Ohjelma: Kaupunkielämää

8.11.2023

Sun Bodi – Kuntosalien hikinen historia

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-lähetyksessä aiheena oli Sun Bodi – Kuntosalien hikinen historia -näyttely, josta kertoivat museomestari Kari Himanen ja tutkija Pirkko Madetoja.

Menovinkit: 

Helsingin kaupunginmuseo: Falkmanin ateljee, museon salainen aarre
su 12.11. klo 12–15

Harva tuntee kaupunginmuseon uumenissa sijaitsevan Suomen vanhimman säilyneen taiteilija-ateljeen, jonka ruotsalaissyntyinen kuvataiteilija Severin Falkman (1831–1889) rakennutti itselleen 1872. Tunnelmalliseen ateljeeseen pääset nyt kurkistamaan keskusteluoppaan johdolla. Vapaa pääsy. Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Helsinkiä queeristi -opastus
ti 14.11. klo 17–18

Tutustu kaupunginmuseon Valitut palat -näyttelyyn queer-opastuksilla, jotka vievät Helsingin koteihin, kaduille, baareihin, puistoihin ja pusikkoihin. Kierroksella tutut paikat ja luutuneet käsitykset saavat uusia näkökulmia. Oppaana toimii Annina Wallner. Vapaa pääsy. Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi.

Hakasalmen huvila: Ruotsinkielinen yleisöopastus Katse Helsinkiin -näyttelyssä
la 11.11. klo 14–15

Ruotsinkielinen yleisöopastus Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia -näyttelyssä. Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, alle 18-vuotiaille ja Museokortilla vapaa pääsy. Lue lisää hakasalmenhuvila.fi.

Hakasalmen huvila: Kiehinä ja Raakku
su 12.11. klo 14–15 

Isänpäivän matineassa esiintyy kaksi Veera Voiman ohjaamaa mainiota kuoroa: iloisten frouvien kansanlauluryhmä Kiehinä sekä monipuolinen Roihuvuoren Raakku. Kuoroilta kuullaan muun muassa jylhiä, sielukkaita tai hauskoja kansanlauluja sieltä sun täältä, Chydeniusta ja Orffien Timo lähti pomppulinnaan!

Isänpäivän kunniaksi matineaan on vapaa pääsy. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi

Liikkeellä marraskuussa on pääkaupunkiseudulla vuosittain järjestettävä nykytanssifestivaali. Festivaali kutsuu kokoontumaan yhteen ja kokemaan taiteellisia teoksia sekä paikalliselta taidekentältä että ulkomailta. Se esittelee taiteilijoiden kriittistä ajattelua, visioita, kokemuksia, unelmia, avaten pieniä ikkunoita maailmaan, jossa elämme. . Vuoden 2023 festivaali järjestetään 2.–12. marraskuuta. Stoa ja Caisa ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin esityspaikkoja. Esitykset näkee osoittesta www.stoa.fi ja www.caisa.fi.

Kino Helios on elokuvateatteri Malmitalolla ja siellä pääsee näkemään uusia leffoja edullisempaan 8 euron hintaan. Tällä viikolla luvassa tänään ke 1.11. Andra Akten – toinen näytös ja perjantaina 3.11. Venetsian aaveet ja Sisarukset. Lisätietoja netistä malmitalo.fi.

Kaupungin tapahtumat kätevästi yhdestä paikasta: tapahtumat.hel.fi!

Liikuntakurssien loppuvuoden alennetut hinnat -50 % ja -70 %

Syksyn liikuntakurssien kausi on nyt pauttiarallaa puolivälissä ja sehän tarkoittaa sitä, että nyt niille kursseille, joissa on vielä tilaa, voi ilmoittautua super-edullisin hinnoin!

Näin loppuvuoden porrastus toimii:
28.10.–24.11. välillä ilmoittautuessasi saat 50 % alennuksen
25.11.–15.12. välillä ilmoittautuessasi saat 75 % alennuksen

Nyt on siis oivallinen tilaisuus kokeilla vaikkapa uutta lajia. Kursseille ilmoittaudutaan seuraavasti:

internetissä osoitteessa: liikuntakauppa.hel.fi
puhelimitse 09 310 87501 ma–pe klo 9.00–14.00
puhelimitse Liikuntaluuri 09 310 32623 ma–to klo 13.00–15.00

Helsingin kaupunginorkesterin muusikot konsertoivat marraskuussa kirjastoissa

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteinen kamarimusiikkikiertue on käynnistynyt tällä viikolla Munkkiniemen kirjastosta. Kiertueen aikana kuullaan konsertit 12 helsinkiläiskirjastossa.

Kiertueen ohjelmistoon kuuluu kamarimusiikkia 1900-luvun alusta, Astor Piazzollan argentiinalaisia tangoja, säveliä fagotille ja elektroniikalle sekä musiikkia ja tarinankerrontaa yhdistävä konserttikokonaisuus.

Kirjastokiertueen konsertit ovat kestoltaan puolisen tuntia ja niihin on vapaa pääsy.

Katso ohjelma: Helmet.fi/tapahtumat

 

Keskustakirjasto Oodi kutsuu kaikenikäiset kaupunkilaiset kirjajuhliin lauantaina 18.11.

Toista kertaa järjestettävät kirjajuhlat tutkailevat tänä vuonna nykyrunoutta ja runouden historiaa monissa muodoissaan. Kirjajuhlissa jaetaan ensimmäistä kertaa Oodin vuoden runoilija -arvonimi.

Päivän aloittaa lasten ohjelma ja päättää Vilma Jää duon konsertti. Keskusteluissa syvennytään suomalaisiin modernistirunoilijoihin Helvi Hämäläiseen ja Mirkka Rekolaan.