Ohjelma: Kaupunkielämää

29.6.2022

Nuorten Pride -viikko

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Vieraana Helsinki Pride -yhteisöstä sosiaali- ja nuorisopalvelujen asiantuntija Aleksanteri Virta ja Helsingin nuorisopalveluiden tapahtumayksiköstä tuottaja Aleksi Wallenius.

Nuorten Pride -viikkoa vietetään 27.6.–3.7. Nuorten Pride on 13–25 -vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu tapahtumaviikko, jossa eri puolilla Helsinkiä järjestetään monipuolista ohjelmaa, mm. työpajoja, keskusteluja, keikkoja ja esityksiä sekä mahdollisuuksia hengailla yhdessä ja tutustua.
Nuorten Pride Housena toimii Fredriksberg Helsingin Vallilassa. Nuorten Pride Housessa on monipuolista ohjelmaa ja tekemistä koko viikon ajan. Käytössä on myös hiljainen tila, jonne voi tulla hengaamaan tai vaikkapa pelaamaan lautapelejä. Nuorten Pride House toimii turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. Nuorten Pride -viikko 2022 huipentuu 13–17 -vuotiaiden nuorten omiin päihteettömiin päätösbileisiin Helsingin kaupunginmuseolla ja Valkoisessa salissa. Päätösbileet alkavat klo 15:00 Helsingin kaupunginmuseon sisäpihalla ja ohjelmassa on mm. Maimu Brushwoodin esitys, glitterpaja sekä nuorten omia esityksiä Open Stagella. Musiikista vastaavat MYÖS-DJ:t twenpettie ja Cute Cumber. Kello 18:00 bileitä
jatketaan yläkerran Valkoisessa salissa, jossa esiintyvät ILON ja SOFA. Nuorten Pride tarjoaa nuorille turvallisen tilan juhlia, tutustua ja olla ylpeästi omana itsenään.

Helsinki Pride -yhteisö ry toteuttaa Nuorten Pride -viikon yhteistyössä Helsingin kaupungin
nuorisopalveluiden ja Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Sateenkaarinuoria ovat esimerkiksi transnuoret, muunsukupuoliset ja intersukupuoliset nuoret sekä lesbo-, homo- ja binuoret. Lisätietoja: https://pride.fi/nuorten-pride-2022/

Menovinkit:

Kulttuuri:

Itä-Helsingin suunnalla Stoassa alkaa tänään kello 16 Nuorten Pride, ja siellä on luvassa taidepajoja ja esiintyjiä. Esiintymässä ovat Ty Roxy, Tytti Roton alter ego, joka syttyi olemassaoloon intohimosta 80- ja 90-lukujen disco- ja dancemusiikkiin, Pimeästä Hedelmästä tuttu kova kaksikko Vane Vane ja Liki sekä Töölön Ketterästä ja Radio Helsingistä tuttu Handshaking eli Fedja Kamari.

Työpajoissa voi tehdä pinssejä tai kukkaseppeleen, ja pääsee siellä myös tutustumaan green screenin saloihin. Lisätietoja Stoan sivuilta stoa.fi.

Espan lavalla jatkuu ohjelma läpi kesän, esimerkiksi nyt perjantaina 1.7. lavalle nousee Pasa.

Kirjasto:

Nuorten Pride: Sateenkaareva pinssi- ja kangaspainatustyöpaja Oodissa tiistaina 28.6. klo 16-18. Vapaa pääsy.

Nuorten Pride: Kukkaseppeletyöpaja Töölön kirjastossa perjantaina 1.7. klo 13-15. Vapaa pääsy.

Museot:

HAM, Sonja Jokiniemi: Esityksellisiä luonnoksia näyttelytiloissa la 2.7. klo 6, Eteläinen Rautatiekatu 8. Koreografi, taiteilija ja esiintyjä Sonja Jokiniemi on valmistanut yhdessä työryhmänsä kanssa esityksen HAMin Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2020 -näyttelyyn. Näyttelyssä on esillä kaksi Jokiniemen uutta tekstiiliteosta. Tekstiilit ovat käsin kudottuja ja ommeltuja rihmastollisia kodin tekstiilejä muistuttuvia teoksia, joiden sisälmyksiin erilaiset hahmot esityksessä kietoutuvat.

Lue lisää: hamhelsinki.fi/tapahtumat

Helsingin kaupunginmuseo: Nuorten Pride -viikko huipentuu nuorten omiin päätösbileisiin!
La 2.7.2022 klo 9-20, Aleksanterinkatu 16

Tänä vuonna nuorten virallisia päätösbileitä juhlitaan Helsingin kaupunginmuseolla. Päivä alkaa
kukkaistyöpajalla klo 9. Varsinaiset päätösbileet alkavat klo 15 kaupunginmuseon Falkmanin sisäpihalla (kulku tapahtumaan Katariinankatu 3:n porttikäytävän kautta). Ohjelmassa on mm. drag show, glitterpaja sekä nuorten omia esityksiä Open Stagella.
Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

Ruiskumestarin talo: Pihasoittoa, Muistojen bulevardi
La 2.7. klo 14-15, Kristianinkatu 12
Yli 40 vuotta juhlissa ja tapahtumissa keikkaillut Marino & Sunrise Orchestra esittää kauniita ja vauhdikkaita ikivihreitä, latinorytmejä sekä lauluja stadista vanhalla slangilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat