5.7.2017

Kippiksessä perehdytään sahdin saloihin

Mitä on suomalainen sahti ja mikä merkitys sillä on suomalaisessa olutkulttuurissa?

Onko sahti oma oluttyylinsä vai alueellinen olut? Radio Helsingin olutohjelmassa sahdista keskustelemassa sahtimestarit Marjokaisa “Sahti-Kaisa” Piironen sekä Mika Pasonen. Ohjelmassa maistetaan muutamaa sahtia sekä luostariolutta. Naposteltavana sinihomejuustoja ja makeansuolaisia hunajapähkinöitä. Mukana myös olutjuorut!

Oluet:

Lammin Sahdin sahti

Käsityöläisahtia Helsingistä

Valamon Luostari Dubbel

Makeansuolaiset napostelupähkinät:

1 pss Estrella Pichachio & Almond Nut Mix

2 rkl juoksevaa hunajaa

Sekoita hunaja ja pähkinät. Levitä uunipellille ja paista noin 10-15 minuuttia, kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Anna viiletä. Murra palasia ja nauti makeanhimoon tai sinihomejuuston kanssa. Juomana hedelmäinen sahti tai vahva ale-olut.

Ohjelma tulee suorana Yrjönkadun G Livelabista koko kesän. Terassi on auki ja Radio Helsinki soi! Kippiksen tarjoaa Estrella.

Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19.