Ohjelma: Kirjeitä tulevaisuudesta

22.11.2018

“Kuka sanoo, että meidän pitää antaa länsimaisen mielen hallita meitä?”

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

“Mutta miksi tarraudut aikaan? Myös aika on kriisitietoisuutta ruokkiva länsimainen käsite. Aika ei ole loppumassa, vaan asioilla on oikea hetkensä. Uskon, että tämän kirjeenvaihdon oikea hetki on nyt.”

Kirjeitä tulevaisuudesta on äänikirjamainen podcast-sarja, jossa globaalin etelän ihmiset (ja yksi pohjoisenkin) pohtivat aikamme paikallisia ja kaikkiallisia ympäristöongelmia ja sosiaalisia epäkohtia, ja etsivät niihin ratkaisuja.

Sarjan toisessa osassa vuorossa on Taghi Farvarin ja Teppo Eskelisen kirjeitä. Taghin kirjeet lukee teatteripedagogi ja näyttelijä Emma Paju-Torvalds ja Tepon äänenä kuullaan näyttelijä Anna Böhm.

Taghi Farvar kuului Shahsevan paimentolaiseen alkuperäisheimoon, joka elää Iranin azerbaidzanilaisella alueella. Farvar oli monialainen tutkija sekä pitkäaikainen paimentolaisten elämäntapojen ja perinneympäristöjen suojelija. Hän oli myös pitkäaikainen kansainvälisen ICCA Consortiumin presidentti. Farvar kuoli kotonaan Iranissa 76-vuotiaana heinäkuussa 2018.

Teppo Eskelinen puolestaan on filosofi ja yhteiskuntatieteilijä, joka toimii tällä hetkellä kehitysyhteistyön lehtorina Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimusaiheisiinsa kuuluvat globaali oikeudenmukaisuus, kriittinen kehitysteoria ja talouden poliittisuus. Tepon blogin löydät täältä.