Ohjelma: Kaupunkielämää

23.2.2022

Talviliikunta trendaa – Stadin hiihto-, luistelu- ja ulkoilumahdollisuudet

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Talviliikunta trendaa, jonka seurauksena etenkin hiihto, luistelu ja ulkoilupalvelut ovat nousseet kaikkien huulille. Runsaslumisina talvina Stadin kattava latuverkosto hemmottelee hiihtäjiä ja parhaimmillaan tarjolla on noin 200 kilometrin verran hiihtolatuja. Paloheinässä on latujen lumetusjärjestelmä, joka mahdollistaa ladun lumettamisen jo parin pakkaspäivän aikana, joka pidentää hiihtokautta sen molemmista päistä. Myös luistelukentillä riittää väkeä ja kymmenet kentät ja 10 tekojääkenttää ympäri Helsingin tarjoavat luistelun ja pipolätkän riemua keleistä riippuen aina helmi-maaliskuun vaihteeseen asti. Tälläkin talvikaudella kaupungin kaikilla tekojäillä luistelu on täysin maksutonta. Hiihdosta, kaupungin ulkoilupalveluista ja tekojäistä Kaupunkielämää-ohjelmassa kertoi Helsingin lähiliikuntayksikön päällikkö Petri Angelvuo.

 

Menovinkit:

 • Tee talvilomasta omannäköinen valitsemalla Helsingin kymmenistä lapsiperheille ja nuorille
  suunnatuista tapahtumista. Talvilomaviikko on täynnä maksuttomia elämyksiä mm. liikunnan,
  taiteen ja pelaamisen parissa. Lisätiedot: https://nuorten.helsinki/talviloma/
 • Kultturikeskus Caisassa 24.-27.2. nykysirkusesitys Transparent Surfaces. Transparent Surfaces haastaa sirkukselle ominaisen virtuositeetille rakentuvan esityskielen ja antaa haurauden, haavoittuvuuden ja uupumuksen näkyä esiintyjien kehoissa. Se nojaa esiintyjien, lavan täyttävän romun ja yleisön fyysiseen läsnäoloon ja vuorovaikutukseen. Lisätiedot:
  http://www.caisa.fi/fi/tapahtumat/event/248A6A7524ECC4D9ABC6733A6CA33C2A/Transparent_Surfaces
 • Tälläkin talvikaudella kaupungin kaikilla tekojäillä luistelu on täysin maksutonta. Maksuttomista
  yleisöluisteluvuoroista päästään nauttimaan viikon jokaisena päivänä. Tekojäiden ja
  luonnonjääkenttien kenttäkohtaisia tilannetietoja voi seurata ulkoliikunta.fi -palvelusta. Helsingin tekojääkentät: https://helsinkiliikkuu.fi/liikunta-jattaa-jaljen-tekojaita-ympari-helsinkia/