17.10.2017

Viikon kirja: Eino Santanen – Yleisö

Radio Helsingin Viikon kirja on runoilija Eino Santasen Yleisö.

Eino Santasen Raha-trilogian toinen osa Yleisö on ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Sen erilaisia ilmaisun muotoja hyödyntävä hybridirunous laajentaa kirjallisen taiteen rajoja. Kirjan musikaalisissa runoissa kohdataan robotiksi muuttunut vapauden lintu, selfiet muuttuvat kuolleiden kuviksi ja rahasta on tullut satavuotiaan yhteiskuntamme ainoa virallinen kieli, jonka äärelle me kokoonnumme ja jonka avulla muodostamme ajatuksemme.

Yleisö-teos sisältää myös QR-koodeja, jotka ohjaavat tutkimaan tiettyjä nettisisältöjä. Eino Santanen avaa Raha-trilogian ja hybridirunouden maailmaa Taru Torikan vieraana Suuressa hesalaisessa kirjakerhossa keskiviikkona klo 18-19.