Ohjelma: Koukussa

30.1.2018

Miten läheisriippuvainen suhde katkaistaan?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Jakson teemana läheisriippuvuus. Vieraina Kalliolan perheterapeutti Aino Koskiluoma sekä kokemusasiantuntija Kirsi, jonka puolisolla on päihdeongelma.

Läheisriippuvainen ottaa helposti vastuunkantajan, pelastajan ja huolehtijan roolin toimimattomassa perheessä, ja tekee sen oman hyvinvointinsa kustannuksella. Läheinen saattaa kokea olevansa tarpeellinen vain kun auttaa toisia. Samalla hän voi jopa pahentaa esimerkiksi päihderiippuvaisen ongelmaa.

Jaksossa pohditaan läheisen jaksamista ja kuinka tämä voi auttaa itseään (sekä kumppania) jatkamaan itsenäistä elämää ilman häpeää. Miten riippuvuussuhde katkaistaan? Entä miten lapsia voi suojella? Läheisriippuvuus on yhtä raastava kuin muutkin riippuvuudet, vaikka se ilmenee eri tavalla. Tilanne on usein myös vaikea tunnistaa.

Koukussa-ohjelma esittelee addiktioita laidasta laitaan ja avaa niiden syntyä. Kyseessä on laajin addiktioita käsittelevä kokonaisuus, mitä Suomessa on tehty. Ohjelman tarjoaa: Eiran Päihdeklinikka, Negen, Peluuri, Kalliola ja Penno.