Ohjelma: Kaupunkielämää

7.6.2023

Vietä koko kesä Espalla!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Nyt siirrytään kesäkauteen ja ulos puistoon! Espan lavalla on tarjolla tänä kesänä yhteensä yli 200 tapahtumaa.

Espan lavalla tänäkin kesänä perinteiset Jazz-Espa (31.7.–5.8.) ja Etno-Espa (7.–16.8.). Ulkomaisia tähtivieraita ovat nähdään myös, kuten Breabach (SCO) 11.7., Jesse van Ruler Trio (NED) 16.7., Dallahan (SCO) 17.8. ja Firelight Trio (UK) 1.9.

Espan lavan kesän ohjelmasta kertomassa lavan tuottaja Laura Pyrrö ja Savoyn tuottaja Joni Käenmäki. Puhutaan myös Tuomo & Markus -keikasta Savoyssa.

Menovinkit:

Helsingin kaupunginmuseo: Katajanokan jugend -arkkitehtuurikävely
Ke 7.6. klo 15–16.30

Lähde ainutlaatuiselle makumatkalle ja tutustu Helsingin ruokakulttuurin historiaan! Kävelykierroksella tutustutaan helsinkiläiseen kahvila- ja ravintolakulttuuriin sekä kuulemme millaista tori- ja hallikauppa on pääkaupungissamme. Opastetulla makumatkalla kuulemme millä tavoin suomalainen ruokakulttuuri on kehittynyt ja millaisena se näkyy meille tulevaisuudessa. Kaupunginmuseon kävelykierrokset ovat suosittuja ja monet niistä täyttyvät nopeasti. Suosittelemme lipun ostamista ennakkoon: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

Helsingin kaupunginmuseo: Kulttuurivaihto taiteen ja tieteen alalla: Mihin sitä tarvitaan?
To 8.6. klo 17–19

Tervetuloa Helsingin kaupunginmuseoon opastetulle Being Black -näyttelykierrokselle. Näyttelyyn tutustumisen jälkeen syvennytään kulttuurivaihdon merkitykseen paneelikeskustelun merkeissä. Paneelikeskustelussa mukana ovat Villa Karon alumnit filosofian professori Mikko Yrjönsuuri, kuvataiteilija Anna Retulainen ja valokuvaaja Stefan Bremer. Kommenttipuheenvuoron esittää kuvataiteilija Teemu Mäki.

Katso lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

Helsingin kaupunginmuseo: Katajanokan jugend-arkkitehtuurikävely
To 8.6. klo 17–18.30

Tutustu Katajanokan upeaan arkkitehtuuriin opastettuna! Kävelykierros lähtee kaupunginmuseolta ja esittelee maamme suurinta yhtenäistä jugend-asuinaluetta. Kierroksella tutustutaan Katajanokan kaupunginosan syntyyn ja ihastellaan alueen kansainvälisestikin tunnettuja huippukohteita. Kaupunginmuseon kävelykierrokset ovat suosittuja, ja monet niistä täyttyvät nopeasti. Suosittelemme lipun ostamista ennakkoon: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

Ruiskumestarin talon pihasoittoa: Kuku kultainen käkönen – eläinlauluja ja laulajan elämää
La 10.6. klo 14–15

Ruiskumestarin tunnelmallisella sisäpihalla soi elävä musiikki kesän jokaisena lauantaina klo 14! Lauluyhtye Inehmo saapuu esittämään suomalaista kansanrunoa sukukansojen sävelin: inkeriläiset, karjalaiset, mordvalaiset, setu-, udmurtti- ja marimelodiat siivittävät eläintarinoita ja laulajan vaiheita. Vapaa pääsy. Lisätiedot: ruiskumestarintalo.fi.

Hakasalmen huvila: Go, lovely Rose – Kuoromusiikin kukkasia
Su 11.6. klo 14–15

Cantabile johtajanaan Dominik Vogt tarjoilee kesäisen kimpun kuoromusiikin kukkasia ja nupusta puhkeavia harmonioita. Tunteikkaan konsertin säveltäjänimiin kuuluvat muun muassa Paul Hindemith, Frank Bridge, Nils Lindberg, Eric Whitacre sekä romanttisten suomalaisten klassikoiden taitajat Leevi Madetoja ja Nils-Eric Fougstedt. Hakasalmen huvilan matineat sisältyvät sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi.

Kaunissaareen on pykätty kolme komeaa puutelttaa

Sipoon saaristossa sijaitsevassa kauniissa saaressa on vuokrattavissa kolme komeaa puutelttaa, joita voi varata kätevästi Varaamosta, eli osoitteesta varaamo.hel.fi. Puuteltta soveltuu majoittumiseen 1–2 henkilölle, ja teltan yhteydessä on pieni terassi, kaksi tuolia ja pöytä. Puuteltan vuokra on 30 €/päivä ja varausaika alkaa kello 12.00 ja päättyy seuraavana päivänä kello 10.00. Kaunissaareen pääsee kätevästi Vuosaaresta Pörtö Linen kyydillä, ja jo merimatka Kaunissaareen on elämys! Puuteltat siis varaukseen osoitteesta varaamo.hel.fi!

Uimarantakausi alkaa kesäkuussa

Helsingin uimarantakausi alkaa kesäkuussa, ja rantapelastajat päivystävät uimarannoilla tänä vuonna 5. kesäkuuta alkaen ja 13. elokuuta asti. Kyseisenä aikana rantapelastajat päivystävät Aurinkolahden ja Hietarannan uimarannoilla päivittäin kello 10−20, sekä Munkkiniemen, Lauttasaaren, Pikkukosken, Mustikkamaan, Tuorinniemen, Laajasalon, Marjaniemen, Rastilan, Ison Kallahden, Kallahdenniemen uimarannoilla kello 10−18, myös pyhäpäivinä ja esimerkiksi juhannuksena. Aiempien kesien tapaan uimarantojen vesien lämpötilat ja sinilevähavainnot päivitetään päivittäin ulkoliikunta.fi-palveluun.

Lisätietoja: https://liikunta.hel.fi/fi/articles/yleinen/uimarantakaudella-turvallisuus-on-kaiken-a-ja-o