Ohjelma: Kaupunkielämää

16.11.2022

Satamiljoonaa prosenttia -teos Stoassa marras-joulukuussa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämään haastateltavaksi saapuu Sofi Häkkinen, Aleksi Kinnunen ja Miradonna Sirkka. He kertovat Satamiljoonaa prosenttia -teoksesta, jonka ensi-ilta on Stoassa 26.11. Esityksiä on vain viisi, joten hanki lippusi nyt osoitteesta lippu.fi.

 

Menovinkit:

 

Uunisaari

Kuivin jaloin Uunisaareen Kaivopuiston edustalta Uunisaareen vievä kävelyponttonisilta asennettiin tiistaina 15. marraskuuta, ja silta nököttää paikoillaan 14.4.2023 asti. Uunisaarella on uniikki menneisyys, sillä siellä on toiminut merikylpylä,

öljynkeittämö, maalitehdas ja onpa siellä valmistettu myös ruumisarkkuja, hui! Tällaisessa historiallisessa ympäristössä ulkoillessa sitä virkistyy ja joskus herkistyykin ihan huomaamatta! Ja onhan Uunisaaressa myös ravintola, johon kävelysillan avaamisen jälkeen avataan viikonloppuisin myös kahvilapalvelut, nam!

 

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki täyttää sunnuntaina 20.11. kymmenen vuotta. Tervetuloa juhlimaan kanssamme museon joulukauden avaavaan tapahtumapäivään! Jouluisen discon musiikista vastaa DJStadi ja päivän aikana yleisö pääsee osallistumaan moniin työpajoihin ja nukketeatterinäytökseen. Tapahtumassa vierailee myös vanhanajan joulupukki! Katso lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi. Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi marraskuussa helsinkiläiskirjastoissa. Konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia kamarimusiikkitervehdyksiä ja niihin on vapaa pääsy. Konsertteja kuullaan marraskuun aikana vielä Vallilan, Jätkäsaaren, Pasilan ja Jakomäen kirjastossa. Esitysajat ovat arkisin klo 12 tai klo 18. Lisätietoja netistä Helmet.fi

 

Malmitalo

MalmiJazz: Nina Mya – My Gospel Heart to 17.11. klo 19 My Gospel Heart -projekti tuo Nina Myan rakkauden gospeliin ja gospelvaikutteiseen musiikkiin kuulijoille intiimillä tavalla. My Gospel Heart -kokoonpanossa on Myan ohella hänen yhtyeessään Closure-albumista

(2016) asti vaikuttaneet pianisti Henri Mäntylä ja saksofonisti Pope Puolitaival. Pienkokoonpano esittää koskettavalla, taidokkaalla ja riisutulla tavalla gospel-kattauksen, joka sisältää afroamerikkalaisten spirituaalien ja omien kappaleiden ohella lainakappaleita muun muassa Ray Charlesilta, Bill Withersiltä ja Etta Jamesilta – jazzkulmaa ja improvisaatiota unohtamatta.

Lisätietoja:

My Gospel Heart

Liput 22,50 €, lippu.fi

 

HAM: Pehmo -näyttelyn opastus

La 19.11.2022 klo klo 15–16

Tutustu HAMin vasta avattuun Pehmo-näyttelyyn oppaan johdolla! HAMin yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla. Opastukset sopivat kaikenikäisille.

 

Helsingin kaupunginmuseo: Täysi kymppi! Lasten kaupungin syntymäpäiväjuhla

Su 20.11.2022 klo 13–16

Lasten kaupungin syntymäpäivää vietetään tanssien, touhuten ja herkutellen. Jouluisen discon musiikista vastaa DJ Stadi. Päivän aikana yleisö pääsee osallistumaan moniin työpajoihin ja nukketeatterinäytökseen. Tapahtumassa vierailee myös vanhanajan joulupukki. Vapaa pääsy!

 

Hakasalmen huvila: Unten laakso

Su 20.11. klo 14–15

Matinea huokuu romantiikkaa ja kehtolaulujen hellyyttä, syviä tunteita ja tunnelmia. Salla Eskola, sopraano; Mea Halonen, sello, ja Hanna–Mari Zinovjev, piano, tulkitsevat muun muassa seuraavien säveltäjien musiikkia: Brahms, Franck, Massenet, Berlioz ja Strauss. Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta.

 

Kamarimusiikkia kirjastoissa

Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi marraskuussa helsinkiläiskirjastoissa. Konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia kamarimusiikkitervehdyksiä ja niihin on vapaa pääsy. Konsertteja kuullaan marraskuun aikana vielä Vallilan, Jätkäsaaren, Pasilan ja Jakomäen kirjastossa. Esitysajat ovat arkisin klo 12 tai klo 18. Lisätietoja netistä helmet.fi