Ohjelma: Kaupunkielämää

5.4.2023

Kuinka pysyä avoimena ja herkkänä olemisen fluidiudelle ulkoisten ja sisäisten paineiden keskellä?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Äänisuunnittelija-muusikko Satu Kankkosen, tanssitaiteilija Jan Loukkaan ja valo- ja äänisuunnittelija Ellen Virmanin muodostama työryhmä on työskennellyt erilaisten paineiden, häpeän ja muodonmuutoksen teemojen kanssa. Sukupuoli ja seksuaalisuus ovat alueita, jotka ovat erityisen herkkiä häpeälle. Miten unohtaa ulkopuolinen katse ja kuunnella sitä, mikä itselle on leikkisää ja kiinnostavaa?

 

 

 

Menovinkit:

 

Pitkä kuuma liikuntakesä odottaa – ilmoittaudu kesän liikuntakursseille 12.4. alkaen!

 

Helsingin kaupunki järjestää toukokuussa ja kesällä 2023 ohjattua liikuntaa lapsille, työikäisille ja senioreille. Lapsille on uimakouluja uimahalleissa ja maauimaloissa, tennis- ja melontakursseja sekä EasySport-liikuntaleirejä. Työikäisille on uintitekniikkaopastusta Uimastadionilla ja senioreille ulko-, ryhmä-, kuntosali- ja vesiliikuntaa, sekä soveltavaa liikuntaa.

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet osoitteesta helsinkiliikkuu.fi/liikuntakesa2023

 

Runous on riski: keskustelu runouden kannattavuudesta

 

Ke 5.4. klo 17–18, Oodi

Luistelija ja julkkis Kiira Korpi kirjoitti runoja, jotka Otava julkaisi kirjana, ja josta Helsingin Sanomat julkaisi murska-arvostelun. Kohu oli valmis. Mitä tämä tuotantoketju kertoo kirja-alasta ja kulttuurijournalismista?

 

Keskustakirjasto Oodi järjestää keskustelun runojen kustantamisesta, vastaanotosta ja kirja-alan kipukohdista.

Kirjataivaan Saarikoski-matolla kohtaavat Otavan kustannusjohtaja Antti Kasper, Helsingin Sanomien runokriitikko ja Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Vesa Rantama, runoilija ja pienkustantamo Poesian tuottaja Essi Leppänen, runoilija ja käännösrunouden kustantaja Tommi Parkko sekä Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko ja Kritiikki näkyy! -hankkeen vetäjä Maaria Ylikangas.

Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!