20.12.2017

Radio Helsingin listoja vuoden parhaimmista asioista

Vuoden päättyessä on tärkeää listata kaikkea mahdollista 365 päivän ajalta. Radio Helsingin tekijät listasivat muun muassa suosikkilevyjään, vauvojen puuhastelupaikkoja sekä somekohuja.

Goisthoffin Vuoden Levyt 

1. M – Tehtaantyttö
”Tehtaantyttö on raikas kokonaisuus, jännittävästi tuotettu ja Minja Kosken ääni on kuin hunajaa, timantteja ja metsä yhdistettynä. Tunnelma on jopa vähän jännittävä. Minjan sanoituksissa on rohkeutta ja rehellisyyttä. M on myös livenä ihan mieletön, sai Goisthoffin kyyneliin!”

2. Lau Nau – Poseidon
”Täydellistä gammio-musiikkia vuoden pimeimpään aikaan, ja voin kuvitella myös tunnelmallisiin kesäiltoihin! Laura Naukkarinen on herkkyyden asiantuntija niin pianistina kuin laulajanakin. Poseidon on rauhoittava ja kaunis kokonaisuus.”

3. Suad – The Call EP
”Suad on aivan maaginen laulaja ja tämä ep jätti minut todella nälkäiseksi, haluan kuulla lisää! Tosi kauniita melodioita ja syvästi juurevaa meininkiä. Etenkin kappale ‘Hands’ jää mieleen koko päiväksi.”

DJ Lord Fatty Top 3 Singlet

1. Jonny Benavidez & Cold Diamond And Mink – Tell Me That You Love Me
”Herkkää ja melankolista Chicano/Suomi soulia. Albumi ilmeisesti tuloillaan.”

2. Tanika Charles – Soul Run/Endless Chain
”Brittisoulia joka hyvällä tavalla kurkottaa menneeseen maailmaan mutta seisoo tiukasti tässä päivässä.”

3. Honeyfeet – Sinner
”Britti/Irlanti soulfolkia jossa vahva Portishead viba messissä. Odotan albumia innokkaana ja mielenkiinnolla.”

Njassan Vuoden Levyt

”He ovat mielenkiintoisia, koska tekevät musiikkia käsitellen asioita omalla tyylillään.”

1. Astrid Swan – From the Bed and Beyond
2. Litku Klemetti – Juna Kainuuseen
3. Draama​-​Helmi – Ihmisten ilmoilla

Meri-Tuuli Lindströmin Top 3 Ilmaista Tekemistä Vauvan Kanssa

1. Verkkokauppa, Power ja muut kodinkoneliikkeet
”Kokolattiamatoin pehmustettuja ja täynnä kaikkea räplättävää ja kokeiltavaa ja displayt yleensä sopivalla kiipeilykorkeudella. Paljon värikkäitä ruutuja. Ekstramaininta Verkkokaupan Nespresso-pisteestä, josta saa ilmaista kapseliespressoa.”

2. Helsingin Kaupunginmuseo
”Ilmainen museo, jossa on parhaillaan lasten näyttely. Täällä kaikkea räplättävää ja ihmeteltävää: yhdessä huoneessa on säkkituoleja joissa voi pötköttää ja yksi tila on lapsille tarkoitettu leikkikauppa, jossa on supersiistejä feikkimakkaroita. Lattioissa on ihastuttavan paljon erilaisia materiaaleja ja leikittelyä kaltevuuksien kanssa.”

3. Motonet
”Hyvä buugi ja mukavan väljää, täällä mahtuu konttaamaan ja kävelemään. Ostoskärryistä saa tukea ja niihin voi myös pistää vauvan jos ei jaksa katsella sen sekoilua. Vieheet ja metsästyksen dummy-linnut vauvasta erittäin mielenkiintoisia. Paljon myös pieniä tarvikkeita joita voi kuljetella paikasta toiseen. Miinusta sijainti ydinkaupungin laitamilla ja se että päätyy kuitenkin ostamaan jotain mitä ei oikeasti tarvitse.”

Trending: Hoplopit ja Itäkeskuksen PlayPoint – sisäänpääsy ilmainen alle 1-vuotiaille ja myös aikuiset pääsee pallomereen. Kyseenalaista se, että idässä pallomerestä löytyi myös särkylääkkeitä ja sinistä LM:ää.

Anikó Lehtisen Top 3 Juomat

Lonkero
”Alkoholipoliittinenkin keskustelu toi tämän julkisuuteen ja
maisteluun. Hyvää ahtojäillä.”

Piimä
”Happamat juomat ovat muotia. Tässä niistä suomalaisin.”

Akvavit
”Suomessa on ensimmäistä kertaa kunnollista akvavit-tuotantoa. Akvavit
on parhaimmillaan tonicin kanssa, ginin sijaan.”

Anikó Lehtisen Top 3 Somekohut

Alpakka
”Nyt kaikki tietää, mikä on alpakka.”

Lapset ravintolassa
”Miksi ne pitää jättää kotiin? Miksi ne pitää raahata ravintolaan?”

Päivän sää
”Joka vuosi yhtä kuohuttava.”

Kuuntele myös Elsan & Anikon Kuplan vuoden 2017 puheenaiheet ja kohokohdat podcastina tästä!

Lasse Kurjen Vuoden parhaat pop-biisit, jotka ovat soineet häpeällisen vähän Radio Helsingissä, vaikka jopa hipsterit ovat olleet niistä innoissaan

1. Julia Michaels – Issues
2. Dua Lipa – New Rules
3. Katy Perry – Chained To The Rhythm

Nikke Lempeän Top 3 Videopelit

3. Prey
”Suurena FPS ja roolipeli fanaatikkona Arkane Studiosin uusin Prey oli päräyttävä kokemus alusta loppuun. Hyvä sekoitus scifiä, kauhua ja selviytymistä mukaansa tempaavalla juonella.”

2. South Park Fractured But Whole
”Jos tykkäät vuoropohjaisesta tappelusysteemistä ja ronskista huumorista tämä on sinun pelisi. Vaikka pelin luomisessa kestikin yllättävän kauan, niin on se kaiken odottelun arvoinen. Fractured But Whole yhdistää loistavasti South Parkin huumorin ja maailman koukuttavaan pelimekanismiin.”

1. Nier Automata
”Platinum Gamesin uusin peli, jonka pitkää julkaisemisprosessia olen seurannut monta ikävää vuotta. Nier Automata on täydellinen videopeli, joka yhdistää loistavasti arcadea, toimintaa ja roolipeliä. Peli muokkaantuu niin monella eri tavalla pelatessa, että pelaajalla ei tule hetkeksikään tylsä olo. Ja pelissä on vielä kaiken lisäksi yli 20 eri loppua. PS. Nier Automata pitää pelata 5 kertaa uudestaan, että saat pelin oikean lopun auki.”

Raine Laaksosen Vuoden SKRTit

3. Kube & Eevil Stöö – Pulappaa
”Alkujaan renkaiden ulvontaa imitoiva SKRT-huudahdus on levinnyt mustan surman lailla erityisesti räppikieleen sekä skeneilyn sanavaraston syviin riveihin tarkoittaen milloin mitäkin eikä oikeastaan mitään, mutta Kube ja Stöö palauttavat Pulappaassa termin alkulähteilleen. Kuben kurvatessa studion ja yökerhon edustoille kajahtaa SKRT purppuraisen aarnikotkan lailla ilmoille ja viiltää katanan tavoin tiensä suoraan träppäilyn ja flexailun sydämeen.”

2. Big Shaq – Mans Not Hot
”Riisumatta takkiaan mies laski nopeat matematiikat ilman ketsuppia ja lausui:

The ting goes skrrrahh, pap, pap, ka-ka-ka
Skibiki-pap-pap, and a pu-pu-pudrrrr-boom
Skya, du-du-ku-ku-dun-dun
Poom, poom”

1. Ovi joka narisee ja se kuulostaa siltä kuin se sanoisi SKRT tiivistäen pitkälti rap-musiikkivuoden 2017.