1.2018 13.00
    Millainen panimokaupunki on Espoo? Studiossa espoolaisen Fat Lizard -panimon Tuomas Koskipää ja Leppävaaran mukaan nimetyn kiertolaispanimo Albergan Miikka Parviainen. Tällä kertaa ohjelmassa myös yllätysoluet.
  • play / pause 17.1.2018 13.00
    Alkoholin ambassadorit puhuvat oluesta ja viskistä! Alkoholilähettiläiden työstä kertovat Brooklyn Brewery Brand Ambassador Ramses Showlah ja Whisky Ambassador Jarkko Nikkanen. Lähetyksessä selviää, onko viski ja olut täydellinen yhdistelmä sekä maistetaan oluthilloa juuston kera. Oluet: Maku Brewing IPA, Mallaskosken Black Imperial Rye, Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie BA Russian Imperial Stout
  • play / pause 10.1.2018 13.00
    Kippis on nyt uudistunut ja käsittelee oluen lisäksi myös muita alkoholijuomia. Ohjelman vieraina juoma- ja ruokatoimittaja Peter Tammenheimo sekä Oluthuone Kaislan ravintolapäällikkö Petri Loponen, joiden kanssa käydään läpi mitä Suomessa juodaan tänä vuonna. Samalla maistetaan ultratrendikkäitä oluita nyhtökaurapullien kera. Oluet: Perhon Panimon ja Hävikkiravintola Loopin Wasted Ale, St Peter´s Porter Alcoholfree, Panimo Hiisi & Borg Bryggeri Kojufylleri.
  • play / pause 4.1.2018 18.00
    Kuulijoiden toivoma spesiaalijakso, jossa Anikó käy läpi omaa suhdettaan olueen ja olutkulttuuriin. Vieraana ohjelman entinen juontaja, pitkän linjan ravintola-ammattilainen ja DJ Ikke Ikäläinen, jonka kanssa käydään läpi myös Iken oluthistoriaa. Samalla valotetaan miten Kippis uudistuu keväällä. Ohjelmassa maistellaan oluita happamasta päästä pilsin kautta brittityyleihin mallasetikkasipsien kera. Oluet: BönthööBöthoo&Kanavan Panimo On Marjat Gose, Bryggeri Golden Pilsener, Swanney Brewery Scapa Special, Olarin Panimo MC Taakibörsta IPA Remix
  • play / pause 28.12.2017 18.00
    Hyvän olutravintolan perustamisesta ja uudistamisesta juttelevat Iso-Roballe evakosta palaavan, uudistuneen Black Doorin ravintolapäällikkö Sami Tuominen ja tammikuussa Kallioon avautuvan Panema-panimoravintolan yrittäjä Jussi Korkeela. Samalla maistetaan ale-oluita ja mustapippuricheddaria. Oluet: Shepherd Neame Ale, Swanney Scapa Special, Honkavuoren Panimon Joki Pale Ale.
  • play / pause 21.12.2017 18.00
    Mitä tapahtuu 1.1.2018 kaupan oluen myynnissä ja mitä se merkitsee pienpanimoille sekä maahantuojille? Uudesta alkoholilaista keskustelemassa Pienpanimoliiton uusi puheenjohtaja, Panimon Hiisin Mikko Mäkelä ja Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg. Samalla maistetaan suklaakonvehteja tuhtien stouttien kera. Oluet: Mikkeller BeerGeek Flat White Oatmeal Stout, Laitilan Portteri ja Pohjala Öö Imperial Baltic Porter.
  • play / pause 14.12.2017 18.00
    Turku ja Tampere! Turun olut- ja ruokaskenestä on puhumassa olutravintola Old Bankissa työskentelevä Turun ruokakulttuurilähettiläs Tanja Raunio ja Tampereesta keskustelemassa pitkän linjan olut- ja ruoka-ammattilainen, nyt Nordic Breweryssä olutta paneva Jani Mikkonen. Samalla nautitaan oluita Turusta, Tampereelta ja Helsingistä sipsien kera. Oluet: Toys Juhlaolut 2017, Pyynikin Käsityöläispanimo Petri Nygårdin Kaljaa! ja Vallilan Panimon Katu Session IPA.
  • play / pause 7.12.2017 18.00
    Kippis kännää oikein! Miten olutta kannattaa juoda, että olo on hyvä seuraavanakin aamuna? Mitä kannattaa syödä, jos haluaa juoda paljon olutta? Juttelemassa Riku Rantala, toinen Mad Spirit -kirjan tekijöistä, sekä BönthööBönthöö-olutblogin Teemu Lahtinen. Tarjolla joulutorttuja ja jouluolutta tiptap-henkeen. Oluet: Olvi Xmas IPA, Mikkeller Do They Know It's Christmas IPA ja St Feuillien Cuvée de Noël.
Näytä lisää