Ohjelma: Kaupunkielämää

6.9.2023

Kulttuurikaveritoiminta tuo ikääntyneiden kaupunkilaisten elämään vaihtelua, kohtaamisia ja tietenkin kulttuurielämyksiä!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Vapaaehtoiset kulttuurikaverit ovat apuna kaikille, joille kulttuuritapahtumaan menemisen kynnys on jostain syystä korkea. Kulttuurikaverit lähtevät seuraksi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Kulttuurikaveri voi toimia kaverina myös ryhmille tai viedä kulttuurielämyksiä esimerkiksi palvelukeskuksiin.

Menovinkit:

Kulttuuri:

Malmitalo ke 6.9. klo 19

MalmiJazz: Masa Orpana Honk

Masa Orpana Honk tuo keikoillensa rhythm and bluesin riemun. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin persoonallisessa musiikissa yhdistyvät blues, afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa. Lisätietoja täältä ja liput 20/15 € lippu.fi:stä.

Kanneltalo to 7.9. klo 18 ja la 9.9. klo 14 sekä la 30.9. klo 14 ja 16

Red Nose Company: Punahilkan paluu

Vanhan kansansadun klovnipäivityksessä Punahilkka saa supervoimat käyttöönsä, kun Red Nose Companyn klovnit Babylon ja Ré pöllyttävät vanhaa klassikkoa. Punahilkan tarinaa on kerrottu sukupolvelta toiselle jo satoja vuosia. Nyt rakastettu satu nähdään näyttämöllä kahden klovnin, Babylonin ja Rén riemukkaana tulkintana. Lisätietoja täältä. Liput 6 € lippu.fi:stä.

Malmitalo pe 8.9. klo 19 

A la Malmi: Räjäyttäjät

Vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu kolmihenkinen Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan. Yli kymmenvuotisella urallaan yhtye on ansaitusti vakiinnuttanut paikkansa aikamme kotimaisen indieskenen kaanonissa. ”Räjä ’n’ rollia” soittavan yhtyeen ilmaisussa on juuri sopiva ripaus hölmöä tee-se-itse-tykittelyä, kunnon meininkiä sekä tarkkanäköisen rehellistä rokkia. Räjäyttäjät räjäyttää! Pauhu mahtava kertoo totuuden!

Lisätietoja täältä ja liput 20/15 € lippu.fi:stä.

Vuotalo la 9.9. klo 19

Atomirotta

Viidettä levyä työstävä Atomirotta starttaa kuuman, vuosittaisen lähiörundinsa jälleen itseoikeutetusti Vuotalolta. Perheen pienimmilläkin Atomifaneilla on nyt oiva mahdollisuus tulla mukaan karkeloihin, oman aikuisen seurassa.

Lisätietoja täältä ja liput 23 € lippu.fi:stä.

Museo:

Helsingin kaupunginmuseo: Kruununhaan kummitustarinat -kummituskävely pe 8.9. klo 17–18.30

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Opastuksella tutuksi tulevat niin Svenska Klubbenin Harmaa rouva kuin Vironkadun Päätön eversti. Kävely lähtee kaupunginmuseolta ja päättyy Ruiskumestarin talolle. Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Ruiskumestarin talo: Piirusta kammarissa -työpaja la 9.9. klo 14–15

Ruiskumestarin talon lapset saivat 1867 joululahjaksi piirustusvihkon, jonka mallikuvia jäljittelemällä he harjoittelivat piirtämistä. Museon kammarissa kaikenikäiset voivat kokeilla paperille tai rihvelitauluun, miten piirustaminen 1800-luvun tapaan luonnistuu. Vapaa pääsy. Lisätiedot: ruiskumestarintalo.fi⁣⁣.

Liikunta:

Maksuttomat EasySport-liikuntaryhmät 3.–6.-luokkalaisille!

Maksuttomat, 3.–6.-luokkalaisille suunnatut EasySport-liikuntaryhmät starttaavat jälleen 4.9. alkaen. EasySport on nimensä mukaisesti matalankynnyksen liikunnallista toimintaa alakouluikäisille. Lajitarjontaa on laajasti palloilusta kiipeilyyn ja temppuiluun, cheerleadingiin ja skeittaukseen, ja paljon muuta. Tunneille voi tulla mukaan missä vaiheessa kautta tahansa ilman erillistä ilmoittautumista ja välineet löytyvät paikan päältä. Laajassa viikkokattauksessa on yli 50 tuntia eri puolilla Helsinkiä. Katso lisätiedot, tuntikuvaukset sekä viikko-ohjelmat osoitteesta liikunta.hel.fi/easysport.

Seniorisäpinät jatkuvat 7.9. alkaen

Suositut SenioriSäpinät jatkuvat taas kesätauon jälkeen 7.9. alkaen Myllypurossa torstaiaamuisin ja Pirkkolassa perjantaiaamuisin klo 9.30. Seniorisäpinät tarjoavat matalankynnyksen liikuntaa ja lajikokeiluja ikäihmisille kerran viikossa vaihtuvin teemoin. Syksyn ohjelmassa mm. kuntotanssia, kahvakuulailua sekä tuoli- ja tasapainojumppaa. Seniorisäpinät sopivat kaikenkuntoisille ikäihmisille, ennakkoilmoittautumista ei tarvita, eikä toimintaan tarvitse sitoutua, vaan osallistua voi osallistua liikuntahallien sisäänpääsymaksulla omien mahdollisuuksiensa ja mielenkiintonsa mukaan. Aikataulut ja syksyn teemat löytyvät osoitteesta liikunta.hel.fi/seniorisapinat.

Uimahallit ovat palanneet kesätauolta!

Uimahallikausi on startannut ja kaikki Helsingin kaupungin uimahallit ovat auki! Nyt kannattaa vierailla esimerkiksi Yrjönkadun uimahallissa, joka on auki normaalisti vielä tämän syksyn ajan, ja menee sitten remonttiin alkuvuodesta 2024. Tiesitkö että voit varmistaa paikkasi Yrjönkadun 2. kerrokseen varaamalla ennakkolipun netissä? Lue lisää osoitteesta liikunta.hel.fi.

FunAction – huippuedullista harrasteliikunta 13–17-vuotiaille nuorille

Neljän euron hintainen FunAction-kortti avaa 13–17-vuotiaille nuorille viitisenkymmentä eri liikuntatuntia joka viikko, koko syksyn ajan. FunAction on matalankynnyksen harrasteliikuntaa, johon on helppo tulla mukaan milloin vain, ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Voi treenata säännöllisesti, tai kokeile uutta lajia, vaikka joka viikko.  Tarjolla on mm. kuntosaliharjoittelua, kiipeilyä, aikidoa, cheerleadingia ja flow joogaa. Uusia tunteja valikoimassa ovat Shorinji kempo, Mimmit painii, mailapelit, pingis sekä englanninkielinen stretching for wellness. Lue lisää osoitteesta liikunta.hel.fi/funaction.

Uudet Jumppahetki-jaksot Areenassa!

Maanantaina 28.8. alkoi YLE TV2:lla täysin uusi ja uljas Jumppahetki-ohjelman tuotantokausi, joka jatkuu joka arkiaamu klo 8.50 aina 22.9. asti, sillä tuutista puskee ulos 20 täysin uutta jaksoa. Ja jos aamut ei osu omaan jumppa-aikatauluun, Yle Areenasta löytyy jo kaikki uudet jaksot, kuten löytyvät myös kaikki aiemmat tuotantokaudet, eli yhteensä huimat 80 Jumppahetki-jaksoa.

Kirjasto:

Kirjavaraston avoimet ovet keskiviikkoisin

Kirjavaraston avoimet ovet järjestetään syyskaudella suuren kysynnän vuoksi joka keskiviikko klo 15–19. Varasto toimii pääkirjastossa Pasilassa.

Helmet-kirjavaraston tehtävänä on säilyttää ja saattaa yleisön käyttöön kulttuurisesti merkittävää, usein loppuunmyytyä aineistoa. Kirjoja ja lehtiä on noin 6 hyllykilometriä aina 1700-luvulta lähtien.

Spoken word! Nihkee Akka, Veera Milja ja Ranja Omena

Nuorten lavarunoustapahtuma Oodissa nostaa esiin tämän hetken kiinnostavimpia esiintyjiä. Tule nauttimaan Nihkeen Akan, Veera Miljan ja Ranja Omenan spoken word -esityksistä ja kuuntelemaan esiintyjien haastattelut Oodin Saarikoski-matolle torstaina 7.9. klo 17-18.30.

Löydät kaikki Helsingin kaupunginkirjaston tapahtumat osoitteesta helmet.fi/tapahtumat.