2.8.2017

Onko Helsinki myös pienpanimoiden pääkaupunki?

Olutohjelma Kippis! pureutuu torstaina stadilaiseen pienpanimokulttuuriin.

Tarvitsevatko stadilaiset erilaisia panimoita kuin muut? Millaisia ovat helsinkiläiset pienpanimot? Aiheesta Ikke Ikäläisen kanssa ovat keskustelemassa Krouvi & Panimo Ohranan Ilja Björs ja Stadin panimon oluentekijä Aki Uutela. Samalla maistellaan erilaisia vehnäoluita ja pähkinöitä. Viikon reseptinä pähkinäpaneroitu brie.

Oluet:

Vehnäolut Marsalkka Organic Wheatbeer

Kronenbourg Blanc

Sandels Vehnä

Pähkinäleivitetty brie-juusto

1 pkt brietä
Noin 2 dl Estrella Pistachio& Almond Nut Mix
1 kanamuna
Noin 2 dl vehnäjauhoja
Öljyä paistamiseen

Murskaa yleiskoneella tai sauvasekoittimella pähkinät hyvin pieneksi, jauhemaiseksi seokseksi. Riko kanamuna lautaselle ja sekoita sen rakenne haarukalla. Ota brie ja pyörittele se ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi pähkinäjauhoissa. Paista kullankeltaiseksi öljyssä. Tarjoa salaatin tai hillon kera. Juomaksi hedelmäinen vehnäolut.

Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Estrella.