16.4.2020

Suvi Auvinen ja Pekka Sauri luotsaavat Radio Helsingin uutta keskusteluohjelmaa

Auvinen ja Sauri on Radio Helsingin uusi syksyllä 2020 alkava keskusteluohjelma, johon otetaan keväällä kolmen erikoisjakson varaslähtö.

Suomen rohkeimpien keskustelijoiden joukkoon lukeutuvat Suvi Auvinen ja Pekka Sauri vastaavat tänä keväänä ja tulevana syksynä kuulijoiden kysymyksiin Radio Helsingin uudessa ohjelmasarjassa Auvinen ja Sauri.

Tavoitteena on luoda keskustelua hyvässä hengessä. Ohjelma on tekijöidensä mukaan vastaveto nykyiselle aggressiiviselle ilmapiirille, jossa vastausten on löydyttävä heti, erilaisia mielipiteitä ei sallita ja kanssaihmisiä ei kuunnella.

Kevään kolmessa erikoisjaksossa keskitytään koronakevään tunnelmiin. Ohjelma jatkaa syksyllä kymmenosaisena sarjana, jossa käsitellään kuulijoiden lähettämiä kysymyksiä elämästä, kaupungista, koirista, sivistyksestä, somesta ja mistä tahansa, mikä kuulijoiden mieltä askarruttaa.

Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymys osoitteeseen:

auvinenjasauri@radiohelsinki.fi

Auvinen ja Sauri käsittelevät jokaisessa tunnin mittaisessa lähetyksessä puolenkymmentä isompaa kysymystä sekä kourallisen pieniä. Kevään lähetyksissä keskitytään maailman järkkyneeseen tilaan, ja myös syksyllä lähetykseen nostetaan aina vähintään yksi ajankohtainen aihe.

Kysymyksiin on valmisteltu vastauksia viikon aikana, mutta suorassa lähetyksessä saapuu vielä yksi toimituksen valitsema kysymys, johon ei ole valmistauduttu etukäteen.

Studiossa Suomen kärkevin ja mukavin keskustelupari

Suvi Auvinen tunnetaan kärkevänä keskustelijana, joka ei pelkää asettua poikkiteloin vallitsevaa mielipidettä vastaan. Hän on toimittaja, tietokirjailija ja ehkä Suomen tunnetuin anarkisti. Vuonna 2016 Auvinen aloitti radiouransa Radio Helsingissä kymmenosaisella Päivystävä anarkisti -ohjelmasarjalla. Suvi Auvinen on syntynyt vuonna 1984.

-Auvinen sanoo, että kevään mullistus herätti monet ajattelemaan suuria kysymyksiä. Maailman tila muuttui hetkessä jatkuvasta kiihdytyksestä äkkipysähdykseen. Valtava törmäys on järisyttänyt niitä perusteita, joiden varaan elämämme on rakennettu.

Pekka Sauri on mahdollisesti Suomen mukavin mies. Puheradion virallinen ääni puhui itsensä suomalaisten sydämiin Yölinja -ohjelman myötä 1987–2002. Sauri on toiminut Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja vaikuttanut merkittävästi Vihreiden syntyyn Suomessa. Pekka Sauri on syntynyt vuonna 1954.

– Koronakevät on nostanut jengissä esiin monenlaisia tunteita ja ahdistuksia. Ohjelmamme avaa uuden kanavan niiden purkamiselle ja jakamiselle, Pekka Sauri Sanoo.

Ohjelman tarjoavat kaksi säätiökentän rohkeaa uudistajaa, Kansanvalistusseura (KVS) ja Erätauko-säätiö.

KVS on sitoutumaton sivistyssäätiö, joka tuo pelotonta asennetta ja arkisivistystä kaikkien ulottuville. Erätauko-säätiön tavoitteena on tehdä Suomesta maailman parhaiten keskusteleva kansa.

– Tarvitsemme poikkeusaikoina uusia avauksia vuorovaikutukseen, ja uskomme tässä erityisesti radion voimaan. Olemme innolla mukana luomassa uutta ohjelmaformaattia Auvisen ja Saurin sekä Erätauko-säätiön ja Radio Helsingin kanssa, sanoo Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

– Kuunteleminen on muodissa ja siinä on ikiaikaista tyyliä. Se näkyy radion, podcastien ja rakentavan keskustelun nousevassa suosiossa. Erätauko-säätiö iloitsee tästä yhteistyöstä: hyvän keskustelun ja erilaisten ihmisten kokemuksien jakamisen mahdollisuudesta kaiken kummallisuuden keskellä, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sanoo.

Auvinen ja Sauri -ohjelman kolme erikoisjaksoa kuullaan keskiviikkoisin 22. huhtikuuta alkaen klo 11.00-12.00.