2.2.2024

“Tilaa tehdä omannäköistä sisältöä” – Radio Helsingin kevään ohjelmistossa uutuuksia ja suosikkeja

Audiobrunssi on uusi ja lempeä lauantaiohjelma. Miia Laineen rakastettu ja merkittävä Kaiken maailma kappaleita ja renessanssihenkilö Matti Nives palaavat taajuudelle.

Radio Helsingin uutuusohjelma Audiobrunssi alkaa 10. helmikuuta ja on taajuudella lauantaisin klo 10–12. Audiobrunssin tarjoaa Svenska Teatern. Ohjelman juontaja Felix Lybeck uskoo, että viikonloppuaamut ovat parasta musiikin kuunteluaikaa.

“Audiobrunssi on lauantaibrunssin ääni. Se on anekdootteja musiikista, kuulijoiden aamubiisejä ja teemajaksoja. Audiobrunssi on musiikillinen seikkailu kaikille”, Lybeck sanoo.

Tämän uutuuden lisäksi Radio Helsingin kevään ohjelmistoon palaa suosittuja ohjelmia.

Kaiken maailman kappaleita jatkaa taajuudella 4. helmikuuta ja tulee sunnuntaisin klo 14. Kaiken maailman kappaleita -ohjelma on utelias, maailman tapahtumiin ja ilmiöihin kiinnostuneesti suhtautuva kulttuuriannos. Kaiken maailman kappaleita -ohjelmaa sponsoroi Savoy-teatteri.

”Savoy-teatterin ohjelman keskeisenä keihäänkärkenä on maailmanlaajuisen musiikin nosto Savoy WORLD -konserttisarjan avulla. Se luo oivalliset puitteet mitä ihmeellisimmille konserttikokemuksille ”kaiken maailman malliin”!  On ilahduttavaa huomata, että Radio Helsingin Kaiken maailman kappaleita -ohjelmalla on sama päämäärä”, Savoy-teatterin johtaja Antti Manninen 

Ohjelman juontaja Miia Laine on opiskellut etnomusikologian maisteriksi Lontoossa. Laine odottaa tulevaa kevättä innolla.

“Olen innoissani tulevasta kaudesta! Ohjelma keskittyy eri genreihin ja niiden poliittisiin ulottuvuuksiin. Tavoitteena on soittaa independent-musiikkia, joka ei muuten saisi näkyvyyttä radiossa. Radio Helsingissä ainutlaatuista on juuri se, että on tilaa tehdä omannäköistä sisältöä”, Laine sanoo.

Matti Nives palaa Radio Helsingin taajuuksille 6. helmikuuta. Musiikkialan moniammattilainen ja We Jazz -festivaalin sekä levy-yhtiön toimitusjohtaja Nives juontaa omaa nimeään kantavaa radio-ohjelmaa. Se tarjoaa kuulijoille kiinnostavia uutuuksia ja ajattomia löytöjä genreen katsomatta. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Museokortin kanssa.

Myös Niveksen, Teppo Mäkysen ja Ville Herralan juontama Radio Helsingin viikonloppujen klassikko-ohjelma Jazz kiinnostaa jatkaa tutulla paikallaan sunnuntaisin klo 12.

Kevään ohjelmistossa kuullaan myös Uusi ääni -ohjelmaa, jonka juontaja Lotta Savolainen palkittiin tammikuussa Indie Awards -gaalassa Vuoden indieystäväksi. Uusi ääni -ohjelma esittelee kotimaisen musiikkikentän uusia tuulia ja nostaa esille suomalaisia underground-musiikintekijöitä. Radio Helsingin taajuuksilla jatkuvat myös muun muassa Cadia, De Räp Radio Show ja Kostas & Männikkö.

Kaiken maailman kappaleita ja Miia Laine sunnuntaisin 4.2. klo 14 yhteistyössä Savoy-teatteri

Matti Nives tiistaisin 6.2. klo 11–13 yhteistyössä Museokortti

Audiobrunssi lauantaisin 10.2. klo 10–12 yhteistyössä Svenska Teatern

Uusi ääni tiistaisin klo 13 yhteistyössä Musiikkitalo