22.6.2017

Juhannus Stadissa – menovinkit kaupunkijuhannukseen

Radio Helsinki kokosi vinkkejä kaupunkijuhannuksen viettoon.

Viime vuonna ensi kertaa järjestetty Stadin Juhannus on tänä kesänä kolmipäiväinen ja laajenee samalla kattamaan koko Lonnan idyllisen saaren. Torstaista lauantaihin nähdään kotimaisia huippuesiintyjiä ja koetaan ainutlaatuista merellistä juhannustunnelmaa aivan kaupungin kupeessa.

Juhannusaaton kärkinimiä ovat suomenkielisen rockin eturiviin kiilannut Pimeys ja iskelmällisillä kappaleillaan yleisön valloittanut Litku Klemetti. Viikonloppu huipentuu lauantaina, jolloin esiintyvät soolourallaan vauhdikkaasti etenevä Iisa ja juuri uutta albumiaan juhlistava Gasellit. Liput Tiketistä.

 

Juhannusaattona Allas Sea Pool tarjoaa kaikille kaupunkilaisille Juhannussaunan ilmaiseksi eli Altaalla ovat avoimet ovet klo 14-17. Tarjolla perinteistä juhannustunnelmaa ja rentoa ajanviettoa. Sen jälkeen voi jäädä perinteisiin juhannustansseihin, discota nurmella, maistaa juhannusmakkaraa ja illalla sytytetään myös kokko!

Liuskekiviterassilla tanssitaan Suomi-iskelmän tahtiin klo 17-20. Levyjä pyörittämässä Radio Helsingin taajuudelta tuttu Mikko Mattlar! Lisätiedot Facebookista.

 

Seurasaaren juhannusvalkeat tarjoavat juhannusaattona maaseudun romantiikkaa elävän kulttuuriperinnön ja keskikesän nostalgian siivittämänä. Haikeat sota-ajan sävelet, vauhdikkaat kansantanssit ja räiskyvät kokot luovat juhannusyöhön tunnelmaa. Keskikesän pitopöydästä luonnon keskeltä löydät kotimaisia herkkuja yrtein ja marjoin höystettyinä. Lisätiedot Seurasaarisäätiön kotisivuilta.

 

Perjantaina 23. päivä tuodaan levyt ja skobet Sompasaunan läheisyyteen, kun Sompasaaren juhannustanssit pärähtävät käyntiin. Tapahtumassa on mahdollisuus grillata omia eväitä, ja iltaa säestävät vaihtuvat DJ:t.

 

Jos juhannussuunnitelmat jäivät tekemättä tai ruuhkat ahdistavat, Mummotunnelin juhannus on vastaus huoliisi. Perjantaina ja lauantaina tunnelissa on esiintymässä Sampsa Astala ja QMA. Mummotunneli avaa ovensa juhannuksen juhlijoille klo 16 ja menoa riittää aina yökolmeen asti. Liput klo 21 jälkeen ovelta 10€. Showtime noin klo 21:30.

 

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo, Volker von Bonin (1952)