Long Play

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Nyt Long Playn laatujournalismista saa nauttia myös taajuudella!

Long Playn radio-ohjelmassa pureudutaan olennaisiin aiheisiin ja puhutaan siitä, millä on väliä.

Long Play -ohjelma on tauolla.

On-demand

  • play / pause 24.5.2018 13.00
    Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
    Linkin haku epäonnistui!
    Haetaan jakson linkkiä...
    Long Playn ohjelmassa lauletaan suvivirsi ja annetaan journalismille päättötodistus. Miten media on lukuvuoden aikana onnistunut eri aiheiden käsittelyssä? Vieraina vapaa toimittaja Virpi Salmi, Yleisradion toimittaja Janne Zareff sekä Helsingin yliopiston tutkijatohtori Johanna Vuorelma.
  • Millaiseksi demokratia muodostuisi, jos se luotaisiin nyt puhtaalta pöydältä digitaaliseen ympäristöön? Tuleeko internet-vallankumous vielä vai menikö se jo? Mitä siitä seurasi? Long Playn radio-ohjelmassa aiheena tällä kertaa teknologiset utopiat. Vieraana Long Playn päätoimittaja Hanna Nikkanen, filosofi Tere Vadén ja Suomen kryptovaluutta-alan etujärjestön Konsensus ry:n puheenjohtaja Niko Laamanen.
  • Vaarantaako sote-uudistus palveluiden saatavuuden? Vieraina Suomen Mielenterveysseuran kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck ja Helsingin kaupungin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.
  • Elokuussa 2016 opetus- ja kulttuuriministeriö asetti työryhmän valmistelemaan esitystä, joka uudistaisi valtion rahoituksen museoille, orkestereille ja teattereille. Esitys julkaistiin tammikuussa, ja se on sen jälkeen herättänyt närää etenkin teatterin ja tanssin kentällä. Studiossa keskustellaan siitä, miten kulttuurin ja taiteen rahoituksen pitäisi Suomessa toimia, mitä tuetaan hyvin ja mitä jää tukematta. Voisiko tuen käyttää toisin, ja miltä kulttuuriala silloin näyttäisi? Vieraina Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, joka kuului opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmään, ja tanssiryhmä Susanna Leinonen Companyn toiminnanjohtaja Salla Mistola.
  • Käsittelyssä verkkoviha. Mistä netin vihakirjoittelu kumpuaa, kuka törkeyksiä kirjoittaa ja mitä se aiheuttaa? Vieraina toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo, toimittaja Linda Pelkonen ja Tampereen yliopiston tutkija Markus Kaakinen.
  • Ruotsi alkaa huhtikuun alussa verottaa lentomatkustajia. Summat ovat pieniä, mutta ele on suuri, sillä lentoliikenne on tähän asti saanut nauttia erityisasemasta sääntelyn ulkopuolella. Huolettoman lentelyn aika alkaa hiipua. Mutta mikä on lentoliikenteen todellinen rooli ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä? Studiossa vieraina Suomen ilmastopääneuvottelija Outi Honkatukia ja Long Playn päätoimittaja, tietokirjailija Hanna Nikkanen.
  • Miksi ja miten Yhdysvalloista on tullut se, mitä se on nyt? Vielä 50-luvulla ja 60-luvun alussa demokraatit ja republikaanit tuntuivat rakentavan yhdessä hyvinvointivaltiota Yhdysvalloissa. Mitä sitten tapahtui? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Mitä Trumpista oikein pitäisi ajatella? Entä pitäisikö Yhdysvallat ottaa mukaan Euroviisuihin? Kaikki selviää, sillä studiossa on vieraina kaksi viisasta miestä, Tuomas Nevanlinna ja Tommi Uschanov.
  • Sisällissota-ekstra! Oliko Suomen sisällissota välttämätön? Miksi se tapahtui? Millaista se oli? Voisiko se tapahtua uudelleen? Onko siitä toivuttu? Miten sitä pitäisi muistella? Studiossa historiantutkijat Kati Katajisto ja Samu Nyström, sekä toimittaja Ville Blåfield, joka kertoo Long Play -jutustaan "Kaksi miestä maan alla".
  • Mistä mediassa ei puhuta – mistä pitäisi puhua? Yhtenä keskustelun aiheena on #metoo-kampanja ja seksuaalinen häirintä elokuva-alalla. Vieraina mediatutkija Anu Koivunen ja toimittaja Jari Hanska.
  • Mikä on terrorismia ja pitääkö sitä pelätä Suomessa? Mikä terrorismirikoksia koskevassa lainsäädännössä mättää? Vieraina studiossa terrorismin tutkija Leena Malkki ja toimittaja Sonja Saarikoski.
Näytä lisää