Ohjelma: Kaupunkielämää

13.9.2023

Tervetuloa kirjastoon ekaluokkalaiset!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastot lahjoittavat yhdessä kustantajien kanssa syksyn uusille ekaluokkalaisille ikioman kirjan. Samalla kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon, joko opettajan johdolla tai perheen kanssa.

Njassan vieraaksi saapuvat pedagoginen informaatikko Piia Bågman Kallion kirjastosta sekä lasten ja nuorten erikoiskirjastonhoitaja Sini Helminen Oulunkylän kirjastosta.

Menovinkit:

Tulevaisuus tänään -tietokirjailijakiertue Itä-Helsingin kirjastoissa 18.9. alkaen 

Tänä syksynä Itä-Helsingin kirjastoissa järjestetään Tulevaisuus tänään -tietokirjailijakiertue. Kirjailijavieraana kiertueella ovat Minna Koskelo, Jaana Kanninen, Sixten Korkman, Rinna Saramäki, Elisa Aaltola, Petteri Järvinen ja Marjaana Toiminen.

Tulevaisuus tänään -kiertueella pohditaan tietokirjailijoiden ja asiantuntijoiden kanssa sitä, miltä tulevaisuus näyttää tämän päivän vinkkelistä, ja toisaalta miten tämän päivän toiminta ja ratkaisut muovaavat tulevaisuuden näkymiä.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa!

Helmet.fi/tulevaisuustanaan.

Helsingin kaupunginmuseo: Puistokatujen kummitukset -kummituskävely pe 15.9. klo 17–18.30 

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Opastuksella tutustutaan muun muassa kaupungin vanhimman kivitalon karmivaan ullakkoon, Ruttopuiston kummittelijoihin, ravintola Kappelin aaveeseen ja Aleksanterin teatterin levottomaan sieluun. Kävely alkaa kaupunginmuseolta ja päättyy Glo Hotel Artiin.

Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Falkmanin ateljee, museon salainen aarre 

su 17.9. klo 12–15

Harva tuntee kaupunginmuseon uumenissa sijaitsevan Suomen vanhimman säilyneen taiteilija-ateljeen, jonka ruotsalaissyntyinen kuvataiteilija Severin Falkman (1831–1889) rakennutti itselleen 1872. Tunnelmalliseen ateljeeseen pääset nyt kurkistamaan keskusteluoppaan johdolla.

Vapaa pääsy. Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi.

Ruiskumestarin talo: Martta Bröyer -erikoisopastus 

la 16.9. klo 14–15

Modernin tanssin pioneereihin Suomessa kuulunut tanssitaiteilija Martta Bröyer (1897–1979) ansioitui myös kulttuuriperinnön vaalijana ja pelasti historiallisen sukutalonsa Kristianinkatu 12:n. Opastus tutustuttaa omalaatuisen ja omapäisen taiteilijan vaiheisiin kodikkaassa Ruiskumestarin talossa, jonka huoneet näyttäytyvät tällä kierroksella aivan uudessa valossa.

Vapaa pääsy. Lisätiedot: ruiskumestarintalo.fi 

Maksuttomat Perhehulinat alkavat jälleen syyskuussa ympäri Helsinkiä! 

Suositut, maksuttomat ja omatoimiset koko perheen Perhehulinat alkavat jälleen syyskuussa ympäri Helsinkiä. Perhehulinat tarjoavat alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen tilan, jossa voi liikkua yhdessä omatoimisesti ja maksuttomasti. Toiminta on kaikille avointa, eikä Perhehulinoihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikki Perhehulinoista löytyvät välineet ovat vapaasti perheiden käytössä. Toiminta ei ole ohjattua, ja Perhehulinoissa lapsi on aina huoltajan vastuulla.

Täysin uusina Perhehulina-paikkoina aloittavat Kannelmäki ja Vuosaari. Muut hulinakohteet ovat ennalta tutut Kampin liikuntakeskus, Malminkartanon ala-aste, Käpylä, Talin jalkapallohalli, Pukinmäenkaaren peruskoulu, Tapanilan ala-aste, Pallomylly, Kurkimäen korttelitalo, Sakarinmäen peruskoulu ja Porolahden peruskoulu.

Kurkkaa tarkat Perhehulinoiden aikataulu- ja paikkatiedot liikunta.hel.fi. 

Hei 18–29-vuotias! Etsitkö edullista ja joustavaa tapaa harrastaa liikuntaa, tai haluaisitko kokeilla uusia lajeja? 

30 euron hintainen Nyt-liikunta-kortti on avain viidellekymmenelle viikkotunnille eri puolilla Helsinkiä, koko syksyn ajan. Treenaa joustavasti kodin, opiskelupaikan tai työpaikan lähellä. Nyt-liikunta tarjoaa joka viikko mm. sulkapalloa, kiipeilyä, aikidoa, capoeiraa, miekkailua ja yin-joogaa. Uusia tunteja tämän syksyn valikoimassa ovat tanssi-impro, Shorinji kempo ja lentopallo sekä erityisesti vasta-alkajille sopiva Slow flow jooga ja englanninkielinen Stretching for wellness. Voit kokeilla uutta lajia vaikka joka viikko. Sinä päätät!

Lue lisää ja katso koko viikkotarjonta liikunta.hel.fi.

Ethno Contemporary Ballet: FERTILITY 

Kanneltalo ke 13.9. klo 18

Ukrainalaisen Ethno Contemporary Ballet -ryhmän tanssiteoksessa käsitellään naisen kokemusta luomisesta nöyryyden, tottelemattomuuden ja tyttömäisen intohimon keskellä.

Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi, liput: lippu.fi.

Machu Picchu -yhtye & tietokirjailija Jaana Kanninen 

Kanneltalo pe 15.9. klo 17

Kanneltalon galleriassa esiintyy Macchu Picchu -yhtye klo 17–18, jonka jälkeen klo 18–19 tietokirjailija Jaana Kanninen kertoo kirjastaan Kaunis kuolema. Vapaa pääsy.

Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi.

Ennen et tiennyt mitä tapahtuu. Nyt tiedät!