Ohjelma: Kaupunkielämää

17.5.2023

Maauimalakausi on alkanut

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Legendaarinen ja kaupunkilaisten rakastama Stadika, eli Uimastadion on jälleen saatu talven jäljiltä auki, ja Kumpulan maauimalakin avataan sunnuntaina 21.5. Aiheesta lähetyksessä lisää kertoo Helsingin Liikuntapalveluista tiimiesihenkilö Jenni Lainekivi.

 

MENOVINKIT NETTIIN:

 

Maauimalakausi starttaa 14.5.!

Maauimalat ovat oleellinen osa Helsingin kesää ja monille Uimastadionin aukeaminen on merkki kesän alkamisesta. Lapsuuden muistot, kokemukset ja tarinat yhdistävät eri sukupolvia ja kaupunkilaisia taustoista riippumatta. Maauimaloihin tullaan nauttimaan, polskimaan ja viettämään aikaa yhdessä – luomaan uusia tarinoita. Uusia tarinoita luodaan koko kevään ja kesän ajan, aina syyskuuhun asti. Uimastadion on avoinna 14.5.−10.9.2023 ja Kumpulan maauimala 21.5.−20.8.2023. Lue lisää osoitteesta liikunta.hel.fi

 

Liikkumaan pääsee lomallakin – EasySport -liikuntaleirejä 7–12-vuotiaille läpi kesän
Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää tulevana kesänä eri puolilla kaupunkia alakouluikäisille lapsille suunnattuja EasySport-leirejä yhteistyössä stadilaisten liikuntaseurojen kanssa. Leiripäivät pitävät sisällään monipuolista liikunnallista toimintaa.  Leirejä järjestetään läpi kesä ja niiden pituus vaihtelee kolmesta viiteen päivään. Hinnat vaihtelevat 27 eurosta 75 euroon ja osa leireistä sisältää päivittäisen lounaan.

 

Lue lisää: https://easysport.fi/liikkumaan-paasee-lomallakin/

 

 

Stoa, Idän kyläjuhla

Stoan aukiolla kajahtaa lauantaina 20.5., kun Idän kyläjuhla tulee taas! Esiintymässä Saimaa, Suistamon sähkö, Ya Tosiba sekä ravintola Skuttassa Knipin ja Daniel Stierncreutzin MusaCorner. Tapahtuman juontavat Itäkuskus stand up -klubeista tutut koomikko Mebe ja ComedyFabe. Tapahtumassa on myös paljon muuta ohjelmaa, lisätietoja: https://tapahtumat.hel.fi/fi/tapahtumat/kulke:59135

 

Esplanadi, Espan lava

Espan lavan avajaisia vietetään keskiviikkona 17.5., lavalla nähdään silloin Viitasen Piia, Cellomania ja Vimma. Perjantaina 19.5. lavalla ovat esiintymässä MIL-Espa: Kaartin soittokunta klo 14 ja Honey B & T-Bones klo 18. Lavalla on maksutonta ohjelmaa tarjolla läpi kesän, tsekkaa lisätiedot netistä www.espanlava.fi!

Kaikki kaupungin menot löydät kätevästi osoitteesta tapahtumat.hel.fi!

 

Helsingin kaupunginmuseo: Puistokatujen kummitukset -kummituskävely
Pe 19.5. klo 17–18.30

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Opastuksella tutustutaan muun muassa kaupungin vanhimman kivitalon karmivaan ullakkoon, Ruttopuiston kummittelijoihin, ravintola Kappelin aaveeseen ja Aleksanterin teatterin levottomaan sieluun. Kävely alkaa kaupunginmuseolta (Aleksanterinkatu 16), jatkuu pitkin Esplanadia ja Bulevardia ja päättyy Glo Hotel Artiin (Lönnrotinkatu 29). Lue lisää ja varaa lippusi: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

 

 

Ruiskumestarin talo: Martta Bröyer -erikoisopastus, ti 23.5. klo 18

Modernin tanssin pioneereihin Suomessa kuulunut tanssitaiteilija Martta Bröyer (1897–1979) ansioitui myös kulttuuriperinnön vaalijana ja pelasti historiallisen sukutalonsa Kristianinkatu 12:n. Opastus tutustuttaa omalaatuisen ja omapäisen taiteilijan vaiheisiin kodikkaassa Ruiskumestarin talossa, jonka huoneet näyttäytyvät tällä kierroksella aivan uudessa valossa. Vapaa pääsy. Lisätiedot: ruiskumestarintalo.fi/tapahtumat.

 

Hakasalmen huvila: Kukuvitsa, Su 21.5. klo 14–15

Koe Hakasalmen huvilan ihanat sunnuntaimatineat! Kansanlaulukuoro Kukuvitsa juhlistaa maagista keskikesän aikaa ja luvassa on moniäänisiä riittilauluja, karjankutsuja ja joikuja Vienan Karjalasta Baltian kautta aina Balkanille asti. Kuoroa johtaa Emmi Kujanpää. Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat.

 

Café Barock: Vanhan musiikin uudet toivot – lounaskonsertti Kirjatornissa
Rikhardinkadun kirjasto, Ke 17.5. klo 13

 

Vanhan musiikin opiskelijat ammattikorkeakoulu Noviasta esiintyvät lounaskonserttisarjassa Rikhardinkadun kirjastossa. Konsertti alkaa klo 13. Vapaa pääsy.

 

 

Viikin kirjasto, ti 23.5. klo 18

 

Millainen harrastus on mehiläistarhaus?

 

Mehiläistarhaus on paitsi tuhansia vuosia vanha elinkeino nykyään myös suosittu harrastus. Tiedämme, että mehiläisten rooli pölyttäjinä on tärkeä luonnon monimuotoisuuden ja ruuantuotannon kannalta. Mehiläisten hoito onkin siis mitä parhain ympäristöteko! Tiedottaja Saara Salmenkallio Stadin Tarhaajista kertoo, millainen harrastus on oikein kyseessä. Vapaa pääsy.

 

Löydä kaikki kirjastojen tapahtumat: helmet.fi/tapahtumat.