Ohjelma: Kaupunkielämää

8.5.2023

Malmitalon A la Malmi -klubilla perjantaina 12.5. Teini-Pää ja Rosita Luu

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Malmitalon toukokuisessa A la Malmi -klubi-illassa nähdään tarttuvalla nössöpunkilla ihastuttanut Teini-Pää ja ennakkoluulottomasti omassa sulatusuunissaan eri genrejä sulatteleva Rosita Luu.

 

Menovinkit:

 

Helsingin kaupunginmuseo: Moniääniset kokoelmat -paneelikeskustelu

To 4.5. klo 17.30–20

Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelyssä luodaan afrosuomalainen katse Helsinkiin. Mutta millaiset kokoelmat kantaisivat afrikkalaistaustaisten helsinkiläisten kokemuksia tulevaisuuden museokävijöille? Millaiset olisivat moniääniset kokoelmat? Kuka päättää mitä kokoelmiin lopulta tallentuu, ja millä ehdoin? Tule kuuntelemaan ja osallistu keskusteluun. Paneelissa ovat mukana Helsingin yliopiston tutkija Panu Artemjeff, näyttelyn kuraattori Wisam Elfadl ja Helsingin kaupunginmuseon kokoelmapäällikkö Minna Sarantola-Weiss. Keskustelun moderoi kirjailija ja toimittaja Maryan Abdulkarim. Tapahtuma on osa Being Black -poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelyn ohjelmaa. Vapaa pääsy!

 

Helsingin kaupunginmuseo: Afrosuomalaiset Helsingissä -kuvankeräystyöpaja: Juhlat

Pe 5.5. klo 17–20

Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule kuvankeräystyöpajaan lisäämään omat kuvasi osaksi näyttelyä! Työpajassa osallistujat jakavat valokuvia omasta puhelimestaan ja valitsevat lopuksi yhdessä, mitkä kuvat päätyvät esille näyttelyyn. Työpajassa kerätyt kuvat lisätään näyttelytilassa niille varattuun näyttöön, jossa ne ovat nähtävillä 24.9. asti. Jokaisella työpajalla on oma teemansa. Ensimmäisen työpajan teemana on juhlat. Työpajat vetävät Alice Mutoni ja Wisam Elfadl. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, ilmoittaudu mukaan osoitteessa helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

 

Unelmien lavatanssit kansalaistorilla: Dallapé

Keskiviikkona 10.5. vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää, joka on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Helsingin liikuntapalvelut järjestää Kansalaistorilla klo 13–16 Unelmien lavatanssit, joita tähdittää Dallapé. Ainutlaatuinen tapahtuma tuo aitoa lavatanssitunnelmaa keskelle Helsinkiä. Tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikenikäiset kaupunkilaiset tanssahtelemaan, tai ihan vain fiilistelemään tunnelmaa!

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri, joka on tehnyt lukemattomia ikivihreitä kappaleita. Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astunut Juha Hostikka on palauttanut Dallapé-orkesterin 1930-luvun loistoonsa ja laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista!  Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi