Anikó

Perjantaiaamussa 7–11 Radio Helsingissä ruoka- ja juoma-asiaa, kun aamukahvilla ajankohtainen alan vieras. Lisäksi kuullaan ruoka- ja juomauutiset, toivemusiikkia ja uusia biisejä.

Studiossa musiikkitoiveita ja viestejä ottaa vastaan Anikó.

Tekijät

Tulossa

  • Anikó 1.7.2022 09.00
  • Anikó 7.7.2022 09.00
  • Anikó 8.7.2022 09.00
  • Anikó 14.7.2022 09.00

Haastattelut

On-demand

  • play / pause 17.6.2022 07.00
    Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
    Linkin haku epäonnistui!
    Haetaan jakson linkkiä...
    Perjantaiaamuna kuulemme kesän viinisuositukset sommelier Samuil Angelovilta sekä musiikin vaikutuksesta ruuan ja juoman makuun Turun Yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopialta. Musavieraana uuden biisin julkaissut soul-artisti Jutta Annala ja Magu-ravintolasta kuulemme sommelier Marc-Antoinelta. Lisäksi tietysti toivebiisit ja Sideways-festarista inspiroitunutta musiikkia.
  • Aamukahvivieraina olutneuvos Jussi Rokka ja siideriasiantuntija Mariaana Nelimarkka, jotka kertovat Suomen suurimmista olut - ja siiderikilpailuista sekä vinkkaavat kesän juomatrendit. Uudenlaisesta baarista vinkkaa ravintoloitsija Mika Ammunet ja käymme myös Tullimuseossa Suomenlinnassa. Musiikkitoiveita saa lähettää studioon!
  • Perjantain aamukahvivieraana rommikirjailija Olli Hietalahti klo 9. Ruoka- ja juomauutisissa Suomen Paras Sommelier 2022 Antero Niemiaho, uusi ravintola Telakkarannassa, lisäksi uutta musiikkia, toiveita sekä asiaa alisuorittamisesta, pörriäisparatiisista sekä mystisistä etruskeista.
  • Aamukahvivieraana New Ro. Lisäksi uutta musiikkia, asiaa villiyrteistä sekä viikonlopun menovinkit.
  • Njassaa tuuraamassa Anikó! 9.30 Kulttuuripomo Reetta Heiskanen, 10.20 Kaupunkielämäässä vietetään itäkuuta! Tänään itäkuussa teemana Itä-Helsingin ruokakulttuuri. Haastattelussa ravintola Skutan Jyrki Tsutsunen.
  • Ohjelmassa artistivieraana lohtulauluja tekevä Alma Sipilä. Lisäksi asiaa suorittamisesta, ravintoloiden synnystä ja mestareista.
  • Pitkäperjantain iltapäivässä paljon uutta musiikkia, sekä asiaa viikonlopun sarjamaratoneista ja pääsiäisen erilaisista perinteistä, vieraana Kallion seurakunnan pappi Visa Viljamaa. Viestejä ja toivomusbiisejä saa laittaa! Studiossa Aniko.
  • Radio Helsingin iltapäivässä keskustelemme journalistien tilanteesta ja vietinnästä Ukrainan sodassa, vieraana Journalistiliiton Kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko. Tutustumme myös suomenlinnalaiseen Adlerfelt-ravintolaan. Artistivieraana Ilmi Veera.
  • Radio Helsingin päivässä vierailemme uudessa Café Elielissä, maistelemme toukkia Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen kanssa ja kuulemme elämänvalintojen tärkeydestä Pirjo Suhosen uudesta kirjasta Vapaus valita. Iltapäivän vieraana Justimus.
  • Radio Helsingin päivässä vieraana Hotelli- ja Ravintolamuseon johtaja Anni Pelkonen kertomassa uudesta Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttelystä. Samalla muistelemme 1970-luvun ruokakulttuuria. Ohjelmassa tutustumme myös uuteen Mat Distrikt-ravintolaan Ullanlinnassa, kuuntelemme iltapäivärunon ja puhumme rakkaudesta sekä vastemielisestä musiikista. Iltapäivällä vieraana muusikko Alek Hills.
  • Maanantai-iltapäivässä musiikin lomassa käydään kokemassa Aistit -kokonaisuus Taidehallissa ja Finnjävel Salissa, tavataan Juhlat-yhtye, kokeillaan pelastava arkisafkavinkki, luetaan iltapäiväruno, puhutaan varpaiden rypistymisestä, shamanismista ja cocktailien historiasta.
  • Itsenäisyyspäivän iltapäivässä kuulemme mikä on maailman arvostetuin kokkikisa, kun haastattelussa on Bocuse d'or Finlandin presidentti Eero Vottonen. Kirjailija Ville Pernaa kertoo teoksestaan Pimeä vuosikymmen, Suomi 1968-81 ja henkilöhaastattelussa juontaja, viihteen monitoimimies Jussi Heikelä. Lisäksi asiaa murteiden trendikkyydestä, suomalaisesta viinikulttuurista, halauksista, etätyön nurjista puolista ja mielikuvien puuttumisesta. Studiossa Anikó Lehtinen.
  • Anikon alkuillassa kuulemme mitä kaikkea voi tehdä ilmaiseksi Helsingissä. Luvassa myös coverbiisejä ja päivän levynä Tony Joe Whiten klassikko The Train I´m on. Lisäksi asiaa vitkuttelusta, vehnän geeniperimästä, kokkaamisesta sipsien kanssa ja kadonneesta kaupungista. Päivän runon Saima Harmajaa.
  • Anikon iltapäivässä haastattelussa amerikkalainen ruoka- ja juoma-asiantuntija, reissaava toimittaja Herlinda Heras, jolta kuulemme mitä rapakon takana tapahtuu ruoka- ja juomapuolella sekä mitä kaikkea Heras on kokenut monien reissujensa aikana. Lisäksi ohjelmassa asiaa onnesta, ääniarkeologiasta, coverbiiseistä, navettakissoista ja SilkkiSaarasta. Lisäksi matkataan Itä-Helsingissä ja esittelyssä päivän runo.
  • Anikon kesässä matkaillaan Tampereella. Dekkarina suomijännitystä ja runona kesäklassikkoa, juomasuositusten kera. Asiaa myös avaruuden muodosta, alastomuudesta ja Bloody Mary- salaatista. Päivän kesälevynä Häiriköiden Sama Tuli.
  • Anikon alkuillassa matkavinkit Kotkaan, Lappeenrantaan ja Savonlinnaan, dekkarina mustaa huumoria. Päivän runo on eroottista hehkutusta, sensuellin juoman kera. Asiaa myös ultimaalisesta sipsireseptistä. Päivän kesälevy Bällarby Singersiltä.
  • Anikon alkuillassa luetaan arkeologiadekkareita ja Eeva Kilven runoja, heitetään kotimaanmatkailuvinkkejä Kainuusta, Joensuusta ja Valamon luostarista sekä leivotaan porkkanakukkoa. Kesäalbumina ruoditaan Duran Duranin Arena-livelevyä. Lisäksi asiaa vastuullisesta retkeilystä, mustekaloista ja hyttyskatroitusbiisistä.
  • Anikon iltapäivässä luetaan ruotsalaisdekkaria kahvin kera, käydään ihmettelemässä Porin, Vaasan ja Raippaluodon nähtävyyksiä ja kerrotaan Oulun ruokamatkailuvinkit. Päivän runo on Aila Meriluodon ja kesäkokkailua tehdään paprikasta. Ohjelmassa myös Little Italy Festival- skaba!
Näytä lisää