Anne ja Heikki Show

Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen ovat parhaat työkaverit, vaikka he ovat intohimoisesti eri mieltä lähes kaikesta. Anne on kiihkeä feministi, Heikki herkkäsieluinen markkinatalousmies.

Annen ja Heikin maailmankuvien törmäyksestä syntyy hauska, mutta syvältä kouraiseva politiikan, yhteiskunnan ja talouden ajankohtaisohjelma.

Anne ja Heikki Show keskiviikkoisin klo 15.00.

Yhteistyössä Suomen Ekonomit.

 

Podcast - pelkkää puhetta

Näytä lisää

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 13.4.2022 15.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Kuka ei ole 75-prosenttisesti sosiaalidemokraatti? Anne ja Heikki Show'n päätösjaksossa aiheena ovat suuret teemat. Heikin mielestä kunnon ihmisellä pitää olla yhteiskunnallisia periaatteita. Itse hän ylistää vapautta, vaikka väittääkin olevansa 75-prosenttisesti sosiaalidemokraatti. "Kuka ei?" Anne vannoo pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja feminismin nimiin. Annen mielestä hyvään elämään kuuluvat myös juhlat ja Sirkka Turkan runot. Anne ja Heikki kiittävät kaikkia kuulijoitaan – tätä ohjelmaa on ollut ilo tehdä!
 • Vapaavuori, Olympiakomitea ja #metoo. Kokoomuspoliitikko Jan Vapaavuoren sekoilu Olympiakomitean johdossa on johtanut siihen, että seksuaalista häirintää tai ahdistelua on yritetty peitellä. Muutenkaan häirinnän uhrit eivät uskalla tulla Suomessa esiin. Onko koko #metoo on mennyt pieleen? Aiheina myös kehysriihi ja Mestarit Areenalla. Voivatko mestarit olla myös naisia? Anne ja Heikki sanovat kyllä.
 • Ihan tavallisia suomalaisia äärioikeistolaisia. Tämän viikon jaksossa Anne ja Heikki puhuvat Yleisradion uudesta Suomineidot-realitystä. Sarjan päähenkilöt ovat nuoria naisia – joista kaksi on äärioikeistolaista. Mitä pitää ajatella arkea ja rakkauselämää kuvaavasta sarjasta? Natsikortti viuhuu myös Venäjällä, jonka propagandakoneisto tuottaa valheita Ukrainasta. Asiaa myös miesten koruista – hankkiiko Heikki helminauhan?
 • Entiset suurmiehet Esko Aho ja Spede Pasanen. Nato-tuska repii puolueita, vain porvarilla on helppoa, väitetään tämän viikon jaksossa. Esko Aho oli viime hetkeen saakka venäläispankin palveluksessa – mihin entiset pääministerit pitäisi oikein laittaa? Puhetta myös Spedestä ja seksuaalisesta väkivallasta.
 • Leipää ja energiataloutta. Anne kysyy, miten Suomen ja Euroopan energiahuolto hoidetaan tulevaisuudessa Venäjästä riippumattomasti. Heikillä ei ole vastauksia. Puhetta myös ruoasta, Anne kertoo, että puhuu mieluummin politiikasta kuin häärii keittiössä. Heikki sanoo tekevänsä juuri päinvastoin ja alkaa saarnata hyvän leivän merkityksestä ihmisen elämässä. Anne pyörittää silmiään, mikä ei näy radiossa.
 • Putin hyökkäsi, Suomi säikähti. Venäjän järkyttävä hyökkäyssota Ukrainaan on pelästyttänyt suomalaiset. Pelko purkautuu aggressiona, kansa haluaa Natoon. Muuttuiko maamme henkinen ilmapiiri pysyvästi, kysyvät Anne ja Heikki.
 • Uskontojakso: Kirkko, valtio ja punavuorelaisuus. Heikki vaatii mahtipontisesti kirkon ja valtion erottamista. Anne pitkästyy ja sanoo kuulleensa samat jutut kaikilta kirkosta eronneilta punavuorelaisilta. Tunnelman tiivistyy, kun Anne kertoo olevansa uskovainen ja Heikki ateisti. Päivi Räsänen mainitaan!
 • Armoa Iiris Suomelalle! Jakson aiheena aluevaalit, jotka harmillisesti jäivät helsinkiläisiltä väliin. Anne ja Heikki ovat armollisella tuulella, armoa riittää niin voittajille kuin häviäjillekin. Vaalien lisäksi puhetta kouluruoasta sosialismin ilmenemismuotona.
 • Älä seuraa johtajaa! Kauden toisessa jaksossa haukutaan pomoja ja puhutaan saduista. Annen lempisatu on Pieni merenneito, jota Heikki tietenkin inhoaa, koska tykkää taikahevosista.
 • Tulevaisuuden suuret visiot. Vieraana Martin Paasi.
 • Heikki pitää palopuheen siitä, miksi myös pieniä asuntoja pitää saada rakentaa kaupunkeihin. Anne ei halua asua teräksestä ja lasista rakennetussa koirankopissa vaan italialaisessa palazzossa. Lisäksi tapaus Hesburger sekä väittelyä siitä, tappaako pariskuntien yhteinen tv:n katselu seksin.
 • Suomessa vallitsee kaunisteltu käsitys siitä, miten raakaa sotaa Afganistanissa on käyty, saarnaa Anne. Heikin mielestä tiederahoituksen leikkaukset ovat häpeä kansakunnalle. Venlojen viestissä Annen joukkue ylsi sijalle 440.
 • Jaksossa Anne ihmettelee hallituksen koronapassisekoilua. Heikki on ylpeä Suomen huonosta urheilumenestyksestä. Ilmastonmuutos ja kapitalismi vievät hymyn juontajakaksikon huulilta.
 • Juhannusjaksossa Anne ja Heikki puhuvat oluen juonnista ja kääntymyksestään alkoholittomien ystäviksi. Onko Halla-ahon luopuminen ovela strateginen veto vai jotain vielä jännittävämpää? Elokapina loputtoman identiteettipolitiikan välineenä turhauttaa Heikkiä. Ohjelma jää kesätauolle ja palaa elokuussa.
 • Jakson aiheena kuntavaalit. Heikki tekee henkilökohtaisia paljastuksia ja Anne ruotii vihreiden tappiota armottomaan tapaansa. Ohjelmassa selviää myös, kumpi juontajista on kasvissyöjä ja kumpi syö leikkeleitä suoraan paketista.
 • Anne ei usko, että muutamme kaikki Kuhmoon tekemään etätöitä, vaikka Annika Saarikko toivoisi. Heikki kertoo miten hänen identiteettinsä ihmisenä ja miehenä rakentuu hänen polkupyörälleen. Lisäksi kannatetaan ruuhkamaksuja ja kuullaan Annen kynsikkäistä.
 • Viikon aiheina muun muassa Hjallis Harkimo ja pienpuolueet. Tarvitaanko erillistä feminististä puoluetta, voiko oikeistolainen olla feministi ja miksi Liike Nyt on olemassa? Heikki kertoo järkytyksestään, kun vaalikone tarjosi hänelle demaria. Annen mielestä Suomi vaikenee yhteiskuntaluokasta.
 • Jaksossa kuullaan karmiva saarna työterveyshuollosta. Anne kertoo olevansa radikaali. Lisäksi juontajat arvioivat Krista Kiurua sekä kovana poliitikkona että mielikuvituksettoman huumorin kohteena. Vertailussa Kouvola ja Suomussalmi. 11.40 Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto.
 • Tässä Anne & Heikki Show'ssa pääministeri Sanna Marinin ahdistus omasta valta-asemastaan ärsyttää Heikkiä. Anne ihmettelee suomalaisten jakomielistä suhtautumista EU:hun. Entä voiko henkilö, joka kokee syntyneensä taiteilijaksi, siivota Prismaa?
 • Anne & Heikki Show’n toisessa jaksossa käsitellään kokoomusta, AC/DC:tä ja parinvalintaa. Heikki paljastaa olevansa porvari, Anne kehuskelee kainuulaisilla juurillaan. Kivaa päivää, muista lopettaa työt ajoissa ja mennä nauttimaan kesästä!
 • Kaikkien aikojen ensimmäinen Anne & Heikki Show käsittelee hallituksen talouspolitiikkaa, Mikko Alataloa ja keskustalaisuutta. Ohjelmassa selviää myös, mikä on Vicky Rostin Sata Salamaa -kappaleen oikea tulkinta.
Näytä lisää