Startup Radio

Teknlogiakehityksen, työympäristön myllerryksen ja alati kasvavan työn merkityksellisyyden kaipuun johdosta, yrittäminen on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi perinteisen työuran sijaan. Yhä useammat tahtovat tarkoitusta, taloudellista kasvua, nyt, heti ja paljon.

Startup Radion kaksikko, Otto Ahoniemi ja Iiro Nurmi selvittävät mielenkiintoisimmat taustatekijät ilmiön takaa. Jaksoissa käsitellään muun muassa kasvua, yhteiskuntaa, rahaa ja kehitystä. Aiheet nivoutuvat haastateltavien tarinoista. Vieraiden kirjo ulottuu aina vasta-aloittaneista yrittäjistä aina yhteiskunnallisiin vaikuttajiin. Mukaan mahtuu myös laaja kirjo eri ammattitaustaisia elämänsä maksimoijia. Mitkä ajatukset vievät ihmistä eteenpäin, joka haluaa olla maailman paras ja kun mikään ei riitä?

Ohjelma on tauolla.

 

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Soittolistat

ke 30.5.2018 11.00
 • TUUTTIMÖRKÖ
  Mä muutan Caliin
 • GOULDING ELLIE
  Love Me Like You Do
 • Bobby McFerrin
  Don't Worry Be Happy
 • ULTRA BRA
  Kalifornian ruosteiset kukkulat
ke 23.5.2018 11.00
 • OLAVI UUSIVIRTA
  Kauneus Sekoittaa Mun Pään
 • Rita Ora
  Girls (feat. Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX)
 • LSD
  Genius (feat. Sia, Diplo, Labrinth)
 • AMY WINEHOUSE
  Me & Mr Jones
ke 16.5.2018 11.00
 • DAFT PUNK
  Doin' It Right
 • AMY WINEHOUSE
  Valerie - '68 Version
ke 9.5.2018 11.00
 • RUPAUL
  Sissy That Walk
 • POST MALONE
  Stay
 • DAVID BOWIE
  Starman
ke 2.5.2018 11.00
 • TOVE LO
  True Disaster (Radio Edit - Clean)
 • THE KILLERS
  Human
 • ANNA PUU
  Me ollaan runo
ke 25.4.2018 11.00
 • Arilyn
  Virtual Reality
 • Körttinä
  Virtuaalitodellisuusblues
ke 18.4.2018 11.00
 • Uppermost
  Different
 • PYKÄRI
  Hearts (feat. LCMDF)
 • SCANDINAVIAN MUSIC GROUP
  Vieläkö soitan banjoa?
ke 11.4.2018 11.00
 • AC/DC
  Big Balls
 • NEON 2
  Kemiaa
ke 4.4.2018 11.00
 • Sigur Rós
  Hoppipolla
ke 28.3.2018 11.00
 • PLACEBO
  Running Up That Hill
 • STEPA MC
  Pakko tehä rahhaa featuring Säkä
 • HASSISEN KONE
  Rappiolla

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 30.5.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Startup Radiossa kuullaan ohjelman toistaiseksi viimeinen jakso, johon on kutsuttu mukaan ohjelmaa tehneet tiimiläiset. Mitä ohjelmassa on opittu suomalaisista startupeista? Mitkä ovat olleet tärkeimmät vinkit tulevaa varten? Uskaltaako toimitus ennustaa, minne suomalaiset startupit ovat matkalla? Startup Radio kauden päätösjaksossa käydään läpi ohjelman parhaita hetkiä vuosilta 2016-2018. Paikalla studiossa toimittaja Otto Ahoniemi, Iiro Nurmi, Kasper Suomalainen ja Sini Liu.
 • play / pause 23.5.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Aktiivisuusrannekkeet, unimittarit ja oman geeniperimän testaaminen. Nämä ovat kaikki ilmiöitä, jotka ovat hiipineet startup-yritysten kehittämien tuotteiden myötä osaksi elämäämme. Mitä terveysalan startupien keskuudessa tapahtuu ja minkälaisia vaikutuksia kehityksellä on ihmisiin? Vieraana Upgraded Life Festival -tapahtuman vetäjä Maria Nygård.
 • play / pause 16.5.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan maailmassa enemmän kuin koskaan, eikä kukaan pysty lukemaan niitä tarvittavia määriä. Samalla artikkeleiden julkaisukanavat ovat pienen joukon hallussa, mikä kannustaa tutkijoita kilpailemaan julkaisupaikoista alojen parhaissa lehdissä - tyypillisesti ilman rahallista korvausta. Studiossa vieraana Maria Ritola, joka on tarttunut näihin ongelmiin. Hän on kehittänyt yhtiökumppaneidensa kanssa tekoälyllä toimivaa tutkimusassistenttia, Iris AI:ta, joka on niittänyt maailmalla mainetta ja saanut lupaavia tuloksia aikaan. Lisäksi yhtiö on pyrkinyt luomaan uutta julkaisualustaa, jonka avulla tieteentekijät saisivat tuloksensa esille paremmin kuin nykyään on mahdollista.
 • play / pause 9.5.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Startup Radiossa asiaa rekrytoinnista, teknologia-alasta ja koodaajapulasta. Rekrytointiyritys Talentedin Harri Sieppi kertoo, miten media-alalta tuttu agenttina toimiminen on tuotu teknologia-alalle. Miten parhaat koodaajat lyödään yhteen parhaiden firmojen kanssa? Lisäksi kuullaan vinkit asiantuntijoille paremman työpaikan löytämiseksi.
 • play / pause 2.5.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Pääomasijoittaminen on olennainen osa startuppien kehitystä: firmat hakevat räjähtävää kasvua, jota on vaikea saada ilman pääomasijoittajien ulkopuolista rahaa ja osaamista. Usein yhdeksi onnistumisen kriteeriksi mainitaan firman hyvä tiimi, mutta miten toimia tilanteessa, jossa hyvää tiimiä ei olekaan? Tätä ongelmaa on lähtenyt ratkaisemaan pääomasijoitusyhtiö Icebreaker, joka pyörittää tulevien yrittäjien verkostoa kokeneille työntekijöille, tutkijoille sekä muille mahdollisille yrittäjille. Miten siis vaikkapa tutkimusta ja ideoita kaupallistetaan? Miten löytää omalle idealleen sopiva tiimi ja rahoitus? Otto Ahoniemen vieraana pääomasijoitusyhtiö Icebreakerin toimitusjohtaja Riku Seppälä.
 • play / pause 25.4.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Arilyn kehittää lisättyä todellisuutta hyödyntävää kännykkäsovellusta, joka auttaa firmoja laajentamaan markkinointiaan. Sovelluksella voidaan tuoda esimerkiksi kadunvarsimainoksia ja maitopurkkien sivuja eloon. Tähän mennessä yrityksen sovellusta ovat hyödyntäneet muun muassa Ateneum-museo, Helsingin Sanomat, Tuntematon sotilas -leffa sekä meijerijätti Arla. Miten markkinointi muuttuu, kun kadunvarsimainokset muuttuvat harrypottermaisiksi liikkuviksi kuviksi? Saammeko tulevaisuudessa vain yksilöllisiä mainoksia? Kytkeekö tulevaisuudessa jokainen liikennevalo mainoksen verkkokalvoillemme? Onko kohta enää mahdollista välttyä mainosten näkemiseltä? Startup Radiossa Otto Ahoniemen vieraana Arilynin toimitusjohtaja Emmi Jouslehto.
 • play / pause 18.4.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Uusi digiteknologia hiipii myös terveysalalle, kun startupit pyrkivät kehittämään uusia ratkaisuja vanhojen toimintojen tilalle. Meru Health on lähtenyt masennuksen kimppuun ja kehittänyt osin mindfulness-harjoitteisiin perustuvan sovelluksen kuluttajille. Sovellukseen kuuluu terapiaohjelmaa ja keskusteluja terapeuttien sekä muiden potilasryhmäläisten kanssa. Mistä Meru Health sai alkunsa? Miten ja kuinka tehokkaasti masennusta pystytään parantamaan digisovelluksen avulla? Minkälaisia trendejä digitaalisen terveydenhuollon alalla tällä hetkellä on? Startup Radiossa Otto Ahoniemen vieraana Riku Lindholm, yksi Meru Healthin perustajista.
 • play / pause 11.4.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Atte Hujaselle karaoke on ollut aina suuri osa elämää: hän on järjestänyt karaoken SM-kisoja, toiminut MM-kisoja järjestävän perheyrityksen toimitusjohtajana, ja johtaa nyt Singaa, karaokesovellusta tuottavaa startuppia. Tässä välissä Hujanen ehti olla mukana perustamassa Slushia ja johtamassa sen nousua maailmanluokan tapahtumaksi. Nyt Aten firma, Singa tahtoo olla karaokemarkkinoiden räjäyttäjä - kuten Spotify oli musiikille. Minkälaisella reseptillä tämä onnistuu? Miten karaokesovelluksella voi löytää toimivan bisnesmallin? Startup Radiossa Otto Ahoniemen vieraana Singan toimitusjohtaja Atte Hujanen.
 • play / pause 4.4.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Viimeiset 50 vuotta yritykset ovat hamstranneet tuotekehityksen itselleen. Pitkään tuotteet olivatkin mielettömiä: syntyi viivakoodinlukijoita, pankkiautomaatteja sekä sähköautoja. Tämän kehityksen aika on kuitenkin ohi, sanovat hackathonien ja verkostojen puolestapuhujat. Yritykset eivät enää saa rekrytoitua parhaita tekijöitä itselleen, sillä parhaat tekevät töitä kaikkien yritysten kanssa. Mistä ilmiössä on kyse? Mitä se tarkoittaa isojen yrityksien näkökulmasta? Entä startuppien? Studiossa keskustelemassa Industryhack-yrityksen toimitusjohtaja Petri Vilen.
 • play / pause 28.3.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Maria 01 on vuonna 2016 perustettu startup-keskittymä Helsingin ytimessä. Vanhaan Marian sairaalaan rakennettu startup-keskus on ollut menestystarina: tulijoita on jatkuvasti lisää ja alueella on reilusti yli sata firmaa toiminnassa. Mikä merkitys Maria 01:n kaltaisilla paikoilla on startupien toimivuudelle? Millainen yhteisö Maria 01 on? Onko tällä laajempaa vaikutusta Helsingin houkuttelevuuteen startup-kaupunkina? Pärjäämmekö kilpailussa Tukholmalle? Vieraana studiossa Maria 01:n toimitusjohtaja Voitto Kangas.
 • play / pause 21.3.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Minkälaisia ovat startup-yrittämisen ensiaskeleet? Idea vaan pöytään, tiimi kasaan ja asiakkaat kyytiin? Todellisuudessa yrityksen perustamiseen ja alkuvaiheeseen liittyy epävarmuutta ja uuden rakentamista. Vieraana viime syksynä perustetun PrompterAI -yrityksen tiimi ja keskustelussa yrityksen ensiaskeleet sekä alkuvaiheen startupit yleisemmin.
 • play / pause 14.3.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Miksi joku menestyy ja toinen ei? Vieraana menestynyt yrittäjä ja pääomasijoittaja Riku Asikainen. Asikainen on aloittanut yrittämisen jo parikymppisenä perustamalla Lukiolaisten kirjakaupan, perustanut samankaltaisen kaupan Ranskaan sekä toiminut yli 30 yrityksessä perustajana, sijoittajana ja hallituksessa. Lisäksi Riku on Fiba, Suomen businessenkeliverkoston perustajajäsen. Miten Asikainen määrittelee menestyksen? Entä millaisen maailman hän haluaisi jättää lapsilleen?
 • play / pause 7.3.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Kutsuvat sitä pöhinäksi - tositarinoita kasvuyrittäjyydestä on tuore kirja startup-yrityksistä: mitä ne ovat? Miksi niistä puhutaan niin paljon? Kirjoittajat kertovat, että “kirjan luettuasi et enää halua seurata sivusta, kun maailma muuttuu” ja lisäävät: “Haluat olla mukana rakentamassa muutosta.”. Lunastaako kirja lupauksensa? Kirjailijat Katariina Helaniemi, Annaleena Kuronen ja Venla Väkeväinen Startup Radiossa Otto Ahoniemen vieraana.
 • play / pause 28.2.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Elina Innanen on pyörittänyt pitkään suosittua vegaaniblogia, Chocochiliä. Aluksi Elina bloggasi floristin työn ohessa, mutta irtisanoutui vuonna 2015 päivätöistään ja ryhtyi yrittäjäksi. Näin syntyi Turun Vegekauppa, vegaaniruokaan erikoistunut kivijalkakauppa Turussa. Minkälaista Vegekaupan pyörittäminen on? Mitä pienyrittäjän arkeen kuuluu? Minkälaista on pyörittää suosittua blogia? Mikä on vegeruoan ja -kulttuurin tilanne Suomessa juuri nyt? Startup Radiossa selvitetään, minkälaista on toimia vegemarkkinoiden uranuurtajana.
 • play / pause 21.2.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Olemme nähneet, miten cd:t siirtyvät Spotifyhyn, dvd:t Netflixiin ja valokuvat Facebookiin. Mutta miten arkiset tuotteet, kuten tuolit ja luokkahuoneet ja kirjat digitalisoituvat? Mikä vaikutus virtuaalitodellisuudella ja 3D-printtaamisella on tuotteisiin? Kysymykseen “mitä tapahtuu tulevaisuudessa tuotteille” vastaa opetusteknologiastartup 3DBearin Pekka Salokannel.
 • play / pause 14.2.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Vieraana Slushin entinen presidentti, Nicolas Dolenc, jolla on kokemusta SM-tasolla urheilusta, tapahtumatuottamisesta ja bileiden järkkäilystä. Miten tämä kaikki on muokannut Dolencin uraa? Mitä mieltä Dolenc on urheilun mentaliteetista, menestymisestä ja johtamisesta? Jaksossa pohditaan muun muassa, onko johtajuus määriteltävissä prosessin, ihmisen tai saavutusten kautta.
 • play / pause 7.2.2018 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Startup Radio palaa takaisin ohjelmistoon. Kansanedustaja, yrittäjä Antero Vartia on tullut tunnetuksi Mattolaituri- ja Löyly-ravintoloistaan sekä markkinatalouden puolestapuhujana. Miten Vartia löysi yrittämisen? Mitä niin onnistuneet kuin vähemmän onnistuneet firmat ovat opettaneet hänelle yrittäjyydestä? Entä mikä on lainsäädännön rooli yrittäjyyden edistämisessä? Saadaanko Suomeen lisää yrityksiä vain poistamalla yritystuet ja leikkaamalla palkkoja?
 • play / pause 19.12.2017 18.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Startup Radion musiikkispesiaali!
 • play / pause 12.12.2017 18.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Keskustelua itsensä työllistämisestä ja freelanceriudesta. Millaista on yrittäminen itsenäisesti ja yksin? Minkälainen asema freelancereilla on työmarkkinoilla? Miten työn tekeminen on muuttunut? Mitä on pakkoyrittäjyys? Vieraan OP Kevytyrittäjä-palvelun hankejohtaja Markus Sarja. Jaksossa kuullaan syksyn viimeinen haastattelu, sillä seuraavalla viikolla Startup Radio pitää tunnin mittaisen musiikki-spesiaalin.
 • play / pause 5.12.2017 18.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Slush! Tänäkin vuonna Messukeskukseen kerääntyi 20 000 osallistujan joukko startup-yrittäjiä, sijoittajia, osallistujia, vapaaehtoisia, toimittajia ja muita aihepiiristä kiinnostuneita. Mitä Slushissa tapahtuu? Mitä osallistujat hakevat Slushista? Startup Radio jalkautui Slushiin haastattelemaan osallistujia ja kysyi: miksi sinä olet Slushissa?
Näytä lisää