20.3.2017

Muusikot äänessä: Ballerina Linda Haakana

Radio Helsingin kotisivulla julkaistaan viikoittain yhden muusikon, tällä viikolla ballerinan, tarina videona. Suomen muusikkojen liiton yksi paikallisosasto on Kansallisbaletin tanssijat ry, joka edustaa Oopperan tanssijoita vastaavalla tavalla kuin muitakin liiton jäseniä.

Linda Haakana on Suomen Kansallisbaletin ensitanssija. Viisitoistavuotisen uransa aikana hän on tanssinut johtavia rooleja baleteissa (Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas, Prinsessa Ruusunen sekä Kaunotar ja Hirviö), sekä moderneissa teoksissa, jonka koreografeina ovat olleet mm. Ohad Naharin, Mats Ek, William Forsythe ja Johan Inger. Syksyllä 2016 hän tanssi maailman ensi-illassa nimiroolin uudessa modernissa baletissa Romeo ja Julia, jonka koreografina toimi Natalia Horecna. Kuluvana keväänä Linda esiintyy teoksissa Seitsemän veljestä, Kullervo sekä Breaking The Fury.

Muusikot kertovat Radio Helsingin taajuudella tarinansa. Suomen muusikkojen juhlavuoden kunniaksi Radio Helsingissä on viikottain äänessä taiteilija, joka kertoo, miten on päätynyt ammattiinsa – ja mitä sitten tapahtui.

Muusikot ovat äänessä Radio Helsingin kotisivulla, somessa sekä taajuudella. Viikon taiteilijaa kuullaan taajuudella maanantaisin klo 11:30, keskiviikkoisin noin klo 17:00 ja torstaisin klo 14:30.

Muusikot äänessä -sarja tehdään yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa osana liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa.