24.4.2017

Muusikot äänessä: kitaristi Marzi Nyman

Radio Helsingin kotisivulla julkaistaan viikoittain yhden muusikon tarina videona. Teosto-palkittu kitaristi Marzi Nyman muistelee tällä kertaa erilaisia tapahtumiaan uran varrelta.

Useissa kokoonpanoissa vaikuttanut Marzi Nyman on soittanut laajan kirjon tyylejä eri yhteyksissä aina GG Caravanista Nylon Beatiin. Teosto-palkinnolla ja Pori Jazzin Vuoden taiteilijanakin palkittu kitaristi kasvoi musiikin ympäröimänä ja päätyi Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan jazzia. Tämän jälkeen yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Zarkus Poussa, Anssi Nykänen ja Lenni-Kalle Taipale monien muiden ohella.

Muusikot kertovat Radio Helsingin taajuudella tarinansa. Suomen muusikkojen juhlavuoden kunniaksi Radio Helsingissä on viikottain äänessä taiteilija, joka kertoo, miten on päätynyt ammattiinsa – ja mitä sitten tapahtui.

Muusikot ovat äänessä Radio Helsingin kotisivulla, somessa sekä taajuudella. Viikon taiteilijaa kuullaan taajuudella maanantaisin klo 11:30, keskiviikkoisin noin klo 17:00 ja torstaisin klo 14:30.

Muusikot äänessä -sarja tehdään yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa osana liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa.