Ohjelma: Kaupunkielämää

29.11.2023

Sounds of Stoa | Kontula Electronic X Stoa: No Sleep ’til Stoa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-podcastissa aiheena on Sounds of Stoa on kulttuurikeskus Stoan elävän musiikin ja kaupunkikulttuurin tapahtumakokonaisuus, joka toteutetaan noin neljä kertaa vuodessa Stoan saleissa, ravintolassa ja aulassa. Haastattelussa Stoan johtaja Antti Sarpo ja Kontula Electronicista Juuso Juutilainen.

Menovinkit:

Paloheinässä hiihdetään!

Lumitykit ovat laulaneet sulosointujaan sen verran, ja Stadin hiihtoparatiisissa Paloheinässä on saatu ensilumen latua sivakointikuntoon. Sääolosuhteista riippuen latua saadaan enemmänkin tehtyä, mutta nyt on ainakin ensimmäiset tasatyönnöt otettavissa tämän talven latu-urakoinneista. Pääkaupunkiseudun latutilannetta voi seurata osoitteesta ulkoliikunta.fi.

Kevätkauden liikuntakursseille ilmoittautuminen starttaa maanantaina 11.12.

Vaikka vuotta on vielä jäljellä, koskaan ei ole liian aikaista kääntää katsetta tuleviin liikuntasuorituksiin! Helsingin kaupungin liikuntakurssien kevätkausi käynnistyy jälleen tammikuussa, ja tarjolla on runsaasti ohjattua liikuntaa ympäri Helsinkiä. Liikunnanohjaajat ohjaavat matalan kynnyksen liikuntaryhmiä niin liikuntaa aloitteleville, kuin aktiivisemmillekin liikkujille. Kevään kurssitarjontaa pääseekin jo selaamaan osoitteessa liikuntakauppa.hel.fi ja kalenteriin kannattaa nyt jo laittaa merkintä maanantain 11.12. kohdalle, koska silloin starttaa kurssien ilmoittautuminen.

Oodin 5-vuotissyntymäpäivää juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona

Keskustakirjasto Oodi on palvellut kaupunkilaisia Kansalaistorin reunalla jo huimat viisi vuotta! Oodia juhlitaan monipuolisen ohjelman kera tiistaina 5.12. klo 14 alkaen. Luvassa kakkua, tanssit Vallilan Tangon tahtiin ja ohjelmaa kaupunkiverstaalla. Perheen pienimpiä hauskuuttaa Klovni Lilli Pii. Luvassa myös puhetta kirjallisuudesta, kun pormestari Juhana Vartiainen, kirjailija Philip Teir, somevaikuttaja Nelli Orell ja POC-lukupiiri saapuvat kertomaan kokoamistaan lempikirjanäyttelyistä, jotka ovat esillä Oodissa 27.11.–10.12. Katso koko ohjelma osoitteessa oodi.fi ja tule mukaan juhlimaan!

Helsingin kaupunginmuseo: Joulunuket

la 18.11.–su 7.1.2024 klo 11–17

Joulukauden ajan Lasten kaupungin kristallihuoneessa askarrellaan omatoimisesti hauskoja jouluisia sorminukkeja paperista. Pajasta löytyy materiaalit ja ohjeet askarteluun. Paja on auki aina, kun museokin on. Tervetuloa! Vapaa pääsy. Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Talvinen kummituskävely

pe 1.12 klo 17–18

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Talvinen kummituskävely lähtee kaupunginmuseolta ja päättyy Ravintola Kappeliin, jonne voi jäädä sulattelemaan tarinoita omakustanteisen glögin äärellä. Kävely sisältää kaupunginmuseon muilta kummituskävelyiltä tuttuja tarinoita kaupungintalon harmaasta rouvasta Svenska Teaternin seitsemään aaveeseen. Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Pikkuisten joulu

la 2.12 klo 12–15

Perinteinen koko perheen joulutapahtuma Pikkuisten joulu täyttää museon lämpöisellä tunnelmalla lauantaina 2.12. klo 12–15. Tapahtumassa voi tavata vanhanajan joulupukin, tanssia jouluisessa diskossa ja seurata nukketeatteriesitystä. Lasten kaupungin mummolassa pääsee auttamaan mummoa joulun askareissa ja työpajoissa askarrellaan pakettikortteja tai kartonkisia piparkakku-ukkoja. Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa! Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi.

Hakasalmen huvila: Ruotsinkielinen yleisöopastus Katse Helsinkiin -näyttelyssä

to 30.11. klo 14–15

Ruotsinkielinen yleisöopastus Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia -näyttelyssä. Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi

Hakasalmen huvila: Tule! Laulamme sinulle joulun

su 3.12. klo 14–15

Ensimmäisen adventtisunnuntain matineassa naiskuoro fem@il singers ja Karelia-kuoro laulavat tunnelmallisia jouluisia tarinoita. Kuoroja johtaa director cantus Arto Joutsimäki. Matinea sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi.

Hakasalmen huvila: Kotirintaman naiset -kertomuskonsertti

ti 5.12. klo 19.30–20.30

Tule kuulemaan itsenäisyyspäivän aattona tarinointia sota-ajan tunnelmista aikakauden radiohiteillä höystettynä. Reetta Ristimäki on käsikirjoittanut dramatisoidun lauluillan, joka eläytyy koskettavasti mutta myös hauskasti siviilien elämään sotavuosien Suomessa. Kotirintaman naisina esiintyvät laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta). Ennakkoliput 20 €. Lue lisää ja osta lippu: hakasalmenhuvila.fi

Oulunkylän nuorisotalo: Punkmuseo-näyttely 

pe 24.11.–20.12. klo 16–20.45

Punkmuseon ja helsinkiläisten nuorten yhdessä kokoama näyttely esittelee punkin pöhinää menneiltä vuosikymmeniltä sekä tästä päivästä. Valokuvanäyttelyn lisäksi Ogelin nutalla järjestetään punkkeikkoja, seuraavaksi perjantaina 8.12. Lisätietoja Punkmuseo-näyttelystä: nuorten.hel.fi

Katso kaikki kaupungin menot: https://tapahtumat.hel.fi/fi