Ohjelma: Kaupunkielämää

16.2.2022

Talviloma Helsingissä

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-lähetyksessä talviloman tarjonnasta kertoivat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintäpäällikkö Satu Pusa sekä tuottaja Maria Karppinen Suvilahden Tiivistämöltä.

Menovinkit:

Stadin Talvirieha 22.2. klo 15.30-18.30, Olympiastadionilla

Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin Talvirieha muuttaa tänä vuonna urbaaniin ympäristöön, kun tapahtuman keskipisteenä on legendaarinen Olympiastadion ja sen lähialueet. Tapahtuman päätähtinä ovat lasten suursuosikit Ryhmä Haun Samppa ja Vainu. Ja onhan siellä paljon muutakin: hiihtoa, lumiukkoja, lumikenkiä, frisbeegolfia, kaupunkilumisotaa, kourupalloilua, tossulätkää.

Lisätiedot: https://helsinkiliikkuu.fi/talvirieha2022/

HAMiin kaksi yhden hinnalla – tuplasti iloa talvilomaan

Helsingin taidemuseo HAMiin pääsee nyt kaksi yhden hinnalla (koskee normaalihintaisia lippuja) ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Hiihtolomaelämyksiä perheelle tai yhdessä ystävän kanssa! Esillä on kaksi valloittavaa näyttelyä:

Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä: 1900-luvun alun radikaalit taidesuunnat Euroopassa hajottivat kuvataiteen perinteistä esittävää muotoa ja loivat uudenlaista väri-ilmaisua. Näihin kokeiluihin Greta ja Sulho heittäytyivät innolla. Taiteilijaparin katse kohdistui lähelle, omassa elämässä nähtyyn ja koettuun, niin arkeen kuin juhlaankin. Näyttelyn erityisenä painopisteenä ovat vangitsevat katumaisemat Helsingistä.

Tove Jansson: Eräät helsinkiläisten taidekokoelman rakastetuimmista teoksista ovat Tove Janssonin (1914–2001) käsialaa. Elämäniloa pursuavat freskot, Per Olov Janssonin valokuvat Toven elämästä sekä otteet dokumenttielokuvasta ”Haru – yksinäisten saari” luovat vaikuttavan kokonaisuuden – kuin kurkistuksen meitä kaikkia koskettaneen taiteen monitaiturin elämään! naapurikaupunkiimme

Armas Tallinna -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa 27.2. asti – vielä ehtii!

Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttely tarkastelee helsinkiläisten suhdetta Tallinnaan. Ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty. Hauskat – joskus hiukan nolotkin – yhä rakkaina vaalitut tunnelmat ulottuvat 1980-luvulta tähän päivään ja johdattavat kävijän eri puolille Tallinnaa. Näyttely on auki 27.2. asti ja sinne on vapaa pääsy. Helsingin kaupunginmuseossa koettavissa myös pysyvät näyttelyt Krunikan kortteleissa, Aikakone ja Helsingin valitut palat sekä ihastuttava Lasten kaupunki.

Malmitalon elokuvateatteri Kino Helios
avaa jälleen 16.2. alkaen. Ohjelmistossa mm. Hytti nro 6.
Katso koko ohjelmisto: http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/?q=helios&st=2022-02-16&et=2022-11-16&el=42&show=20

Caisassa 24.2. ensi-illassa Transparent Surfaces

Nykysirkusteos Transparent Surfaces on jäähyväisrituaali kulutuskulttuurille ja omistuskeskeiselle maailmankuvalle. Teos rakentaa alttarin romusta ja ihmiskehoista esiintyjien kiinnittyessä vuoroin toisiinsa, vuoroin metallin kappaleisiin. Tavanomaisten sirkusvälineiden puute synnyttää omaleimaista liikettä ja groteskia estetiikkaa. Transparent Surfaces haastaa sirkukselle ominaisen virtuositeetille rakentuvan esityskielen ja antaa haurauden, haavoittuvuuden ja uupumuksen näkyä esiintyjien kehoissa.
Lue lisää: http://www.caisa.fi/fi/tapahtumat/event/248A6A7524ECC4D9ABC6733A6CA33C2A/Transparent_Surfaces