Ohjelma: Espoo Talks

8.8.2018

”Tekoälyn maailma ei kuulu vain ammattikoodareille”

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Lastenkirjailija Linda Liukas tunnetaan teknologia-alan sanansaattajana. Hän on muun muassa ollut perustamassa Rails Girls -yhteisöä, jossa opetetaan tytöille ja naisille koodauksen alkeita ympäri maailmaa. Vuonna 2014 Liukas palkittiin Valtionpalkinnolla digitaalisen teknologian ymmärrettäväksi tekemisestä lapsille.

Supersuosittu Hello Ruby -sarja alkoi ohjelmoinnista ja ohjelmoijan ajattelutaidoista. Toinen kirja käsitteli sitä mikä tietokone on ja kolmas sitä, miten tietokoneet puhuvat toisilleen, eli mikä internet on. Neljännen, juuri ilmestyneen Ruby-kirjan teemana on tekoäly ja koneoppiminen.

Miten vanhemmat voivat auttaa lapsiaan kasvamaan työuriin ja tulevaisuuteen, joissa tekoäly on yhä suuremmassa roolissa? Entä mikä on Hello Ruby -sarjan tärkein viesti?

Espoo Talks on lähtölaskenta tämän vuoden Espoo-päivään, jota juhlitaan elokuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 24.-25. elokuuta. Espoo-päivä on Espoon suurin vuosittainen kaupunkijuhla, jonka koordinoinnista vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.