20.3.2017

Kenestä Helsingin pormestari?

Helsingin historian ensimmäisen pormestarin paikasta kisaavat ehdokkaat vierailevat tämän ja seuraavan viikon aikana Radio Helsingin aamuissa.

Helsingin uudessa johtamismallissa kuntavaaleilla valittu kaupunginvaltuusto valitsee pormestarin ja apulaispormestarit neljäksi vuodeksi kerrallaan valtuutettujen joukosta. Pormestari johtaa kaupunginhallitusta ja osallistuu siellä poliitikkona myös päätöksentekoon, mitä kaupunginjohtaja ei tehnyt.

Radio Helsingin aamuissa pormestariehdokkaita tenttaa Tasavalta-ohjelman Ville Blåfield. Haastattelukierroksen avaavat maanantaina 20. maaliskuuta keskustan Laura Kolbe sekä Rkp:n Eva Biaudet. Keskiviikkona 22. päivä studioon saapuvat Skp:n Yrjö Hakanen ja kristillisdemokraattien Mika Ebeling.

Seuraavan viikon maanantaina 27. päivä aamuissa kuullaan perussuomalaisten Mika Raatikaisen sekä Sdp:n Tuula Haataisen mielipiteitä Helsingistä. Keskiviikkona 29. maaliskuuta vuorossa ovat vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sekä vihreiden Anni Sinnemäki. Pormestariehdokkaiden haastattelukierroksen päättävät torstaina 30. maaliskuuta kello 8 kokoomuksen Jan Vapaavuori ja Harri Lindell (sit.). Kaikkia muita ehdokkaita kuullaan taajuudella kello 9:30 alkaen.

Pormestariehdokkaiden haastattelut ovat kuunneltavissa aamun lähetyksen jälkeen myös podcastina. Haastatteluista nähdään myös videopätkiä Radio Helsingin somekanavissa!