Ohjelma: Kaupunkielämää

2.3.2022

Lasten ja nuorten esittävän taiteen festivaali Hurraa!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-ohjelmassa teemana oli Lasten ja nuorten esittävän taiteen festivaali Hurraa!, joka järjestetään 12.-20. maaliskuuta. Haastateltavana Hurraa!-festivaalin vastaava tuottaja Katariina Metsälampi ja teatteri QO:n esiintyjä Mila Nirhamo.

Katso lisää Hurraa!-festivaalista täältä.

 

Menovinkkejä: 

1. Helsinkikuvia.fi
Kaipaatko kuvaa kotikadustasi isoäidin aikaan tai otosta lapsuutesi leikkipuistosta? Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisten arjesta 1860-luvulta nykypäivään. Kuvia voi selata helpoiten Helsinkikuvia.fi-palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 65 000 valokuvaa. Luku kasvaa koko ajan. Helsinkikuvia.fi-palvelusta valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painolaatuisina tai pienempinä, verkkolaatuisina kuvina.

Linkki: www.helsinkikuvia.fi

 

2. Krunikan kortteleissa

 

Tutustu Kruununhaan kaupunginosaan ulkoillen ja peilaten historiallisia kuvia nykypäivän kaupunkimaisemaan. Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Krunikan kortteleissa -valokuvanäyttelyn Kruununhaan sähkökaappeihin. Valokuvanäyttely mahdollistaa elämyksellisen kurkistuksen kaupunginosan elämään ja historiaan noin 100 vuoden ajalta. Näyttely on nähtävissä Kruununhaan sähkökaapeissa. Sähkökaappien sijainnit näkyvät Helsingin kaupunginmuseon sivuilla olevasta kartasta.

Katso lisää tästä.

 

3. Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

 

⁠Jättimäinen lautapeli ja taideinstallaatio Skidipeli valtaa Helsingin kirjastot ja kulttuuritalot. Heitä noppaa ja astu elämykselliseen lukutaitoseikkailuun!

 

Onko valokuva aina totta? Mitä mainokset kertovat? Voiko yksi emoji tarkoittaa eri asioita? Mediakasvatusta, Stadin maisemia, tarinoita ja lisättyä todellisuutta yhdistelevä Skidipeli innostaa lukemaan erilaisia tekstejä ja tukee monilukutaitoa hauskalla tavalla. ⁠

 

⁠Pelikiertue starttaa Kanneltalosta 5. maaliskuuta, jonka jälkeen vuorossa ovat Rikhardinkadun kirjasto, keskustakirjasto Oodi, Malmitalo ja Oulunkylän kirjasto. Arkipäivisin Skidipeli on pääosin koululuokkien käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita hyppäämään pelilaudalle.

 

Lue lisää täältä.