Ohjelma: Omaa luokkaa

10.5.2018

Hankalat naiset

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Hankala nainen on äänekäs, tuo esiin omia ajatuksiaan ja vaatii muilta vastavuoroisuutta sekä työelämässä että ihmissuhteissa. Tässä jaksossa Mia, Saara ja vieras Senni “Tahdon-Senni” Moilanen keskustelevat rooleista joita naisoletetuille asetetaan ja siitä, miten rooleihin itse myös huomaamattaan lankeaa.

Jaksossa käsitellään myös vastentahtoisesti selibaatissa eläviä miesasiamiehiä, joille ei näiltä hankalilta naisilta löydy hirveästi sympatiaa.

Suositukset:

Saara
Instagramissa @venuslibido ja @riikkasormunen : upeaa voimauttavaa kuvataidetta. Seuratkaa, ihastukaa ja erityisesti jos on rahaa, tukekaa feministisiä taiteilijoita ostamalla teoksia tai printtejä.

Senni
Ole lukematta uutisia. Uutisten tuoma maailmantuska aiheuttaa riittämättömyyttä maailmanparannussaralla, koska ei pysty tekemään kaikkea. Tärkeät asiat saa tietää vaikka ei seuraisikaan uutisia, mutta ilman jatkuvaa uutisvirtaa pystyy keskittymään paremmin juuri siihen omaan maailmanparannusprojektiin. Toinen suositus on rintojen tarkkailu, sillä vaikka rintasyövän uhka on laajasti tiedossa, rintojen tarkkailu unohtuu helposti.

Mia
HBO tv-sarja I’m dying up here käsittelee aloittelevien koomikkojen vaikeuksia ja onnistumisia 70-luvun Los Angelesissa. Vastassa on seksistinen ja rasistinen yhteiskunta sekä vaatimus pärjätä ilman palkkaa kunnes saa naamansa telkkariin, mikä onkin kaikkien koomikoiden unelma. Sarjassa käsitellään yhteiskunnan langettamia rooleja ja niitä vastaan taistelua sekä niiden hyödyntämistä.