28.2.2024

Kapellimestarilegenda Hannu Lintu ravistelee klasarimusan pölyttyneitä mielikuvia Fedja Kamarin kanssa

Lintu & Kamari -ohjelma Radio Helsingissä tiistaisin klo 18–20 alkaen 5.3.2024.

Tuntuuko klassinen musiikki vaikeasti lähestyttävältä? Miten päästä alkuun, kun kuitenkin vähän kiinnostaa? Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää klasarista, mutta et ole kehdannut kysyä! Klasaricurious on tästä lähtien ihan oikea termi.

Radio Helsingin uusi ohjelma, Hannu Linnun ja Fedja Kamarin juontama Lintu & Kamari alkaa tiistaina 5.3., ja tarjoaa johtolankoja ja suuntamerkkejä tässä ryteikössä tarpoville.

Lintu & Kamari -ohjelmassa klassisen musiikin kansainvälinen legenda ja asian äärellä ummikko radiotoimittaja kohtaavat. Tuloksena on viihdyttävä, anekdootintäyteinen talk show, jossa musa ja läppä ovat oikeassa balanssissa. Klassisen musiikin kliseitä sekä pölyttyneitä mielikuvia ravistellaan, toisaalta niille myös annetaan synninpäästö: kaikesta ei tarvitse pitää, tai edes olla kiinnostunut.

Käsittelynsä saavat myös elokuvamusiikki, kansainvälinen bisnes sekä orkesterien ja säveltäjien arki. Pohditaanpa suomalaisen identiteetin paikkaa maailmallakin – torilla tavataan näissäkin merkeissä, useimmiten Sibeliuksen tahtiin.

Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan mullistusten musiikkihistoriaan: miten tapahtumat sodista maanjäristyksiin ja kulkutaudeista vallankumouksiin ovat jättäneet jälkensä nuottipapereille? Voiko historian kautta myös löytää uteliaisuutta päästä sisään musiikkiin, johon muuten voi olla vaikea löytää sopivaa tulokulmaa?

Lintu & Kamari -ohjelman ensimmäinen jakso Radio Helsingissä tiistaina 5.3. klo 18–20.