23.3.2017

Podcast: Hanno Möttölä: ”March Madness, jossa Lauri Markkanen loistaa, on jalkapallon MM-kisojen jälkeen maailman hienoin urheiluturnaus”

Jos kuuntelet vain yhden keskustelun March Madnessista, Lauri Markkasesta ja yliopistokoripallosta ennen Arizonan ja Xavierin välistä Sweet Sixteen -ottelua perjantaiaamuna, kuuntele tämä.

 

Urheilutoimittajat Antti-Jussi Sipilä ja Joonas Kuisma puhuivat Radio Helsingin iltapäivässä Anton Vanha-Majamaan kanssa siitä, miksi yliopistokoripalloa kannattaa seurata, ja mitkä ovat Lauri Markkasen edustaman Arizonan mahdollisuudet parhaillaan käynnissä olevassa March Madness -turnauksessa. NBA:ssa ensimmäisenä suomalaisena pelanneen Hanno Möttölän kanssa spekuloitiin, millä numerolla Lauri Markkanen varataan NBA:han, mikäli Markkanen päättää ottaa urallaan seuraavan askeleen.

Helsinki Basketball Academyssa Markkasta valmentanut Möttölä kertoi myös omasta suhteestaan kisälliinsä ja siitä työstä, jota Pohjois-Haagan Yhteiskoulussa ja Mäkelänrinteen lukiossa toimiva HBA tekee. Akatemian tehtävä on varmistaa, ettei yksikään nuori koripalloilija lähde maailmalle ennen kuin on valkolakki päässä.

”Jos olisin tänä päivänä lähtenyt Yhdysvaltoihin, olisin voinut tehdä vielä hienomman uran. Toivon, että pystymme auttamaan Lauria ja muita nuoria, etteivät he tee samoja virheitä kuin me, jotka ollaan vähän yksin lähdetty maailmalle.”

Xavierin ja Arizonan välinen ottelu striimataan suorana Yle Areenassa perjantaiaamuna kello neljä A-J Sipilän selostamana. Kuuntele podcast!