Koukussa

Koukussa esittelee addiktioita laidasta laitaan ja avaa niiden syntyä. Kyseessä on laajin addiktioita käsittelevä kokonaisuus, mitä Suomessa on tehty.

Ihmiselle voi kehittyä riippuvuus mihin tahansa toimintaan tai aineeseen, josta voi saada mielihyvän tunteita. Mutta milloin riippuvuus määritellään haitalliseksi? Miten sosiaalinen, psyykkinen tai fyysinen riippuvuus eroavat toisistaan? Mitä läheinen voi tehdä auttaakseen addiktia – ja itseään?

Jokaisella jaksolla on oma teemansa, johon Kinnunen pureutuu mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Luvassa on jaksoja muun muassa seksistä, ruoasta, sosiaalisesta mediasta sekä työstä. Teemojen mukaan valitut vieraat vaihtelevat tutkijoista lääkäreihin, terapeutteihin, hyvinvointivalmentajiin ja kokemusasiantuntijoihin.

Ohjelman juontaa Jussi Kinnunen ja taustatiimiläisenä toimii Sonja Sipilä.

Ohjelma on tällä hetkellä tauolla.

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 27.3.2018 13.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Koukussa-ohjelman viimeinen jakso pureutuu someriippuvuuteen. Miten sosiaalinen media vaikuttaa identiteettiimme ja käyttäytymiseen? Miksi some koukuttaa? Mitä aivoille tapahtuu, kun jäämme koukkuun? Jussin vieraina sosiaalisen median tutkija, sosiaalipsykologian tohtori Suvi Uski ja näyttelijä Roope Salminen.
 • Koukussa tutustuu extreme-addiktioihin. Elämyksiä, jännitystä, riskejä. Löytyykö huimapäisten lajien harrastajilta seikkailijageeni? Jussin vieraina geenitutkija Kirsi Auro Negenista & BASE-hyppääjä Markus Saari.
 • Jaksossa tutustutaan ostoriippuvuuden maailmaan. Mitä shoppailuaddiktion taustalta löytyy? Millaisiin ongelmiin ostoriippuvuus johtaa? Miksi talousongelmat ovat monelle niin häpeällisiä? Jussi Kinnusen vieraina studiossa toimitusjohtaja Juha Pantzar ja kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuusäätiöstä. Kokemusasiantuntijana näyttelijä Susanna Indrén.
 • Koukussa raottaa ovea seksiaddiktioiden maailmaan. Vieraina seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi Sexpo-säätiöstä ja kokemusasiantuntija Juki.
 • Teemana ruokariippuvuudet. Miten ruokariippuvuus eroaa syömishäiriöstä? Mitä ruokariippuvuuden taustalta löytyy? Mitkä ruoka-aineet toimivat triggereinä? Tietääkö keho mitä se tarvitsee? Miksi laihdutuskuurit eivät yleensä toimi? Kuinka koukusta päästään irti? Studiossa Jussin ja Sonjan vieraina Myllyhoitoyhdistyksen ruoka ja riippuvuus -projektin päällikkö Sanna Runsala, kokemusasiantuntijana itsetuntemusvalmentaja Eevi Minkkinen sekä elämäntapamuutosvalmentaja Tomi Kokko.
 • Teemana työriippuvuus. Miksi ja miten työ koukuttaa? Vieraina työnohjaaja ja mindfulness-valmentaja Aleksi Litovaara sekä kokemusasiantuntija Christine.
 • Teemana peliriippuvuus. Vieraina Peluurin Markus Sjöholm sekä kokemusasiantuntija Hanna Karmakka-Asare.
 • Teemana urheiluriippuvuus. Vieraina Vastaamon psykoterapeutti Antti Kiikko, sekä kokemusasiantuntijana terveysvalmentaja Kira Tiivola.
 • Teemana läheisriippuvuus. Vieraina Kalliolan perheterapeutti Aino Koskiluoma sekä kokemusasiantuntija Kirsi, jonka puolisolla on päihdeongelma.
 • Teemana kemialliset päihteet. Vieraina Jonna Nygren-Jäntti sekä lääkäri Simo Granat.
Näytä lisää