16.9.2018

Viikon Levy: LCMDF – Sad Bangers

LCMDF:n räjähtävä paluulevy Sad Bangers on Radio Helsingin Viikon levy!

LCMDF:n uutuus Sad Bangers kertoo omakohtaista tarinaa juhlimisesta, deittailusta, feminismistä ja burnoutista. Levyllä käsitellään teemoja y-sukupolvelle tyypillisistä kasvukivuista kuten vaikeudesta löytää oma paikkansa yhteiskunnassa, yhteisöllisyyden kaipuusta sekä halusta jättää oma jälkensä. Levy on tarina vastoinkäymisistä ja niiden voittamisesta.

Osa biiseistä sijoittuu suoraan klubeille, joissa on koettu sydänsuruja, euforiaa ja sosiaalista ahdistusta. Levyä voisikin kutsua murheelliseksi bile-levyksi.

Sisaruskaksikko Emma ja Mia Kemppaisen muodostoma bändi on suomalaisen elektropopin uranuurtaja. Yhtye on kansainvälisesti tunnustettu, ja tunnetaan erityisesti energisistä live-esityksistään ja anteeksipyytelettömästä asenteestaan.

Uudella levyllä julitaan myös bändin yli kymmenenvuotista uraansa. Kaikki alkoi vuoden 2007 tienoilla, alkuun nimellä Le Corps Mince de Françoise, joilloin operoitiin vielä triona. Ensimmäisen pitkäsoiton, Love & Naturen, aikoihin triosta tuli duo, ja nimi vakiintui muotoon LCMDF.

LCMDF piti muutaman vuoden luovan tauon edellisten sinkkujen Rookien ja Procrastination 365 jälkeen, mutta tauko on nyt ohi.

Ensimmäinen visio Sad Bangersistä oli olemassa jo viisi vuotta sitten, mutta monien vastoinkäymisten ja vaiheiden jälkeen tämä visio on vihdoin konkretisoitunut. Levystä tuli Emma Kemppaisen mukaan ”uusi, vanha, yhtä aikaa siloiteltu ja kieroutunut.”

Levy julkaistaan perjantaina 21.9, ja se on Radio Helsingissä ennakkosoitossa jo ennen sitä!

LCMDF saapuu myös Radio Helsingin aamun vieraaksi perjantaina 21.9 kertomaan uudesta levystä. Levyn julkkarikeikka pidetään 29.9 Tavastialla.