Ohjelma: Elsan & Anikon Kupla

2.2.2018

Miten Helsinki määrittää meitä?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Elsan & Anikon Kuplassa pohditaan, miten syvällä Helsinki on sen asukkaissa.

Miten Jyväskylästä tai Limingasta muuttanut kokee Helsingin? Entä kolmannen sukupolven stadilainen? Millaisia menoja kaupungissa kuvittelee olevan, kun asuu muualla?

Muualta muuttanut Elsa, kolmannen polven stadilainen Aniko ja podcastin vieras, keski-Suomesta muuttanut Isyyspakkaus-blogin Tommi miettivät, mikä tekee Helsingistä rakkaan kaupungin. Samalla listataan kolmikon lempipaikkoja, paljastetaan kuka heistä vihaa metsää, miksi kannattaa käydä leffateatterissa ja millaista on, kun lapsen asuinpaikkaidentiteetti on eri kuin vanhemman. Keskustelu on ylistys Helsingille, kaikkien kolmen kotikaupungille.

Tämän jakson tarjoaa Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim, joka avautuu uudelleen yleisölle perjantaina 9. helmikuuta. Suomen perinteikkäin art house -elokuvateatteri on remontoitu täydellisesti vanhoja perinteitä ja arkkitehtuuria kunnioittaen. Uudistuneessa Maximissa voi katsella elokuvia mukavissa nojatuoleissa pienen syötävän ja viinilasillisen kera. Europa Cinemas -verkoston jäsenteatterina jatkavan Maximin ohjelmistossa on runsaasti eurooppalaisia laatuelokuvia sekä kriitikoiden suosikkeja.