Ohjelma: Kaupunkielämää

19.10.2022

Myllypuron täysin uudistettu kirjasto on avattu!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Myllypuron ja Kontulan kirjastojen informaatikko Sinivuokko Koivula-Mbemba ja lavarunoilija Juho Kuusi.

Menovinkit:

Helsingin kaupunginmuseo: Naamio silmille ja peruukki ojennukseen -työpaja
Ma 17.–Su 23.10. klo 12–15
Aleksanterinkatu 16

Miten 1700-luvulla laittauduttiin hienoihin juhliin? Mikä oli tarpeeksi näyttävää juhlasaleihin? Museon työpajatilassa, Falkmanin siivessä, tehdään paperisia peruukkeja ja kartonkinaamioita sekä tutustutaan kauneuspilkkukieleen joka päivä koko syyslomaviikon ajan. Pienimmille on tarjolla värityskuvia. Työpaja on maksuton ja avoin kaikille.

Helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

HAM – Helsingin taidemuseo: Sienitieteilijän skissit -taidepajat
Ke 19.10. ja pe 21.10 klo 13–16
Eteläinen Rautatiekatu 8 (Tennispalatsi)

Syysloman nonstop-taidepajoissa tutkitaan sieniä ja muita luonnonmateriaaleja sekä tehdään piirrostutkielmia raapekartongille. Luuppien avulla kaikki pienen pienet materiaalien yksityiskohdat tulevat näkyväksi. Minkälainen pinta on suppilovahverolla tai männynkävyllä? Pienimmille osallistujille on vaihtoehtona myös vesiliukoiset akvarellikynät. Alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa.

Hamhelsinki.fi/tapahtumat

Hakasalmen huvila: Leffamuistoja slangiksi La 22.10. klo 14–15
Mannerheimintie 13b

Työpajassa muistellaan entisajan elokuvateattereita Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyssä Esko Vepsän johdolla. Suomenkielinen työpaja sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Työpaja on osa Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyn tapahtumakokonaisuutta.

Hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat

OSIRIS teatteri: Naisen Peili
To 20.10. klo 19 (ensi-ilta), ti 25.10. klo 19
Malmitalo

Naisen Peili – Minun Elämäni -esityksissä yleisö näkee, kokee ja kuulee tarinoita toiseudesta, osallisuudesta, osattomuudesta, ennakkoluuloista, vapaudesta, pelosta, yhteenkuuluvuudesta sekä rakkaudesta.

 

Todellisuuden tutkimuskeskus
20.–22.10., 27.–29.10.
Kulttuurikeskus Caisa

Todellisuuden tutkimuskeskus on vuonna 2001 perustettu, Helsingistä käsin toimiva esitystaiteen kollektiivi. Ryhmän yhteinen pyrkimys on havainnoida, kyseenalaistaa ja uudistaa todellisuutta tekemällä esityksiä.

 

Hällä väriä! Taideneuvolan työpajapäivä
Su 23.10. klo 13–16
Annantalo

Väri näkyy ja tuntuu Taideneuvolan perinteisessä koko perheen työpajapäivässä. Tule tutkimaan valon ja värin jännittävää suhdetta, kehittelemään omia värejäsi ja kokoamaan kierrätysmateriaaleista kollaaseja.

Vapaa pääsy.