20.9.2018

Rane & Tokela is back!

Suomen katu-uskottavin juontajakaksikko on täällä taas, kun  Rane Raitsikka & Tokela show’n kolmas tuotantokausi starttaa Radio Helsingin taajuuksilla.

Kun ohjelma nimeltä Rane Raitsikka & Tokela alkoi keväällä 2017 oli selvää, ettei moista show’ta oltu koskaan aiemmin kuultu. Harva osasi odottaa mitä oli luvassa, mutta Ranen ja Tokelan rouhea ote hurmasi radion kuuntelijat. Tällaista show’ta ei voi tehdä missään muualla kuin Radio Helsingissä!

Tulevalla kahdentoista jakson tuotantokaudella mitään ei vieläkään käsikirjoiteta, saati suunnitella liian tarkasti etukäteen. Ohjelman sielu on spontaania irrottelua aimo annoksella rehellisyyttä.

Rakkaat rock-kundit jakavat jälleen keskiviikkoiltaisin legendaarisimpia anekdoottejaan, ja soittavat totta kai erinomaista ja asiaankuuluvaa musiikkia. Monissa liemissä keitettyjä muusikoita on muuten pyydetty useaan otteeseen kirjoittamaan kirja, mutta radio-ohjelma riittäköön toistaiseksi.

Rane Raitsikka vaikutti 80-luvun loppupuolelle saakka Suomen musaskenessä, kunnes lähti yli 20 vuotta kestäneelle keikkamatkalle Kaliforniaan. Palattuaan Härmään tämä muun muassa Atomirotan riveissä operoiva säätäjä on tullut Radio Helsinkiin vanhan ystävänsä Tokelan kanssa hämmentämään kuulijoille vähän tuhdimpaa lientä.

Tokela on muun muassa yhden Suomen pitkäikäisimmän englanninkielisen rock’n’roll-bändi Melrosen liideri, joka on jyrännyt jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan kotimaan keikkakartalla ja välillä vähän muuallakin. Tokelalle on kertynyt huomattava määrä viihdyttäviä tarinoita, joita hän latoo eetteriin yhdessä ystävänsä Rane Raitsikan kanssa.

Rane Raitsikka & Tokela stoorien ja stydien levyjen kera taajuudella 98,5 Mhz keskiviikkoisin klo 19–22, ja kuunneltavissa myös milloin sulle itsellesi parhaiten sopii on-demandina ohjelman sivulta.

Rane Raitsikka & Tokela 3. tuotantokausi potkaistaan käyntiin 26. syyskuuta.