Ohjelma: Kaupunkielämää

29.3.2023

Miltä maailma näyttää Jörn Donnerin linssin läpi?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Hakasalmen huvilan valokuvanäyttelyssä  Jörn Donner – Matkalla 1951–68 on esillä Jörn Donnerin ottamia valokuvia, joka löytyivät vasta hänen menehtymisen jälkeen. Aiheesta kertomassa lähetyksessä ovat tietokirjailija Tuula Kousa ja valokuvaaja-kuraattori Hannamari Shakya.

 

 

Menovinkit:

 

Kanneltalo: Gruppen Fyra & Kauri Honkakoski: Saattue

 

ke 29.3. klo 18 ensi-ilta, kantaesitys | pe 31.3. klo 18 | la 1.4. klo 15 | ti 4.4. klo 18 | ke 5.4. klo 18

 

Harras ja makaaberi sielunmessu uskomattomille. Gruppen Fyran 25-vuotisjuhlavuosi käynnistyy maaliskuussa 2023, kun Kauri Honkakosken ohjaama uutuusteos SAATTUE saa ensi-iltansa Kanneltalossa. Camp-henkinen seurakunta kokoontuu kaipaamaan kuolleita ja kurottelemaan kohti lohtua. Edesmenneet vapautuvat, mutta löytävätkö jäljelle jääneet rauhan?

 

Ohjaus, dramaturgia: Kauri Honkakoski

 

Esiintyjät: Pia Liski, Tommi Haapaniemi, Katri Soini (vier.) sekä avustajina Eija Klinga, Terhi Topp ja Christina Turtiainen

Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi

 

Liput 15/20 €: lippu.fi

 

Malmitalo: Lumous-sirkusvarieté

la 1.4. klo 19

Salaperäinen ja yllätyksellinen Lumous-sirkusvarieté saapuu teatteriin. Nimensä mukaisesti, sirkusvarieté kokoaa yhteen jongleerausta, niin käsillä kuin jaloillakin, yksipyöräistaiteilua, taikuutta ja notkeusakrobatiaa. Tätä kaikkea ja paljon muuta maan ja taivaan väliltä on luvassa keskieurooppalaisin vivahtein sirkusvarietéssa Malmisalissa.

Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi

 

Liput 23/28 €:  lippu.fi

 

 

Caisa: love bots monster fuck nots

ti 4.4. klo 19 ensi-ilta | ke 5.4. klo 19 | to 6.4. klo 19 | to 6.4. klo 20

love bots monster fuck nots on anteeksipyytelemätön queer-näyttämö, jolla esiintyjän ruumiillisuus muuntuu läpi teoksen luoden erilaisia fiktiivisiä – tai todellisia – olentoja ja todellisuuksia. Äänisuunnittelija-muusikko Satu Kankkosen, tanssitaiteilija Jan Loukkaan ja valo- ja äänisuunnittelija Ellen Virmanin muodostama työryhmä on työskennellyt erilaisten paineiden, häpeän ja muodonmuutoksen teemojen kanssa. Sukupuoli ja seksuaalisuus ovat alueita, jotka ovat erityisen herkkiä häpeälle. Miten unohtaa ulkopuolinen katse ja kuunnella sitä, mikä itselle on leikkisää ja kiinnostavaa?

Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi

 

Liput 10/15 €: lippu.fi

 

Oodi: Sanoittaja Lyyti, to 30.30. klo 18–19.30

Keskustakirjasto Oodin suositut laululyriikkatapahtumat ovat käynnissä jälleen! Keskustelevissa illoissa syvennytään sanoituksiin yhdessä tekijöiden ja kokijoiden kanssa. Kevään kolmannessa tapahtumassa tavataan omaleimaista runoelmapoppia kirjoittava ja esittävä Lyyti eli Lydia Lehtola. Lyyti kertoo lauluistaan ja esittää muutamia kappaleitaan Oodin 1. kerroksen Maijansalissa torstaina 30.3. klo 18-19.30. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Kevään liikuntakurssien vapaat paikat nyt alehintaan!

Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden tammikuussa alkaneille liikuntakursseille, joissa on vielä tilaa, voi ilmoittautua myös kesken kauden, ja vieläpä roimasti alennettuun hintaan! Kun ilmoittaudut 11.3.–7.4. välillä, saat 50 % alennuksen ja 8.–28.4. välillä ilmoittautuessasi saat 75 % alennuksen. Katso vapaat kurssipaikat ja ilmoittaudu osoitteessa asiointi.hel.fi tai puhelimitse 09 310 87501 (ma–pe klo 9.00–14.00).

 

 

Hakasalmen huvila: Yleisöopastus Jörn Donner – Matkalla 1951–68 -näyttelyssä

la 1.4.2 klo 14–15 suomeksi |su 2.4. klo 14–15 ruotsiksi

Miltä näyttää maailma Jörn Donnerin linssin läpi? Tutustu Hakasalmen huvilan uutuusnäyttelyyn oppaan johdolla ja koe Donnerin mestarilliset mustavalkokuvat! Opastukset sisältyvät sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Museokortilla vapaa pääsy.