Ohjelma: Kaupunkielämää

14.9.2022

A la Malmi -klubit

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämäässä oli aiheena Malmi-talo ja A la Malmi -klubit. Vieraina klubeilla esiintyvät muusikot Iris Kukka ja Suad.

Menovinkit:

Kisis auki 354 päivää vuodessa

Liikuntahalleja tulee ja menee, mutta Kisis pysyy! Vuonna 1935 valmistunut ja olympianäyttämönäkin tunnettu Töölön kisahalli antoi vuonna 1975 pysyvästi kodin urheilijoille ja kuntoilijoille. Siitä lähtien Kisiksen aktiivisiksi käyttäjiksi ovat löytäneet niin telinevoimistelijat, miekkailijat, palloilijat, kamppailulajityypit, katutanssijat, omaehtoiset kuntoilijat kuin jumppaajatkin. Nykyään Kisiksellä voi harrastaa lähes mitä vain: korista, sulista, pingistä, cheerleadingia, miekkailua, kamppailulajeja, voimistelua, tanssia, golfia, bodailua, nyrkkeilyä, hikoilua… Kisahallia legendaarisempaa ja monipuolisempaa paikkaa saa hakea!

Lue lisää: https://helsinkiliikkuu.fi/

Itämerifestarit: Vilma Alina, F, Ani

Tiivistämö, ke 14.9. klo 16–22

Huolestuttaako sinuakin Itämeren tilanne? Oletko kiinnostunut saamaan lisää tietoa Itämerestä ja sen suojelusta? Tule maksuttomille ja ikärajattomille Itämerifestareille Suvilahden Tiivistämölle! Luvassa on hauska ilta täynnä musiikkia, tietoa ja toimintaa Itämeren hyväksi.

Esiintymässä Vilma Alina, F ja Ani. Yhteistyökumppaneina mm. WWF ja John Nurmisen säätiö. Tule mukaan kuuntelemaan artisteja, seuraamaan paneelikeskustelua, pitämään hauskaa ja oppimaan uutta!

Lisätietoja: https://tapahtumat.hel.fi/fi/events/helsinki:agbp6d2x2a 

HAM Helsingin taidemuseo
Viggo Wallensköld 9.9.2022-12.3.2023

HAM Helsingin taidemuseossa avautui kuvataiteilija ja kirjailija Viggo Wallensköldin yksityisnäyttely yleisölle viime viikon perjantaina. Wallensköld käsittelee usein maalauksissaan ihmisten fyysistä moninaisuutta ja erilaisuutta. Kuvitteellisissa henkilöhahmoissa on jotain tuttua, mutta myös jotain hyvin epätavallista ja omalaatuista. Wallensköld osoittaa teoksissaan inhimillistä ymmärrystä ja hyväksyntää sivullisuuden ja poikkeavuuden kokemuksille. Syvenny Wallensköldin taiteilijuuteen ja teosten tarinoihin asiantuntijan vetämällä opastetulla kierroksella lauantaina 17.9. klo 14.

Liput 12/10 €

Lisätietoja: https://www.hamhelsinki.fi/exhibition/viggo-wallenskold/

Helsingin kaupunginmuseo: Luovat tiimit -työpaja 

Su 18.9. klo 12–15, Aleksanterinkatu 16

Museon aulassa sijaitsevassa maksuttomassa työpajassa halukkaat pääsevät tekemään oman liikkuvan lelunsa, jonka voi koristella väritusseilla. Pajassa kokeillaan myös erilaisia piirustukseen pohjautuvia aivopähkinöitä. Työpaja on avoin kaikille ja sen vetäjinä toimivat vapaaehtoisohjaajat Nadja ja Vasily. Tervetuloa!

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat 

Työväenasuntomuseo: Slangiopastus 

Su 18.9. klo 14, Kirstinkuja 4

Työväenmuseon hellahuoneisiin tutustutaan Stadin Slangi ry:n oppaiden johdolla. Opastusryhmään mahtuu mukaan 10 ensimmäisenä saapunutta. Opastus on maksuton.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat 

Hakasalmen huvila: Uutta pianomusiikkia 

Su 18.9. klo klo 14–15, Mannerheimintie 13b

Sveitsiläinen Yes It’s Ananias tunnetaan psykoautomaattisista esityksistään. Aihioita improvisaatioon hän poimii muun muassa uusimman levynsä YIAIII: The Commencement Of The Third Era teemoista vieden kuulijansa sukellukselle sisäiseen vesiputoukseen. Paula Präktig tutkii musiikissaan pianon akustisen ja efektoidun äänen yhdistelyä. Konsertissa kuullaan kappaleita Präktigin runolliselta Carved-albumilta sekä uusimmalta The Spring -EP:ltä.

Tapahtuma sisältyy museon sisäänpääsymaksun hintaan.

Lue lisää: hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat

Caisa: Fragile to 15.9. klo 19 ENSI-ILTA, pe 16.9. klo 19 ja la 17.9. klo 19

Liput 10 / 6 €, https://www.lippu.fi/artist/kulttuurikeskus-caisa/fragile-3203998/

Fragile tutkii akrobatian ja tanssin keinoin ihmisten välisiä riippuvuussuhteita ja liikkeellistä vuorovaikutusta toisiinsa. Fragile on ihmisolentojen välisiä suhteita eri näkökulmista käsittelevän nykysirkustrilogian toinen osa. Trilogian ensimmäinen osa Fierce sai ensi-iltansa Kulttuurikeskus Caisassa lokakuussa 2019.

Lisätietoja: https://caisa.fi/fi/tapahtumat/event/69602AC61CC7C732A6EE338215D2F3CF/Fragile___ENSI-ILTA

Malmitalo: Hanna Moisala: WireDo pe 16.9. klo 19

Liput 16 / 13 €, https://www.lippu.fi/artist/hanna-moisala/

Sirkustaiteilija Hanna Moisalan sooloteos WireDo on hienostunut ja tyylikäs teos, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla japanilaisen sidontataiteen shibarin sekä sirkuksesta tutun nuorallatanssin.

Lisätietoja: http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/event/55F02F41EAF05FF3CE1B0CF1C00E0EBF/Hanna_Moisala__WireDo