Ohjelma: Kaupunkielämää

9.6.2022

You X summer kick-off fest

Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-podcastissa aiheena You X summer kick-off fest la 11.6. Vieraina Marjan Mohamud ja Alejandro Ramirez Perez.

Kesä tulee viimein, ja sen alkua juhlitaan You X Summer Kick-Off Festillä! Tiivistämöllä lauantaina 11.6. nautitaan hyvästä musiikista, monipuolisesta ruoasta ja kesäisestä tunnelmasta.

Esiintymässä ANI, Averagekidluke, SAFIRA & friends, Luukas Oja, WIBE ft. DJ FunkID & Alikulku, Leomi, Rocky Rinne, Ramithawi, Lehtolapset, Niko Prada, DJ:t Diron, Zeze, Daxn ja Perttu.

Menovinkit:

Helsinki tarjoaa jälleen kymmeniä eri kesänviettotapoja koululaisille ja nuorille. Tulevana kesänä on tarjolla ennätysmäärä nuorten itsensä järjestämää toimintaa ja tapahtumia. Kesäloman tarjonta on koottu osoitteeseen nuorten.hel.fi

Uimarantakausi alkaa 6. kesäkuuta

Rantapelastajat aloittavat työskentelyn Helsingin uimarannoilla 6. kesäkuuta. Rantapelastajat päivystävät biitseillä päivittäin 14. elokuuta asti, myös pyhäpäivinä ja esimerkiksi juhannuksena. Kesän 2022 aikana uimista ei kuitenkaan suositella Marjaniemen uimarannalla, ja Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista rankkasateiden yhteydessä. Lisäksi tupakkalain muutos kieltää tupakoinnin suurilla yleisillä uimarannoilla. Uimarantavesien lämpötilat ja sinilevätiedot löytyvät tutusti osoitteesta ulkoliikunta.fi ja lisää tietoja uimarantakaudesta puolestaan osoitteesta helsinkiliikkuu.fi.

Kesän pelimaanantait Tapanila kirjastossa
6.6. -8.8., klo 16-19

Pelimaanantaissa pelaillaan yhdessä konsolipelejä kirjaston Nintendo Switchillä. Kaikki pelattavat pelit ovat ikärajattomia, eli sallittu kaikenikäisille. Tervetuloa pelaamaan!

Museoissa:

Helsingin kaupunginmuseo, Kuorokaruselli

Pe 10.6.2022 klo 13-15.30, Aleksanterinkatu 16
Falkmanin pihalla päästään kuulemaan useiden eri kuorojen esityksiä osana Finlands svenska sång- och musikförbundin Laulu- ja soittojuhlien kuorokarusellia.
Lue lisää: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

Ruiskumestarintalo, Pihasoittoa: Kukkanen

La 11.6. klo 14-15, Kristianinkatu 12
Kukkanen on amerikkalaisesta perinteestä ammentava folktrio, jonka suomenkielisessä musiikissa soivat ihmiskohtalot ja kaupunkitarinat. Juha Kareisen säveltämät ja sanoittamat laulut sovitetaan yhdessä, kaikki oheinen touhutaan välittömällä autotallimeiningillä.
Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki-päivä

Su 12.6. klo 14-17, Aleksanterinkatu 16
Helsinki-päivänä kaupunginmuseon aulassa puhutaan mielenterveydestä.
– klo 14 Jutta Ahlbeck “Häkistä mielisairaalaan, riivatusta potilaaksi. Suomen mielenterveyshoidon historiaa”
– klo 15 Martin Andersson ”Nikkilän sairaalan pimeä historia”
– klo 16 Jukka Cadogan ”Mielisairaaloiden potilastaiteesta sekä taiteen psykopatologiasta ennen ja jälkeen toisen maailmansodan”
Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

 

HAM, Helsinki-päivän ohjelmatarjonnassa kävelevä kontrabasso ja tanssivat opastukset

Su 12.6. klo 11.30-19, Eteläinen Rautatiekatu 8
Helsinki-päivänä, sunnuntaina 12.6. HAMissa kuullaan kävelevää kontrabassoa ja koetaan tanssivia opastuksia! Yläkerran kaarihalleissa, Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2020 -näyttelyssä, muusikko Ahti Lassila soittaa Walking bass -kierroksen ja oppaamme tulkitsee teoksia liikkeen kautta. Keskustelevalla opastuksella kuulet näyttelyn teoksista ja teemoista kiinnostavia lisätietoja.
Lue lisää: hamhelsinki.fi/tapahtumat

Kulttuurikeskuksissa:

Stoassa Itäkeskuksessa on tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina kello 19 Nordic Hip Hop to the Stage. Tuore kokoonpano pohjoismaisia huippubreikkareita tuo liikekielensä lavalle ranskalaisen koreografi Mehdi Ouachekin johdolla. Tapahtuma on osa URB22-festivaalia, joka on Kiasma‐teatterin vuodesta 2000 lähtien järjestämä kaupunkitaiteen ja ‐kulttuurin tapahtuma. Se esittelee muuttuvan kaupunki‐ ja nuorisokulttuurin vaikutusta nykytaiteen muotoihin. Liput 15/10 € museoshop.fi tai ovelta.

Huomenna torstaina Malmitalolla esiintymässä NEØV, kansainvälisesti arvostettu indierockyhtye, jonka muodostavat veljekset ja multi-instrumentalistit Anssi ja Samuli Neuvonen. Keikoilla yhtyeen kokoonpanoa vahvistaa Pariisin Keväästäkin tuttu Jussi Hietala. Malmitalossa yhtye nähdään erityisellä visuaalisuuteen panostavalla keikalla, jonka valosuunnittelusta vastaa Jere Suontausta. Liput 16/13 € lippu.fi:stä. Keikka alkaa kello 19.

Helsinki-päivänä sunnuntaina 12.6. pääsee kokemaan unohtumattomia hetkiä kulttuurikeskuksissa, kun tarjolla on kaupunginosakeikkoja ja ohjelmaa koko perheelle. Esimerkiksi Mikael Gabriel palaa sinne, mistä kaikki alkoi – keikalle Helsingin Malmille vetämään setti DJ:n kanssa Ala-Malmin puiston lavalla. Lisätietoja saa netistä helsinkipaiva.fi ja kulttuurikeskusten sivuilta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Stoa: Nordic Hip Hop to the Stage

Ke 8.6. klo 19 ja to 9.6. klo 19, liput 15/10 €, https://museoshop.fi/tuote/urb-22-nordic-hip-hop-to-the-stage-useita-ajankohtia/

Tuore kokoonpano pohjoismaisia huippubreikkareita tuo liikekielensä lavalle ranskalaisen koreografi Mehdi Ouachekin johdolla. Teos on syntynyt residensseissä Pariisissa ja Helsingissä Nordic Hip Hop to the Stage-projektissa, joka pyrkii lähentämään hip hop-kulttuurin ja näyttämötaiteen kentät. Kokoonpanosta viisi tanssijaa esittää tämän lisäksi ensimmäiset sooloteoksensa.

URB on Kiasma‐teatterin vuodesta 2000 lähtien järjestämä kaupunkitaiteen ja ‐kulttuurin tapahtuma, joka esittelee muuttuvan kaupunki‐ ja nuorisokulttuurin vaikutusta nykytaiteen muotoihin. URB tekee tilaa keskeneräisyydelle, mahdollistaa kokeiluja sekä yhdistää yhteisöjä, taiteilijoita ja toimijoita. Tänä vuonna festivaali kietoutuu Kiasmassa nähtävän ARS22-näyttelyn teemoihin, joita ovat yhteen tuleminen, yhteisen maailmamme tutkiskelu ja kokemusten jakaminen taiteen avulla.

Lisätietoja: http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/7E723CCD416CCBB02D476DB86584F5D0/Nordic_Hip_Hop_to_the_Stage

Malmitalo, A la Malmi -klubisarja: NEØV

to 9.6. klo 19, liput 16/13 €, https://www.lippu.fi/artist/alamalmi/

NEØV on kansainvälisesti arvostettu indierockyhtye, jonka muodostavat veljekset ja multi-instrumentalistit Anssi ja Samuli Neuvonen. Keikoilla yhtyeen kokoonpanoa vahvistaa Jussi Hietala (mm. Pariisin Kevät, Rubik, J.Tala). NEØV levyttää saksalaiselle Clouds Hill -levymerkille (mm. The Mars Volta). Malmitalossa yhtye nähdään erityisellä visuaalisuuteen panostavalla keikalla, jonka valosuunnittelusta vastaa Jere Suontausta.

Lisätietoja: http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/event/511D2373955E9CA8EB31115705E2EF75/NE_V